Hírmorzsák 2021-12-27 (10:30)

Draymond Green, Lonzo Ball, John Collins és Dejounte Murray is a protokoll alatt. Anthony Tolliver és Greg Monroe is 10 napos szerződést kapott. Isaiah Thomast nem marasztalta a Lakers. Donovan Mitchell legalább két meccset kihagy. Alvin Gentry kifakadt a Kings veresége után. A Cavaliersre érdemes lehet figyelni Ben Simmons cseréje kapcsán. Becky Hammon a WNBA-ben lehet vezetőedző.

Újabb játékosok sora került be az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá az elmúlt nap során. A Bullsra továbbra is rájár a rúd, ezúttal Lonzo Ball, Tony Bradley és Alfonzo McKinnie került be a protokoll alá – utóbbi játékost ezt megelőzően szerződtették a szezon végéig, miután bizonyított a két 10 napos szerződése idején, és ahhoz, hogy őt le tudják igazolni, Alize Johnsonnak mutattak ajtót. A Warriors újabb kulcsemberét veszítette el átmenetileg, tőlük Draymond Green dőlt ki a protokoll miatt. A Hawkstól John Collins és Jalen Johnson esett ki, így a csapatnak már 10 játékosa van a protokoll alatt. A Spurs Dejounte Murray nélkül kénytelen megvívni a következő találkozóit.

A Sunst is elérte a koronavírus, náluk Jae Crowder és Elfrid Payton az első két játékos, akik a szezon során bekerültek a protokoll alá. A Thunder Darius Bazley és Tre Mann kettősét veszítette el, náluk is ezek az első esetek idén. A Hornetstől Miles Bridges és P.J. Washington esett ki. A Trail Blazersnél már heten hiányoznak, miután Jusuf Nurkic és Cody Zeller is kidőlt. A Grizzlies Dillon Brooks, De’Anthony Melton és Yves Pons játékára nem számíthat a következő napokban. A Rocketsnél Garrison Mathews és D.J. Augustin esett ki, utóbbi játékos egy hónap leforgása alatt másodszor került be a protokoll alá. A Timberwolves legújabb hiányzója Naz Reid. A Wizards harmadik aktuális hiányzója Raul Neto. A Clippersnél a two-way szerződésű Jay Scrubb került a protokoll alá. A Lakersnél Rajon Rondo is kidőlt. A Pistonsnál Cory Joseph és Josh Jackson is kiesett, így már hatan hiányoznak tőlük. A Pelicansnál a two-way szerződésű Jose Alvarado került be a protokoll alá. A Magic B.J. Johnson és Chuma Okeke kettősét veszítette el ilyen okokból, derült ki a Heat elleni meccsük előtt.

Az elmúlt nap során többen kikerültek a protokoll alól. A Kingsnél De’Aaron Fox már játszhatott is ma hajnalban. A Timberwolvesnál Patrick Beverley és Josh Okogie szabadult, mindkettőjük esetében kérdéses, hogy játszhatnak-e ma este a Celtics ellen. A Clippersnél Marcus Morris került ki a protokoll alól, de neki még erősítenie kell, mielőtt ismét bevethető lesz. Ugyanez mondható el a Cavaliersnél Isaac Okoro esetében, míg a csapat másik visszatérője, RJ Nembhard már pályára is lépett ma hajnalban. A Magicnél Moritz Wagner került ki a protokoll alól, de neki is erősítenie kell még, mielőtt ismét bevethető lenne. A 76ers ismét számíthat Georges Niangra, és a csapat háza tájáról további jó hír, hogy a minap protokoll alá kerülő Tyrese Maxey részt vett a legutóbbi dobóedzésen, azaz nagyon gyorsan kikerült az izolációból.

A Hawks a sok hiányzója miatt Chaundee Brownt szerződtetheti. A Nets Langston Gallowaynek adott újabb 10 napost. A Pelicans Justin Jamest és Anthony Tollivert szerződteti a hardship kivétellel – amennyiben Tolliver pályára is lép, a Pelicans lesz a 12. különböző csapat, amiben lehetőséghez jut, és ezzel beállítaná a vonatkozó NBA-rekordot. A Timberwolves szintén egy ismerős arcnak ad lehetőséget, náluk Greg Monroe bizonyíthat. A Clippers Xavier Moonnal erősít. A Pistonsnál Deividas Sirvydis írt alá a hardship kivétel segítségével. Jordan Goodwin a Wizardstól kapott szerződést.

Isaiah Thomas viszont nem kap második 10 napos szerződést a Lakerstől, inkább más irányba mennek az aranysárga-lilák. Shams Charania (The Athletic) információi szerint ez nem jelenti azt, hogy ne láthatnánk őt hamarosan ismét a pályán, várhatóan több csapat is érdeklődhet a szolgálatai iránt. Thomas négy meccsen 25,3 percet átlagolt a Lakersben, pályára lépésenként 9,3 pontot jegyzett, de csak 30,8%-kal dobott mezőnyből, illetve 22,7%-kal triplázott.

A Mavericks keretében történt egy kisebb változtatás, szabadlistára került tőlük a two-way szerződéssel rendelkező Eugene Omoruyi. A döntés hátterében egy sérülés is szerepet játszik, meg kellett műteni a játékos nagylábujját, ami miatt 4-6 hónapot ki kell hagynia.

A Jazz bejelentette, hogy Donovan Mitchell nem tart a csapattal a Spurs és a Trail  Blazers elleni idegenbeli meccsekre, mivel még karácsonykor összeszedett egy kisebb hátsérülést, amire kezelést kell kapnia. Mitchell a Mavericks elleni találkozó első negyedében sérült meg, de azt a meccset még végig tudta játszani.

A Kings ma hajnalban hazai pályán 25 pontos vereséget szenvedett a Grizzlies ellen, ami után a csapat megbízott edzője, Alvin Gentry ki is fakadt. Szerinte nevetséges teljesítményt nyújtottak, és őszintén mondhatja, hogy a 34 éves NBA-s pályafutása során még nem volt ennyire csalódott, mint most. Teljesen nevetséges volt, ahogyan játszottak, puhányok voltak és nem küzdöttek. Nem védekeztek a labda ellen, nem védekeztek a zárásokkal szemben, nem követték a meccstervet, nem volt meg bennük a versenyszellem, ellenfelük játékszere voltak, mindenkinek csalódottnak kellene lennie a csarnokban.

Adrian Wojnarowski az ESPN egyik adásában elmondta, hogy leginkább a Cavaliersre érdemes figyelni, mint olyan csapat, amelyik potenciálisan cserélhet Ben Simmonsért. Simmons jól illeszkedne oda, és korban is passzolna a keret magjához. A szakíró emellett arra is kitért, hogy a Pacers, a Timberwolves és a Kings újbóli érdeklődésére is lehet számítani.

A WNBA-ben szereplő New York Liberty és Las Vegas Aces is érdeklődik Becky Hammon iránt, mindkét csapat szívesen kinevezné vezetőedzőnek a Spurs stábjában dolgozó szakembert. Mint ismert, Hammont tartják évek óta a legnagyobb esélyesnek arra, hogy ő legyen az első nő, aki vezetőedző lesz az NBA-ben, idén nyáron finalista is volt a Trail Blazersnél, de eddig nem jött neki össze a vezetőedzői megbízatás. Amennyiben elfogadja az egyik ajánlatot, várhatóan már januárban el kellene hagynia a Spurs stábját, és a közelmúltban sejtelmesen nyilatkozott is arról, hogy egyáltalán nem érezné visszalépésnek a pályafutásában, ha elmenne vezetőedzőnek a WNBA-be.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus