Hírmorzsák 2022-01-07 (11:00)

Julius Randle elhallgattatta a Knicks szurkolóit. Ime Udoka szerint a Celtics mentálisan nem elég erős. A Wizards kommentátorának bocsánatot kellett kérnie Kevin Porter Jr.-tól. Jól halad Kawhi Leonard felépülése. Gerald Green visszatér a játékhoz. Pénzbüntetést kapott a Kings. Továbbra is naponta tesztelik azokat, akik nem kapták meg az emlékeztető oltást. Rudy Gobert és Jrue Holiday is a protokoll alatt, a Spurstől négyen dőltek ki. Bismack Biyombo a szezon végéig marad a Sunsban. A Warriors garantálta Gary Payton II szerződését. A Lakers cserélné DeAndre Jordan és Kent Bazemore kettősét. Michele Roberts szerint nevetséges Ben Simmons és a 76ers helyzete. Kijöttek az All-Star-szavazás első részeredményei.

A Knicks ma hajnalban hatalmas fordítást mutatott be, 25 pontos hátrányból felállva tudtak nyerni a Celtics ellen R.J. Barrett dudaszóra behulló palánkos triplájával, a mérkőzésnek azonban akadt egy mellékvágánya is. Julius Randle a negyedik negyedben egy kosara után lefelé mutató hüvelykujjal jelezte a Knicks szurkolóinak, hogy hallgassanak el, fejezzék be az éltetését, és ez az eset elég nagy visszhangot váltott ki az amerikai médiában. Amikor a játékost arról kérdezték a meccs után, hogy milyen üzenetet szeretett volna átadni, nem köntörfalazott, elmondta, hogy azt akarta jelezni, hogy fogják be a szájukat a szurkolók. Egy következő kérdés azt firtatta, hogy a meccs korábbi szakaszában hallható pfujolásra akart-e válaszolni, mire Randle annyit felelt, hogy mindenki láthatta, mi is történt a pályán. Randle azzal folytatta a mondandóját, hogy nem érdekli, ki mit mond, ő azért van ott, hogy játsszon, és senki más nem érti jobban a játékot, mint ő, legalábbis az alapján, hogy miket mondanak mások.

Evan Fournier elmondása alapján csapattársa mindent érzelmektől túlfűtve csinál, és ugyan ő éppen nem látta Randle gesztusát, feltételezése szerint amiatt volt bosszús, hogy korábban pfujolták őt. Valahol meg tudja őt érteni, mert ha a helyében lett volna, frusztrálta volna ez a negatív visszajelzés, mert keményen, jól és teljes erőbevetéssel játszott Randle. Fournier szerint csapattársa a történésektől függetlenül tisztában van azzal, hogy ez is ennek az üzletágnak a szerves része, ráadásul ő a franchise arca, ő a sztárjátékos, úgyhogy természetes, hogy több kritika éri el.

Ime Udoka kritikus hangnemet ütött meg a saját csapatával szemben, miután a 25 pontos előnyük ellenére is kikaptak. Úgy látja, hogy mentálisan nem elég erősek ahhoz, hogy átküzdjék magukat a nehezebb periódusokon, és ez szerteágazó területeken megfigyelhető a játékukon: ezen az estén is eladott labdák, rossz dobásválasztások, elhibázott védekezések és könnyen átengedett lepattanók jellemezték őket. Sok dolog összeadódva okozta a vesztüket, szükségük lett volna valakire, aki le tudja nyugtatni a csapatot, és megcsinálni azokat a játékokat, amikre igazán szükségük lett volna, de néha mindannyian fennakadnak ezen az akadályon. Meg kell érteniük, hogy más kosárlabdát kell játszani az első és a negyedik negyedekben, nem kényelmesedhetnek bele az előnyükbe, meg kell tanulniuk megállítani az ellenfelek futásait. Azt is meg kell érteniük, hogy ehhez a védekezés mellett az is kell, hogy jó dobásokat vállaljanak, nem hajigálhatnak csak összevissza abban bízva, hogy az is elég lesz.

Tegnap hajnalban Kevin Porter Jr. 0,4 másodperccel a vége előtt dobott meccsnyerő triplát a Wizards ellen, és a fővárosi csapat kommentátorának bocsánatot kellett tőle kérnie, mivel egy illetlen hasonlattal jellemezte a kosarát. Glenn Consor azt találta mondani, hogy „Kevin Porter Jr. elismerést érdemel, ahogyan az apja, úgy ő is a megfelelő pillanatban húzta meg a ravaszt”, utalva ezzel arra, hogy a játékos édesapját 1993-ban elítélték, amiért lelőtt egy 14 éves lányt. A kommentátor nyilvánosan bocsánatot kért, és kísérletet tett arra, hogy felvegye személyesen is a kapcsolatot a játékossal, de eddig sikertelenül járt. Consor egy ponton azzal is védekezett, hogy azt hitte, hogy a Washingtonban is megforduló korábbi kiváló irányító, Kevin Porter fia a Rockets hátvédje, és rá akart valójában utalni.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) információ szerint egyre nagyobb arra az esély, hogy Kawhi Leonard visszatér még ebben a szezonban, az újságíró úgy tudja, hogy a tervezettnél előrébb jár a rehabilitációjában, jól halad a felépülése.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Gerald Green visszatér és a G Ligán keresztül igyekszik ismét eljutni az NBA-be. Green a 2018/19-es szezonban lépett utoljára pályára az NBA-ben, és néhány hónappal ezelőtt bejelentette a visszavonulását, majd csatlakozott a Rockets edzői stábjához, ahol a játékosok fejlesztésével foglalkozott.

Az NBA pénzbüntetést szabott ki a Kingsre, illetve Wes Wilcox segéd-GM-re is, amiért a Heat elleni meccs során megszegtek egy szabályt. Wilcox egy feldobásnál ment oda az órát kezelő személyhez, hogy kifejezze a nemtetszését, amire nem lett volna joga, és a liga azt is kiemelte a közleményében, hogy jól kezelte az órát, akinek ez a feladata volt. Az eset miatt a Kings 50,000, Wilcox 15,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába.

Az NBA és az NBPA megegyezett abban, hogy az All-Star szünetig meghosszabbítják azt a korábbi rendelkezést, hogy az emlékeztető oltást eddig nem megkapó játékosoknak napi szinten kell tesztelniük koronavírusra. Az érintett játékosoknak emellett tiltják, hogy nagyobb beltéri eseményeken vegyenek részt, illetve bárokba vagy szórakozóhelyekre járjanak. Az eredeti megállapodás szerint január 15-ig tartott volna a szigorítás, most ezt hosszabbították meg bő egy hónappal.

Rudy Gobert hivatalosan betegség miatt nem játszott már a Jazz előző, Nuggets elleni mérkőzésén sem, akkor azonban még nem volt szó arról, hogy koronavírusos lenne, azóta viszont pozitív lett egy PCR-tesztje, így bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A Bucks a következő napokban nem számíthat Jrue Holiday játékára, és a sok hiányzójuk miatt Langston Galloway 10 napos szerződést kapott a csapattól. A Spurst egy nagyobb hullám érte el, Keldon Johnson, Derrick White, Thaddeus Young és Devin Vassell is kidőlt, míg Doug McDermott továbbra is Detroitban tölti a karanténját. Jó hír a csapat háza tájáról, hogy Lonnie Walker visszatérhet, viszont a sok hiányzó miatt így is igazolni kényszerülnek, Tyler Johnson és Anthony Lamb is 10 napos szerződést kap a Spurstől. Rövid ideig tartott, amíg a Pistonsnál senki sem volt a protokoll alatt, a bokasérüléssel is küzdő Frank Jackson jutott erre a sorsra. A Clipperstől a hardship kivétellel leigazolt Xavier Moon dőlt ki. A Raptorsnál visszatérhet Szvatoszlav Mikhailiuk.

Bismack Biyombo maximálisan élni tudott azzal a lehetőséggel, hogy a Suns 10 napos szerződést adott neki, két mérkőzés alapján meggyőzte a csapatot, hogy az idény végéig kössék le, ma hajnalban már az új szerződésével a zsebében léphetett pályára. A Magicnél Admiral Schofield tett annyira jó benyomást, hogy a kedvéért elküldjék a two-way szerződésen lévő Mychal Muldert, és odaadják neki a helyét. A Pacers húzott egy némileg meglepőt, szabadlistára tették Kelan Martint. A játékos 27 meccsen lépett pályára, átlagosan 16,4 percet játszott az idény során, és azelőtt váltak meg tőle, hogy garantálttá vált volna a szerződése. A Warriors nem okozott meglepetést, garantálták Gary Payton II szerződését a szezon végéig. A Knicksnél a közelmúltban meghiúsult Ryan Arcidiacono átmeneti leigazolása, az elmúlt nap során viszont már aláírhatott 10 napra New Yorkban.

Brian Windhorst (ESPN) információi szerint a Lakers DeAndre Jordan és Kent Bazemore elcserélésén dolgozik, szeretnének szabad helyeket teremteni a keretükben. A csapat nagyobb mozgásteret szeretne egy esetleges későbbi cseréhez, illetve ahhoz is jól jönne nekik a szabad hely a keretükben, hogy igazolni tudjanak, amikor megkezdődnek a kivásárlások. Ugyancsak a csapathoz kapcsolódó hír, hogy Stanley Johnson hivatalosan is aláírt hozzájuk újabb 10 napra.

A játékosok szakszervezetét vezető Michele Roberts arról beszélt egy interjúban, hogy szerinte könnyedén meg lehetne oldani Ben Simmons és a 76ers helyzetét, hogyha minden fél felnőttként viselkedne. Szerinte nevetséges az, ami Philadelphiában történik, és nem érti, hogy miért teszi mindenki a hülyét, miközben meg lehetne oldani ezt az egészet.

Tegnap este beszámoltunk róla, hogy kijöttek az All-Star-szavazás első részeredményei. Jelen állás szerint a régi rendszer alapján keletről DeMar DeRozan, James Harden, Kevin Durant, Giannis Antetokounmpo és Joel Embiid lehetne kezdő, míg nyugatról Stephen Curry, Luka Doncic, LeBron James, Nikola Jokics és Paul George részesülne ebben a megtiszteltetésben, ugyanakkor több poszton is nagyon szoros az állás. Ahogyan az elmúlt években, úgy idén is csak 50%-ban számít bele a kiválasztásba a szurkolók szavazata, 25-25%-ban a játékosok és a médiapanel is beleszólhat abba, hogy kik lesznek a kezdők, míg a cseréket továbbra is az edzők szavazzák meg, úgyhogy túl sok következtetést nem érdemes még levonni ezekből a részeredményekből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus