Hírmorzsák 2022-01-17 (10:30)

Kevin Durant 4-6 hetet hagyhat ki. Draymond Green mégsem térhet vissza, legalább két hetet kihagy még. Deandre Ayton bokasérülést szenvedett. Matisse Thybulle legalább egy hetet kihagy. Zach Collins ma este a G Ligában játszhat. Kyle Lowry lemarad a Raptors elleni meccsről. Stanley Johnson újabb 10 napra maradhat a Lakersnél. Jalen Brunson lehet a Knicks következő kiszemeltje. Kérdéses Bradley Beal hajnali játéka. Marc Gasol nem zárta ki, hogy játszik még az NBA-ben.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi alapján Kevin Durant 4-6 hetes kihagyásra számíthat, miután tegnap hajnalban megsérült a bal térde. A játékos így leghamarabb az All-Star hétvége után léphet ismét pályára, ugyanakkor a szakíró azt is megjegyzi, hogy a Nets rendkívül óvatosan fogja kezelni a sérülését, nem fogják siettetni a visszatérését. A csapatot segítheti a következő időszak átvészelésében, hogy a következő 14 találkozójukból 11 alkalommal idegenben lépnek fel, úgyhogy a legtöbb meccsen számíthatnak Kyrie Irvingre is – ez alól kivétel a Warriors elleni idegenbeli összecsapás. Az ESPN adatai alapján tavaly a Nets 16-3-at ment azokon a mérkőzéseken, amiken Irving és Harden játszott, de Durant nem.

A minap még arról számoltunk be, hogy Draymond Green kedden este visszatérhet a Warriorsnál a combsérüléséből, ugyanakkor a legfrissebb vizsgálatok megállapították, hogy a combfájdalma hátproblémákhoz vezethető vissza, úgyhogy további kezeléseket kell kapnia. Green állapotát legközelebb két hét múlva vizsgálják felül. Steve Kerr elmondta, hogy rendkívül óvatosak lesznek vele, mivel hosszú még a szezon, és ezzel Klay Thompson is egyetértett, aki nagyon várja, hogy ismét vele együtt játszhasson. A Warriorsnál ma hajnalban a kézsérüléssel bajlódó Stephen Curry sem lépett pályára, őt hazaküldték a Timberwolves ellen meccs előtt, hogy kezelést kapjon a sérült testrészére.

Deandre Ayton ma hajnalban csak 8 percet tölthetett a pályán a Pistons ellen, nagyrészt nélküle ütötte ki ellenfelét a Suns. A center egy bokaficam miatt dőlt ki, arról azonban nincs egyelőre információi, hogy mennyire súlyos az állapota. A 76ers már a legutóbbi meccsén sem számíthatott Matisse Thybulle szolgálataira, és vállsérülés miatt várhatóan még legalább egy hetet ki fog hagyni.

A Spurs bejelentette, hogy a hosszú ideje maródi Zach Collinst leküldték a csapat G Ligás partneréhez Austinba, és ma este pályára is léphet a fejlesztőligában. A még mindig csak 24 éves magasember legutóbb 2020 augusztusában lépett pályára az NBA-ben, azóta lábadozott a bokasérüléséből.

Történt egy kisebb változtatás a Heat keretében, szabadlistára került tőlük a two-way szerződésű Marcus Garrett, hogy a helyét megkaphassa Kyle Guy. A Heatnél azt követően döntöttek erről, hogy kiderült, meg kell műteni Garrett csuklóját, ami miatt egyébként sem számíthattak volna már rá ebben a szezonban, míg Guy két 10 napos szerződés erejéig már bizonyíthatott is a csapatnak.

Ugyancsak a Heathez kapcsolódó hír, hogy Kyle Lowry személyes okokból nem játszhat a ma esti, Raptors elleni mérkőzésen – ez lehetett volna Lowry első meccse az előző csapata ellen, mióta Miamiba igazolt. A két csapat legközelebb január 29-én találkozik egymással, szintén Miamiban, míg február 1-én Torontóban is összecsapnak a felek. Mielőtt kiderült, hogy Lowry nem lesz bevethető, Fred VanVleet viccesen megjegyezte, hogy nagyon várja már, hogy az „öregember” ellen játszhasson.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Stanley Johnson a mai nap folyamán újabb 10 napos szerződést írhat alá a Lakersnél.

Marc Berman (New York Post) információi szerint Cam Reddish megszerzése után Jalen Brunson a Knicks következő kiszemeltje, szeretnének cserélni a Mavericks nyáron szabadügynökké váló hátvédjéért. Az újságíró szerint a Knicks több vasat is a tűzben tart, tárgyaltak már a Pistonsszal Jerami Grantről, illetve a Pacersszel Myles Turnerről. Berman azt is megjegyezte, hogy a Knicksnél már nem annyira biztosak abban, hogy Julius Randle köré akarnak-e építkezni, mivel az erőcsatár nem elég kiegyensúlyozott, és egy forrása szerint a Hawkstól elvágyódó John Collinsra is rámehetnek vele.

Térjünk rá az egészségügyi és biztonsági protokollal kapcsolatos hírekre. A Nuggets átmenetileg nem számíthat JaMychal Green szolgálataira. A Timberwolvestól Jordan McLaughlin dőlt ki. Adrian Wojnarowski információi szerint Alex Caruso szerda előtt nem valószínű, hogy kikerülhet a protokoll alól. Bradley Beal státusza a 76ers elleni meccs előtt kérdésesre javult, van esély arra, hogy ma este visszatérhet a Wizardsba. A Spursnél Derrick White, a Thundernél Isaiah Roby térhetett vissza a hétvégén. A Jazznél Udoka Azubuike ismét bevethető.

A végére Marc Gasol maradt, aki elmondta, hogy nem feltétlenül zárta be maga mögött az NBA kapuit, nincs kizárva, hogy egyszer még visszatér. A spanyol center elmondta, hogy most csak arra akar koncentrálni, hogy a Girona csapatát erősítse, mivel erre vágyott, hogy ezt csinálja, és úgy érzi, hogy az NBA-ből jobban megértik ezt, mint ahogyan azt Spanyolországban. Nem mondja azt, hogy tényleg vissza fog térni, ahogyan azt sem, hogy fontolgatná ezt, de nem zárná ki ennek a lehetőségét, és tudja, hogy van is érdeklődés iránta, ugyanakkor jelenleg csak a Girona csapatára koncentrál.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus