Hírmorzsák 2021-12-25 (10:00)

Darren Collison és Stanley Johnson a Lakersben. Bruce Brown és James Johnson is visszatérhet a Netsnél. Majdnem teljes lehet a Bucks kerete ma este, a Knicksnél is egyre többen térnek vissza. Sok a hiányzó a Celticsnél és a Hawksnál. Billy Donovan a protokoll alatt. Csak januárban indul újra a G Liga. Dewayne Dedmon egy-két hetet kihagy. Szenteste kigyulladt Tyrese Maxey háza, de mindenki jól van. Steve Kerr és Draymond Green sem örül annak, hogy ismét idegenben játszik karácsonykor a Warriors.

Darren Collison a 2019-es, némileg váratlan visszavonulása óta többször is kacérkodott a visszatéréssel, és ez most meg is történik, 10 napos szerződést kapott a megtizedelt Los Angeles Lakerstől. A Lakers mellette Stanley Johnsonnak is ugyanilyen megállapodást ad, aki a szezon korábbi szakaszában már a Chicago Bullshoz is aláírt ilyen formában, de ott azelőtt bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá, hogy játszhatott volna. Ide kapcsolódik az az érdekesség, amire Tim Reynolds (The Associated Press) hívta fel a figyelmet, miszerint decemberben 490 játékos lépett pályára a ligában, ami a legtöbb az NBA történetében egyetlen hónapon belül, és ez a szám az elmúlt napok igazolásai fényében még gyarapodni is fog a következő egy hétben.

A Lakers ellenfelénél, a Brooklyn Netsnél szintén sok hiányzó van, ugyanakkor valamennyit javult a helyzetük, James Harden mellett Bruce Brown és James Johnson is kikerült az izolációja alól, és ők is játszhatnak ma este – DeAndre’ Bembry már korábban kikerült a protokoll alól. A Netsnek így is nyolc hiányzója van, a bokasérülés miatt maródi Joe Harris mellett heten vannak a liga protokollja alatt. Steve Nash a csapat egyik hiányzójáról, Kyrie Irvingről elmondta, hogy azt követően, hogy kikerül a protokoll alól, szüksége lesz pár edzésre a csapattal, mielőtt pályára léphet, már csak azért is, mert a visszatérése után nem is látták őt a pályán, még azelőtt bekerült a protokoll alá, hogy lehetősége lett volna megmutatnia magát edzésen.

A Milwaukee Bucksnál Giannis Antetokounmpo és Bobby Portis is kikerült a protokoll alól, és Adrian Wojnarowski (ESPN) információ szerint a csapatnál bizakodóak azt illetően, hogy már ma este pályára léphetnek a Boston Celtics ellen. A Bucks sérültlistáján csak két játékos szerepel, a hátműtéten áteső Brook Lopez, valamint a sérüléséből és a protokollból egyaránt visszatérőben lévő Donte DiVincenzo, viszont a hátvéd a „kérdéses” megjelölést kapta, van esély arra, hogy ma megkezdheti a szezont.

A Celtics nincs ilyen jó helyzetben, náluk tizenketten is a protokoll alatt vannak, Enes Freedom után CJ Miles, Bruno Fernando, Aaron Nesmith és Justin Jackson is erre a sorsra jutott. Mellettük Josh Richardson, Grant Williams és Sam Hauser is biztosan kihagyja a Bucks elleni meccset, míg Al Horford, Jabari Parker, Juancho Hernangomez és Brodric Thomas esetében kérdéses, hogy kikerülnek-e időben onnan, illetve játékra alkalmas állapotban lesznek-e. Marcus Smart és Romeo Langford játéka is kérdéses, mindketten sérüléssel küzdenek. A Celticsnél összesen hatan nem szerepelnek a sérültlistán, köztük a minap szerződtetett Joe Johnson, és a sok hiányzó miatt csatlakozhat a kerethez Al-Farouq Aminu és Norvel Pelle is.

Az Atlanta Hawksnál is már kilencen hiányoznak, a minap szerződést kapó, és egy meccsen pályára is lépő Wes Iwundu, illetve Onyeka Okongwu is bekerült a protokoll alá. Chris Haynes (Yahoo! Sports) értesülései szerint Trae Young nem fog onnan időben kikerülni, így nem láthatjuk őt az ünnepi játéknapon. A Hawks ellenfelénél, a New York Knicksnél RJ Barrett ismét edzhetett, és mellette Quentin Grimes és Obi Toppin visszatérése is valószínűsíthető ezen a mérkőzésen. További jó hír a Knicksnél, hogy Immanuel Quickley is kikerült a protokoll alól.

Marc Stein (Substack) jelentette, hogy Luka Doncic nem utazott el a Dallas Mavericks keretével a Utah Jazz elleni idegenbeli találkozóra, azaz nem tudott kitesztelni a karanténból és nem léphet pályára ma este.

A Chicago Bullsra továbbra is rájár a rúd, nem lehet teljes a csapatuk, ezúttal Billy Donovan került be tőlük a protokoll alá. A vezetőedző hiányában átmenetileg Chris Fleming irányítja a csapatot.

A Portland Trail Blazers bejelentette, hogy a protokoll miatt elvesztette Dennis Smith Jr. és Trendon Watford kettősét, majd nem sokkal később Cameron McGriff kapott tőlük szerződést a hardship kivétel felhasználásával. A Toronto Raptors Daniel Oturu leigazolásával próbálja enyhíteni a problémáit. A Golden State Warriorstól az újonc Moses Moody került be a protokoll alá.

Mivel egyre több G Ligás játékos kap lehetőséget a rengeteg hiányzó miatt az NBA-ben, január 5-ig felfüggesztették a fejlesztőliga küzdelmeit. Ezzel egyrészt igyekeznek gördülékenyebbé tenni a játékosáramlást a nagyobb liga irányába, másrészt a G Ligában is egyre több a pozitív esetszám, ez is hozzájárult a küzdelmek elcsúsztatásához, eredetileg december 27-én folytatódott volna a program a Las Vegas-i dzsembori után. A fejlesztőliga emellett két ismerős veterán játékosnak is szerződést küldött, Michael Beasley és Kenneth Faried is itt folytathatja a pályafutását.

A Miami Heat bejelentette, hogy Dewayne Dedmon egy-két hetes kihagyásra számíthat, miután meghúzódtak a szalagjai a bal térdében. A center csütörtök este a Denver Nuggets ellen sérült meg, és az átmeneti kidőlése azért is érinti érzékenyen a Heat keretét, mert a magasembereik közül Bam Adebayo és Markieff Morris eddig is maródi volt. Dedmon eddig a csapat összes mérkőzésén pályára lépett, az ő kidőlése miatt a fiatal Ömer Yurtseven és KZ Okpala, illetve a veterán Udonis Haslem maradt bevethető a magasembereik közül. Egy visszatérője is lehet hamarosan a Heatnek, Caleb Martin kikerült a protokoll alól, sőt, már a Nuggets ellen is a csapat mellett tartózkodott.

Kyle Neubeck (PhillyVoice) számolt be róla, hogy a Philadelphia 76ers egyik vezetője elmondta neki, hogy szenteste kigyulladt Tyrese Maxey New Jerseyben található háza, viszont szerencsére a játékos és a családja is jól van. A hírek szerint jelentősebb tűzesetről van szó, arról azonban még nincs információ, hogy mekkora a kár.

Steve Kerr nehezményezi, hogy a Golden State Warriorsnak egymást követő második karácsonykor is idegenbeli mérkőzést kell játszania. Elmondta, hogy alapjában véve szeret ilyenkor meccselni, különösen hazai pályán, amikor egy egésznapos családi program megkoronázása az esti meccs. Nehéz ilyenkor idegenben játszani, de tudja, hogy ez is az NBA része, ugyanakkor szabályozni kellene, hogy egy csapat ne játszhasson két egymást követő évben idegenben karácsonykor. Tavaly Milwaukee-ban játszottak, idén Phoenixben karácsonyoznak, és ez nem tűnik helyesnek. Kerr azért a humoránál volt, megjegyezte, hogy biztos abban, hogy jövőre otthon játszhatnak ezen a napon, különben mindannyian tüntetni fognak és nem jelennek meg a meccsükön.

Draymond Green egyetért edzőjével, van három kisgyereke, akikkel szeretne némi időt együtt tölteni karácsonykor. Nem a bajnoki címvédő ellen lépnek pályára, mert ha ellenük játszanának, akkor az más lenne, és jobban megértenék, de nem ez a helyzet. Kicsit frusztráló, hogy egymást követő második évükben idegenben játszanak karácsonykor, így a legkisebb lánya első karácsonya után a másodikjáról is lemarad. Természetesen menniük kell és tenniük a dolgokat, de ők is ugyanúgy emberek, akiknek ugyanúgy vannak érzéseik és családjuk. Stephen Curry is elmondta, hogy neki is furcsa a három gyermekétől távol tölteni az ünnepeket, ugyanakkor ez elismerés is valahol, mert csak 10 csapat kaphat lehetőséget ilyenkor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus