Hírmorzsák 2022-01-20 (10:45)

LeBron James mérföldkövét elrontotta az újabb vereség, Anthony-val együtt megvédték Frank Vogelt. Embiid és Jokics is MVP-teljesítményt nyújtott. De’Aaron Fox elcseréléséről pletykáltak több helyen is, de a Kings elvileg nem akarja mozdítani. Simmons ki akarja ülni a szezont, ha nem cserélik – Barkley szerint is csak ez a két opció reális. A Jazz jól védekező winget keres, a Wizards nem fogja cserélni Bealt. Al Horford és Josh Richardson is mozdítható Bostonban. LaVine térde javul, Ball térde nem. Conley meghívta a Jazzhez Marc Gasolt.

A nap statisztikája, hogy LeBron James megszerezte karrierje 10 000. lepattanóját – a Lakers klasszisa hamarosan egy újabb mérföldkövet is lehagyhat, jelenleg 9 908 gólpassznál jár. Csapata viszont ismét kikapott, ezúttal a keleti 13. Pacerstől (Caris LeVert 22 pontot szerzett a negyedik negyedben, amivel Reggie Miller 21 pontos klubrekordját írta felül), amivel Frank Vogel újfent nehéz helyzetbe kerülhet. Vogel az utolsó szűk 4 percben leültette a borzasztóan dobó Russell Westbrookot, de sem ez, sem a visszatérő Carmelo Anthony játéka sem segített, a záró játékrészben ismét előtérbe került a csapat kritikán aluli védekezése. Ezzel kapcsolatban Vogel annyit mondott, hogy a Jazz ellen jól működött a séma, amit kitaláltak, de azt látni kell, hogy amíg Anthony Davis nem tér vissza, minden egyes meccsre külön taktikát kell kidolgozniuk, ami azért nem egyszerű.

Még a meccs előtt Vogel azt nyilatkozta, hogy nem érzi, hogy inogna a széke, egyszerűen a munkájára koncentrál, mindig is azt tette, James pedig a meccs után mondta el, hogy az edzők jó munkát végeztek, nem ezen múlt az újabb vereség. Anthony kerek-perec ki is jelentette, hogy nem Vogelen és a stábon múlt a mai, nekik kell megemberelniük magukat és megnyerni a meccseket. 

Két brutális egyéni teljesítményt is láthattunk ma hajnalban: Joel Embiid 27 perc alatt szórt 50 pontot, Nikola Jokics pedig 49 pontos tripla-duplát gyártott. A karrriercsúcsát beállító Embiid annyit mondott, hogy a társai rendre megtalálták, ő csak befejezte a munkát. A Philly centere egészen pontosan 27 perc 3 másodpercet töltött a pályán, ez a támadóidő 1954-es bevezetése óta a második legkevesebb idő, ami alatt valaki 50 pontot ér el – Klay Thompson 2018 októberében szórt 52 pontot szórt 26:33 alatt.

Jokics 49 ponttal, 14 lepattanóval és 10 gólpasszal zárt, 10. tripla-duplájával vezeti az idei rangsort, ráadásul utolsó gólpassza után született a meccset eldöntő kosár. Michael Malone vezetőedző ismét elmondta, hogyha nem Jokics az idei MVP, akkor mégis ki – játékosát egész meccsen duplázzák, triplázzák az ellenfél védői és így jut el ilyen számokig. 

A 76ers és a Kings került a cserepletykák középpontjába, miután egymásnak (híroldalon belül is) ellentmondó hírek érkeztek. Jason Anderson (Sacramento Bee) hozta le, hogy a Sacramento hajlandó tárgyalni arról, hogy De’Aaron Foxot mozdítsák egy esetleges cserében, az egyik célpont pedig Domantas Sabonis lehet. Fox annyit nyilatkozott erről, hogy a legtöbb játékos már bekerült cserepletykákba, nagyon-nagyon kevés sportoló mondhatja el magáról, hogy valóban érinthetetlen, nem foglalkozik ezekkel. 

Anderson értesüléseit kiegészítette Sam Amick (The Athletic), aki úgy tudta, hogy a Kings nem zárja ki azt az opciót, hogy Ben Simmonst és Tobias Harrist is csomagban veszi át a Phillytől - egy Fox, Buddy Hield és Harrison Barnes köré épülő csomag lehet az ellenérték. Amick hozzátette, hogy az Atlanta Hawks kikerült a képből, a Simmons-Harris páros biztosan nem érdekli őket. 

Nem sokkal később aztán Shams Charania (The Athletic) már arról írt, hogy a Kings tájékoztatta a többi csapatot, hogy De’Aaron Fox és Tyrese Haliburton köré akarnak építkezni, így jelenleg nem tervezik az elcserélésüket – a csapat ugyanerről külön tájékoztatta Foxot és ügynökét is. 

Amick arról is írt, hogy Ben Simmons ki szeretné ülni a szezon hátralévő részét, ha a deadline-ig nem cserélik el. A klub környékéről korábban olyan hírek jöttek, hogy Simmons visszatérését szeretnék elérni, de a 76ers korábbi ikonja, Charles Barkley szerint Simmons soha többé nem fog pályára lépni Sixers-mezben, mivel a szurkolók nem fognak neki megbocsátani. Az 1992 nyarán Philly-ből Phoenixbe cserélt Barkley elmondta, hogy jól ismeri ezeket a drukkereket, a cseréje után évekig „Charles Barkley Son of a B…” megszólítás járt neki arrafelé. 

Brian Windhorst (ESPN) szerint a Utah Jazz egy jól védekező wingre vadászik, egy rivális GM szerint be szeretnék húzni a saját Aaron Gordonjukat, ahogyan azt a Denver tette egy évvel korábban, viszont kétséges, hogy lesz-e erre lehetőségük. A Jazznél a lejáró szerződésű Joe Ingles tűnik mozdíthatónak, viszont a pálya széthúzásáért felelős Bojan Bogdanovic-ért kaphatnának nagyobb értéket, ráadásul pickekkel sem állnak jól – utóbbi miatt például Jerami Grantre gyakorlatilag semmi esélyük nincs. 

Szintén Windhorst hozta le, hogy a Washington Wizards nem tervezi Bradley Beal elcserélését. A csapat sztárja korábban azért nem hosszabbított idő előtt, mert túl sok pénztől esett volna el, idén nyáron minden bizonnyal nem is hívja le jelenlegi szerződése utolsó évét és korlátozás nélküli szabadügynök lesz, új szerződése pedig 41 millió dollárról indulna. A csapatnál bíznak benne, hogy új szerződését a fővárosban köti meg, mert néhány csapattársával szoros viszonyt ápol és a családja is nagyon jól érzi magát Washingtonban. 

Jared Weiss (The Athletic) jelentette, hogy a Boston Celtics el akarja cserélni Al Horfordot és megpróbál egy másik centert szerezni, ami azért is érdekes, mert tavaly Kemba Walkert és a 16. picket adták oda Horfordért, a pickből pedig a török center, Alperen Sengün „lett”. Horford nem vált be Bostonban, jövőre pedig csak 14.5 millió garantált a 27 milliós fizetéséből, így talán mozdítható. A szintén nyáron megszerzett Josh Richardson is vihető Bostonból, ő ráadásul korlátozás nélküli szabadügynök lesz nyáron.

A minap megszerzett Bol Bol idén már szinte biztosan nem lép pályára Bostonban, azonban Ime Udoka vezetőedző szerint még nem mondtak le róla, mivel nyáron korlátozott szabadügynök lesz, megadhatják neki a minősítő ajánlatot – Bol a gárda hátvédjével, Payton Pritcharddal játszott együtt az egyetemen, ez is segíthet kihozni belőle, amit eddig nem sikerült. 

Lonzo Ball és Zach LaVine is térdgondokkal küzd, a Bulls két kezdőhátvédje nélkül indul egy hárommeccses túrára. LaVine van közelebb a visszatéréshez, mert jól reagált a kezelésre, Ball térde viszont nem mutat javulást, nála most új gyógymóddal próbálkoznak. 

A Memphis Grizzlies egy második tíznapos hardship-szerződést adott Shaquille Harrisonnak, mivel Desmond Bane, Kyle Anderson és Tyus Jones is protokoll alatt van. A Knicks elengedte a Reddish-cserében érkezett Solomon Hillt, Ryan Arcidiaconónak pedig 10 napos szerződést adott. 

Több játékos is protokoll alá került: Jerami Grant (Pistons), Nicolas Batum (LAC), Tyler Herro (Heat), TJ McConnell (Pacers). Több játékos és edző viszont kikerült onnan: Marcus Smart (Celtics), Tre Jones (Spurs) és Taylor Jenkins vezetőedző (Grizzlies). 

A Salt Lake Tribune-nak Mike Conley elmondta, hogy amikor hirtelen az összes centerük kidőlt, ráírt Marc Gasolra, hogy ha vissza akar térni, itt a lehetőség. Hozzátette, hogy korábbi csapattársa boldog otthon Spanyolországban, de tudatni akarta vele, hogy az ajtó nyitva áll. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus