Hírmorzsák 2022-01-21 (11:00)

Luka Doncic és Brandon Ingram is megsérült. Megműtik Lonzo Ball térdét. R.J. Hampton hetekre kidőlt. David Vanterpool és Kyrie Irving is pénzbüntetést kapott. Paul Millsap eladó. Daryl Morey szerint arra van jelenleg a kisebb esély, hogy a cserehatáridőig elboltolják Ben Simmonst. A Lakers edzői hetek óta fontolgatták Russell Westbrook padoztatását. Már LeBron James vezeti az All-Star szavazást.

Megsérült Luka Doncic nyaka ma hajnalban a Suns elleni mérkőzés harmadik negyedében, és ugyan ezt követően még visszatért a pályára, láthatóan nem volt jól. A meccs után Doncic elmondta, hogy a hátára esett és emiatt most nagyon érzékeny a nyaka és a gerince, fájdalmai vannak, de reményei szerint nem kell majd meccset kihagynia emiatt. Úgy gondolja, most azért is rossz neki, mert a gerince is fáj, de bízik abban, hogy némi kezelés után jobban lesz és vasárnap este játszhat a Grizzlies ellen.

A Pelicans öröme nem lehetett teljes a Knicks elleni győzelem után, mivel Brandon Ingram a mérkőzés negyedik negyedében nem játszhatott egy bokasérülés miatt. Willie Green elmondta, hogy azt követően vetik alá vizsgálatoknak, hogy hazaértek New Orleansba, de egyelőre nem tervezik, hogy MRI-t kellene csináltatniuk, előbb megnézik, hogy miként reagál Ingram bokája a pihentetésre.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy nem javul Lonzo Ball térdsérülése, és a játékos a Bullsszal egyetértésben úgy döntött, hogy megműttetik a sérült testrészt. Ball artoroszkópiás beavatkozáson fog átesni a következő napokban, amivel rendbe teszik a meniszkuszát, és várhatóan 6-8 hetet kell majd kihagynia emiatt. Ball 2018 nyarán már átesett egy ugyanilyen beavatkozáson, akkor is a bal térdét kellett megoperálni.

A Magic várhatón több héten keresztül nem számíthat R.J. Hampton játékára, miután a fiatal wing térdsérülést szenvedett. Hampton bal térdében meghúzódtak a szalagok, illetve a csont is zúzódott, és jelenleg 2-4 hetes kihagyást prognosztizálnak neki.

A Netsnél a pénzbüntetések napja volt az előző. David Vanterpool segédedző 10,000 dollárt kénytelen befizetni a liga kasszájába, amiért szó szerint belenyúlt a mérkőzésbe a Wizards elleni találkozón, amikor elütött egy labdát Kyle Kuzma elől, míg a csapatot további 25,000 dollárra büntették az eset miatt. A mérkőzésen ennek nem volt semmilyen következménye, Ben Taylor játékvezető elmondása szerint sem ő, sem a kollégái nem látták az esetet. Kyrie Irving pénztárcája pedig 25,000 dollárral lesz könnyebb, mivel obszcén nyelvezetet használt csapata Cavaliers elleni meccse során az egyik szurkolóval szemben.

Shams Charania (The Athletic) információi alapján a Nets és Paul Millsap azon dolgoznak, hogy közösen új csapatot találjanak a veterán erőcsatárnak. A játékos egy ideje kikerült a Nets rotációjából, a legutóbbi 17 meccsből csak kétszer jutott szóhoz, ugyanakkor játszani szeretne, de erre valószínűleg a jövőben sem lesz több lehetősége jelenlegi állomáshelyén, úgyhogy napirenden van az elcserélése. Mint ismert, Millsap a nyáron a Bullst és a Warriorst is visszautasította a Nets kedvéért.

Daryl Morey egy rádiós interjúban elmondta, hogy jelenleg nagyobb esélyt lát arra, hogy nem cserélik el Ben Simmonst a cserehatáridő lejárta előtt, mint arra, hogy igen. Ez nem jelenti azt, hogy ne próbálkoznának, egy egész csapatnyi vezetőjük van, és mindannyian ezen dolgoznak, de nem könnyű ebben a ligában cseréket meghúzni, és a másik 29 csapat nem azt nézi, hogy mivel tudnák segíteni a 76erst, hanem a saját érdekeiket nézik, ezért is mondja azt, hogy az a kevésbé valószínű, hogy a következő három hétben cserélnek. Úgy gondolja, hogy két lehetőség áll előttük, vagy megoldják a problémáikat Simmonsszal, vagy elcserélik őt, és érthető a szurkolók frusztrációja, mert eddig egyik sem történt meg.

Frank Vogel tegnap hajnalban a Pacers elleni vesztes meccs véghajrájában padoztatta Russell Westbrook-ot, és Dave McMenamin (ESPN) információi szerint ehhez tulajdonképpen zöld lámpát kapott a Lakers vezetőségétől is. McMenamin egy Lakershez közeli forrása elmondása alapján a csapat edzői stábja hetek óta fontolgatta, hogy meghúzza ezt, és a vezetőség azzal az üzenettel látta el az edzőt, hogy „tegye azt, amit tennie kell”, majd a meccs után Vogel fogalmazott úgy, hogy azokat játszatta, akikről úgy gondolta, hogy velük meg tudja nyerni a meccset. Westbrook egyébként nem vett részt a meccset követő sajtótájékoztatón, a hírek szerint azalatt elhagyta a Lakers öltözőjét, míg a társai zuhanyoztak, így nem nyílt alkalmuk a többieknek átbeszélni vele a mérkőzésen történteket.

A végére az All-Star szavazás szurkolói fázisának a legújabb részeredményei maradtak. Új fejlemény, hogy már nem Stephen Curry, hanem LeBron James vezeti a szavazást, más változás nincs a korábbiakhoz képest. Egyre inkább eldőlni látszik, hogy nyugaton James, keleten Kevin Durant lesz a kapitány, ők választhatnak majd csapatot, ha így maradnak a dolgok. A szavazás szombat estig tart, míg a kezdőket január 27-én jelentik be, addigra összesítik a szurkolói szavazatokat a szakírók és a játékosok voksaival.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus