Hírmorzsák 2022-01-16 (10:00)

Kevin Durant térdsérülést szenvedett. Nem súlyos Zach LaVine sérülése. Lonzo Ball is térdproblémákkal küzd. Russell Westbrooknak többről szól a Los Angeles-i lét, mint a kosárlabda. Magic Johnson kritizálta a Lakerst. Cam Reddish bemutatkozására még várni kell a Knicksnél. Marquese Chriss szerződést kapott a Maverickstől, Willie Cauley-Stein szabadlistára került.

Ahogyan arról külön is beszámoltunk, Kevin Durant térdsérülést szenvedett a Nets-Pelicans találkozó második negyedében, amikor Bruce Brown egy szerencsétlen ütközés következményeként ráesett a lábára, és ezt követően nem tudta folytatni a játékot. Durantre ma egy MRI-vizsgálat vár, azt követően derül fény arra, hogy mennyire súlyos a sérülése, hivatalosan térdficamot jelölt meg a Nets annak okaként, hogy miért nem tudott visszatérni a pályára. Steve Nash elmondta, hogy kemény csapás lenne őt elveszteni, és remélik is a legjobbakat, de bármi is történjen, folytatniuk kell a munkát, építkezniük, fejlődniük és felvenni a kesztyűt.

James Harden arról beszélt, hogy egész évben egy rugalmas csapatot alkottak, hiszen Kyrie Irving csak az idegenbeli meccseken játszhat, Joe Harris, Nic Claxton és LaMarcus Aldridge is küzdött különböző egészségügyi gondokkal, de továbbra is mennek előre. Szerinte egyszerű a helyzet, másoknak kell előlépniük, másoknak kell betölteni azt a szerepet, amit eddig Durant tett meg, noha tudják, hogy ő mi mindent ad nekik a pályán minden egyes este. Nash szavai alapján Hardenre nehezedhet még nagyobb teher, amíg nincsen Durant, nincsen Irving, nincsen Harris, neki kell még többet játszania, ugyanakkor óvatosnak kell lenniük vele is, hogy hány meccsen és hány percet játszik.

A Bullsnál Zach LaVine tegnap hajnalban szenvedett térdsérülést, viszont jó hír, hogy az MRI nem mutatott ki szerkezeti elváltozást a bal térdében, a jelek szerint nem kell hosszabb időt kihagynia. Csapata ma hajnali, Celtics elleni mérkőzésére ugyanakkor nem utazott el, és a következő napokban kezelést is fog kapni, mielőtt felülvizsgálnák az állapotát és döntenének arról, hogy mikor térhet vissza a pályára. Billy Donovan elmondása alapján minden azon múlik, hogy miként reagál LaVine szervezete a kezelésekre, amiket kapni fog, ennek ismeretében tisztábban fognak látni és eldönthetik, hogy mikor lesz ismét játékra alkalmas állapotban. A Bullsnál ma hajnalban Lonzo Ball sem lépett pályára a Celtics elleni vesztes meccsen, mivel térdfájdalmai vannak, úgyhogy a pihentetése mellett döntöttek. Donovan hozzátette, hogy az irányító játéka kétséges a következő, Grizzlies elleni meccsükön is, mivel ő is kezelést fog kapni, és azon múlik a visszatérése, hogy mennyi idő alatt hagy alább a fájdalom a térdében.

Russell Westbrook Sam Amicknek (The Athletic) nyilatkozott a minap, amiben kifejtette, hogy neki többről szól az, hogy Los Angelesben lehet, mint pusztán a kosárlabda, mivel itt a családjával lehet, és ez mindennél fontosabb neki. Boldogságot hoz az életébe, hogy reggelente ő viheti iskolába a gyerekeit, és egyáltalában az, hogy minden nap láthatja őket. A Lakersnek talán voltak kételyei azelőtt, hogy cseréltek érte, ugyanakkor az ő oldaláról nem volt semmi kétség afelől, hogy ide akar kerülni, mert ahogyan mondta is, neki ez többről szól, mint pusztán a kosárlabda. A vele kapcsolatban felmerülő cserepletykákról annyit mondott, hogy sosem aggódik ezek miatt, teszi a dolgát, profiként viselkedik, és egy esetleges csere sem lenne kihatással a mentalitására, a céljaira.

A Lakers ma hajnalban 37 pontos vereséget szenvedett a Nuggets ellen, amiről Magic Johnson Twitteren osztotta meg a véleményét. A legendás irányító megírta, hogy a Lakers szurkolói el tudják fogadni, ha az ellenfél jobban játszik náluk egy meccsen, ugyanakkor annál többet érdemelnek, mint az, hogy semmilyen erőfeszítést ne tegyenek a pályán. Úgy gondolja, hogy Jeanie Buss tulajdonos ettől jobbat érdemel. Westbrookot megkérték a meccs után, hogy reagáljon Johnson szavaira, ugyanakkor annyit felelt erre, hogy nincs mit reagáljon erre. Szerinte mindenkinek joga van a véleményalkotáshoz, függetlenül attól, hogy mi az. Johnsonnak is megvan a maga véleménye, függetlenül attól, hogy nincs minden nap a csapat körül, és nincs tisztában azzal, hogy mit csinálnak minden egyes nap, de ezzel nem Johnson szavaira akar reagálni, mert ahogyan mondta, mindenkinek meglehet a maga véleménye.

A Hawks-Knicks csere utózöngéjeként Travis Schlenk elmondta, hogy komoly értékként tekintenek arra az első körös draftjogra, amit Cam Reddishért kaptak, és hiába védett a következő négy évben az a választási jog, az analitikai részlegük szerint 90% annak a valószínűsége, hogy valóban első körös lesz belőle. Érdekesség, hogy a Hawks és a Knicks éppen egymás ellen játszott ma hajnalban, ugyanakkor egyetlen olyan játékos sem jutott szóhoz, aki érintett volt a cserében, Kevin Knox végig a kispadon ült, míg Reddish és Solomon Hill keretbe sem került. Tom Thibodeau elmondta, hogy Reddish egy ideig még nem fog bemutatkozni a Knicksben, mivel bokasérüléssel küzd, és meg akarják várni, hogy felgyógyuljon ebből.

A Mavericksnél Jason Kidd vezetőedző, illetve Kristaps Porzingis is kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, és a Magic ellen ismét a csapatuk szolgálatába állhattak. Porzingis visszatérése egyben azt is jelentette, hogy az eddigi formában nem számíthattak a továbbiakban a hardship szerződésen lévő Marquese Chrissre, ugyanakkor a Mavericksnél nagyon elégedettek voltak vele, úgyhogy megegyeztek vele egy kétéves szerződésről a veterán minimumért. Ahhoz, hogy neki szerződést tudjanak adni, meg kellett válniuk egy játékostól, és végül azt a Willie Cauley-Steint tették szabadlistára, aki személyes okokból nem játszott a csapatban november 27-e óta. Nico Harrison elmondta, hogy nehéz döntést hoztak Cauley-Stein elengedésével, és a csapat ettől függetlenül továbbra is segíteni fogja őt a személyes helyzetében, ami miatt nem játszhatott az elmúlt időszakban.

A végére még egy protokollal kapcsolatos hír maradt, Damian Jones visszatérhet a Kingsnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus