Hírmorzsák 2021-12-29 (11:30)

Curry újabb történelmi estéje. Durant, Irving és Aldridge kikerült a protokoll alól, Garland bekerült. Rubio súlyosnak tűnő térdsérülést szenvedett. Beal beolttatta magát? A Magic játékosát menet közben vették ki a meccsből. McMillan szerint le kellene állítani a ligát. LeBron elsőre parádésan játszott teljes munkaidőben centert. Ayton gazdag cipőszerződést kapott. Magic Johnsont és KAJ-t nem hozta lázba az HBO róluk is szóló sorozata. Börtönben marad MJ édesapjának egyik gyilkosa. 

Ma hajnalban Steph Curry ismét történelmet írt, első játékosként érte el a 3000 bedobott triplát az alapszakaszokat tekintve. A Nuggets ellen elvesztett meccs után 3004 hármas áll a neve mellett, emellett pedig zsinórban 157. alkalommal dobott be legalább egyet - ezzel saját NBA-rekordját állította be. 

Kevin Durant, Kyrie Irving és LaMarcus Aldridge is kikerült a protokoll alól, lassan rendeződik a helyzet a Netsnél. Durant és Aldridge már várhatóan a csütörtöki, 76ers elleni meccsen játszhat, Irvingnek viszont továbbra sincs oltása, így a New Yorkban rendezett meccseket ki kell hagynia, leghamarabb január 5-én kezdheti meg a szezont a Pacers otthonában - ez is kérdéses, mert korábban Steve Nash vezetőedző elmondta, hogy az irányítónak kell majd 1-2 hét, amíg meccsformába kerül. 

A Cavaliers kiváló szezont futó spanyol hátvédje, Ricky Rubio valószínűleg súlyos térdsérülést szenvedett a Pelicans ellen - a meccs végefelé egy betörésnél csúszott meg a bal lába, az irányító pedig azonnal jelezte, hogy baj van. Csapattársai támogatták le a parkettről, nem tudott súlyt helyezni a bal lábára és a csarnokot is rögzítővel a lábán hagyta el. Bernie Bickerstaff vezetőedző szerint egyelőre nem tudnak semmit, az mindenesetre nem jó jel, hogy 2012-ben újoncként szintén a bal térdében szakadt el az ACL. A Cavaliers gondjait súlyosbítja, hogy tegnap a parádés szezont futó másik hátvéd, Darius Garland bekerült a protokoll alá - a csapat Malik Newmant igazolta le 10 napra hardship szerződéssel. 

A Thundernél Mark Daigneault és Josh Giddey a ma hajnali meccsük előtt került karanténba, így a segédedző, Mike Wilks irányította az OKC-t - napközben egyébként Derrick Favors is bekerült a protokoll alá, így velük együtt összesen hat játékos (Darius Bazley, Tre Mann, Alekszej Pokhusevszki és Jeremiah Robinson-Earl) nem elérhető. Daigneault az ötödik vezetőedző, aki jelenleg karanténban van, mellette Frank Vogel, Billy Donovan, Chauncey Billups és Monty Williams sem állhat csapata rendelkezésére. A Magic játékosát, Hassani Gravettet ma hajnalban a Bucks elleni meccs közben “emelték ki” - kezdőként 19 percet játszott az összecsapáson, utána viszont kiderült, hogy a meccs előtti tesztje mégsem lett negatív, így rögtön elkülönítették. A Celticsnél Dennis Schröder mégsem térhet vissza, a Grizzliesnél John Konchar, a Bullsnél Ersan Iljasova, a Heatnél Max Strus a legújabb elkülönített. 

A Hawksot is erősen sújtja a hullám, és Nate McMillan szerint le kellene állítani a ligát, mert ami elég, az elég. Megérti a liga indokait, amiért folytatják az alapszakaszt, de ugyanakkor a helyzet borzasztóan frusztrálja őket és jó néhány másik csapatot is. 

Ide kapcsolódik, hogy a Wizards egyik beatwritere, Ava Wallace értesülései szerint Bradley Beal felvette a védőoltást, de továbbra is marad a protokoll alatt - korábban mi is többször írtunk róla, hogy Beal nem akarta beoltatni magát. 

A Pistons Justin Robinsonnak és Trayvon Palmernek ad 10 napos szerződést, a Rockets DeJon Jarreau-t köti le hardship kivétellel. James Ennis a Clipperst erősítheti 10 napig, nála érdekesség, hogy ezt már megtette nemrég a Netsnél is. Az Atlanta Justin Tillman, Cam Oliver és Chris Clemons triójával erősített átmenetileg. A Wizards Alize Johnsonnal szerződött le. 

Ma hajnalban a Lakers véget vetett ötmeccses vereségsorozatának, 132 pontot dobtak a Rockets otthonában. Russell Westbrook és LeBron James és tripla-duplázott, ám ami ennél is érdekesebb, hogy elsősorban James, másodsorban Carmelo Anthony és Stanley Johnson játszott centert. Korábban már volt róla szó, hogy rövidebb, 1-2 perces szakaszokban kipróbálták azt a felállást, hogy James volt az ötös, de most először próbálták meg a small-ballt egy teljes meccsen keresztül, miközben Dwight Howard és DeAndre Jordan egyébként ott volt a padon. A 32 pontig, 11-11 lepattanóig és gólpasszig jutó James elmondta, hogy életében nem kellett még itt helytállnia, mindig wingként vagy labdás emberként játszott - vékonydongájú gyerek volt és sosem volt kiemelkedően magas, hogy centerként kelljen játszania, viszont “előélete” predesztinálta arra, hogy egyszer megnézze, tényleg tud-e mind az öt pozícióban kiemelkedőt nyújtani. Frank Vogel távollétében végül Dave Fizdale megbízott vezetőedző döntött úgy, hogy 1332 alapszakasz-meccs után most jött el az ideje, hogy kipróbálják Jamest centerben, és a számok remekül mutatnak támadásban, illetve végül a plusz-mínusz mutatója is rendben volt (+6), így a kockáztatás bejött - meg is mondta a csapatnak, hogy szerinte nem fogták fel teljesen, mit láttak ma a pályán Jamestől. A 24 pontot és 9 lepattanót jegyző “cserecenter”, Carmelo Anthony annyit tett hozzá, hogy a játék fejlődését látjuk, az ötösök ma már a periméteren játszanak, ehhez pedig alkalmazkodni kell, mert aki nem teszi, lemarad. 

Deandre Ayton 2018-ban lett a Puma újjászervezett kosárlabda-szekciójának egyik fő arca, most pedig egy sokkal komolyabb szerződést kötöttek a felek, amiben nem csak cipő, hanem ruha- és egyéb más kollekciót is kap - ezzel olyan bevételre tesz szert, ami jelenleg a magasemberek között Top3-nak számít. Ayton elmondta, hogy a Bahamákon nőtt fel, a karibi térségben pedig Usain Bolt miatt szinte nem is látott más cipőmárkát. 

Nemrég mi is írtunk róla, hogy az HBO drámasorozatban dolgozza fel a Showtime Lakers történetének kezdeteit, de Magic Johnson nem igazán várja a szériát, nem is volt hozzá köze - korábban Kareem Abdul-Jabbar is azt nyilatkozta, hogy inkább azoknak az embereknek a szemszögéből kellett volna megcsinálni a sorozatot, akik ténylegesen átélték, és KAJ menedzsere szerint az NBA-ben is inkább ellenérzésekkel viseltetnek a Winning Time iránt. Magic egyébként most a saját “The Last Dance” stílusú, többrészes dokumentumsorozatával foglalkozik, ami leghamarabb 2022 végén érkezhet. 

Ha pedig Michael Jordan érintőlegesen szóba került, édesapjának egyik gyilkosa továbbra sem szabadulhat ki. 1993-ban életfogytiglant kapott, de 2020-ban megegyezést kötött a hatóságokkal, hogy részt vesz egy olyan programban, ami elősegítheti a társadalomba való visszatérését. Akkor 2023 augusztusát jelölték ki lehetséges szabadulási időpontként, amit nemrég egy évvel eltoltak, most pedig a hatóságok indoklás nélkül bejelentették, hogy törölték az egész folyamatot - leghamarabb 2023 augusztusában vizsgálják felül az eredeti döntést. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus