Hírmorzsák 2022-01-23 (10:00)

Alex Caruso 6-8 hetet kihagy. Javul Zach LaVine állapota. Lauri Markkanen súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett. Damian Lillard nem fogja elsietni a visszatérést. Luka Doncic nem szerepel a Mavericks sérültlistáján. Van esély Anthony Davis ma esti játékára. Donovan Mitchell lemarad a Warriors elleni meccsről. A Lakers bepróbálkozott Jerami Grantért. Shaquille O’Neal nem tűrné Kyrie Irving hozzáállását, ha a csapattársa lenne.

Alex Caruso sajnos nem úszta meg sérülés nélkül a tegnap hajnali esetet, amikor Grayson Allen egy veszélyes szabálytalanságot követett el vele szemben. Noha az első röntgen negatív eredményt hozott, a tüzetesebb vizsgálatok rámutattak arra, hogy a Bulls hátvédjének eltört a csuklója, ami miatt meg is fogják műteni a hét elején, és várhatóan 6-8 hetet kell majd kihagynia emiatt. Caruso ügynöke, Greg Lawrence egy közleményt adott ki, amiben kifejtette, hogy elvárja a ligától, hogy vizsgálatot indítsanak Allennel szemben, aki veszélyes, szükségtelen és piszkos megoldáshoz folyamodott Carusóval szemben, ami súlyos sérüléshez vezetett, és azt is elvárja, hogy Allen előtörténetét is vegyék figyelembe. Reméli, hogy az NBA olyan büntetést szab ki, ami egyértelműen azt az üzenetet közvetíti majd, hogy nincs helye ilyesminek a ligában. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a liga még nem döntött arról, hogy megbüntetik-e a Bucks játékosát, ugyanakkor minden olyan esetet kivizsgálnak, ahol sérülésokozás történt.

Jó hír viszont a Bulls háza tájáról, hogy K.C. Johnson (NBC Sports Chicago) információi szerint Zach LaVine sérült térde eddig jól reagált a kezelésekre, és a csapatnál abban bíznak, hogy valamikor a hét folyamán visszatérhet a pályára.

Ma hajnalban a Cavaliers-Thunder összecsapáson Lauri Markkanen súlyosnak látszó bokasérülést szenvedett egy rossz leérkezésnél. A mérkőzés után J.B. Bickerstaff elmondta, hogy reményeik szerint nem kell sokáig nélkülözniük a finn játékost, ugyanakkor Chris Fedor (Clevaland.com) információi szerint a Cavaliers edzői attól tartanak, hogy súlyos sérülést szenvedett a játékos. Markkanenre vizsgálatok várnak, azt követően derül ki, hogy mennyi időt kell majd kihagynia a bokája miatt.

Damian Lillard a közelmúltban esett át műtéten, és a minap elmondta, hogy nem fogja siettetni a visszatérését, csak akkor fog újfent pályára lépni, ha úgy érzi, hogy teljesen rendbejött. Amennyiben úgy alakulna, hogy a hiányában a Trail Blazers tankolni kezd, akkor az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem játszik már a szezonban, mert elmondása alapján ő képtelen arra, hogy draftjogokért kosárlabdázzon. Lillard azt is elmesélte, hogy Jrue Holiday már az olimpián azt mondta neki, hogy meg kellene műttetnie a sérült hasfalát, aki korábban küzdött hasonló gondokkal, és így át tudta érezni, hogy pontosan min is ment át.

A Mavericks háza tájáról jó hír, hogy Luka Doncic semmilyen formában nem szerepel a csapat sérültlistáján, miután az előző meccsén nyaksérülést szenvedett, ez alapján bevethető lesz a Grizzlies ellen. Anthony Davis továbbra is szerepel a Lakers sérültlistáján, ugyanakkor az ő státusza kérdésesre változott, reális esély mutatkozik arra, hogy 16 kihagyott meccs után visszatérjen ma este a Heat ellen, közvetlenül a találkozó kezdete előtt döntenek majd róla. A Knicksnél várhatóan bemutatkozik a Clippers ellen Cam Reddish, miután rendbejött a nemrégiben megszerzett játékos bokasérülése. A Pacers viszont legalább 10 napig nem számíthat Malcolm Brogdonra, aki az Achilleszével bajlódik.

A Jazznél Donovan Mitchell továbbra is az agyrázkódási protokoll alatt van, el sem utazott a Warriors elleni derbire, viszont legalább Hassan Whiteside visszatérhet a csapatba, aki kikerült az egészségügyi és biztonsági protokoll alól. A Wizardsnál Wes Unseld Jr. vezetőedző térhet vissza, miután kikerült a protokoll alól. A Pistonsnál a sérüléséből nemrégiben visszatérő Kelly Olynyk bekerült a protokoll alá. A Raptors átmenetileg nem számíthat David Johnson szolgálataira.

Marc Stein (Substack) információi szerint a Lakers konkrét ajánlattal próbálkozott a Pistonsnál, hogy megszerezzék Jerami Grant játékjogát, Talen Horton-Tuckert, Kendrick Nunnt és a 2027-es első körös draftjogukat adták volna oda, ugyanakkor a Pistons ezt visszautasította, ennél többre tartják a játékosukat. A Lakers ennél jobb csomagot nem igazán tud összerakni, a 2027-es az első és egyetlen első körös draftjoguk, amit cserélni tudnak, más csapat pedig könnyedén ráígérhet erre az ajánlatra.

Ugyancsak a Pistonshoz kapcsolódó hír, hogy Cassius Stanley egy újabb 10 napos szerződést kapott a csapattól. A Thundernél Mamadi Diakite írt alá újra ilyen megállapodást.

A végére Shaquille O’Neal maradt, aki a podcastjében elmondta, ha Kyrie Irving az ő csapattársa lenne, akkor valószínűleg kezet emelne rá, és nem érti, hogy a csapata miként tudja így kezelni a helyzetét. Saját tapasztalatból tudja, hogy nem tartanak túlságosan sokáig azok az időszakok, amikor egy csapat esélyes a bajnoki címre, és azzal, hogy csak idegenben játszik valaki, nem lehet felvenni a megfelelő ritmust. Amikor bajnoki címeket nyert, közel voltak egymáshoz a játékosok, küzdöttek, vitatkoztak, de elmentek a másik gyerekének a szülinapjára, közösen buliztak az idegenbeli meccsek után, közös titkaik voltak, mert megbíztak egymásban, de ez nem működik, ha valaki hol a csapattal van, hol nincs. Irving kiáll amellett, ami mellett kiáll, ebbe nem akar belemenni, de tapasztalatból tudja, hogy a győzelemért áldozatot kell hozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus