Hírmorzsák 2022-01-28 (11:15)

Lezárult az All-Star szavazás, Andrew Wiggins és Ja Morant is először lesz csapattag. LeBron James kisebb sérülés miatt nem játszott. A 76ers szurkolói betalálták Carmelo Anthonyt. Joel Embiid kifizette Jose Alvarado pénzbüntetését. Draymond Green a TNT munkatársa lesz. Valószínűleg befejeződött Nassir Little szezonja. Donovan Mitchell, Deandre Ayton és Jerami Grant is közel a visszatéréshez. Cserepletykák a ligából.

Kihirdették az All-Star gála kezdőit, miután a szurkolói szavazás lezárását követően a játékosok és a média is leadta a szavazatait. Keletről Kevin Durant kapta a legtöbb szavazatot, így ő lesz a kapitány, mellette pedig Trae Young, DeMar DeRozan, Giannis Antetokounmpo és Joel Embiid került be még a kezdő játékosok közé. Nyugaton LeBron James nyert, így Durant mellett ő lesz a másik, aki majd csapatot draftolhat, mellette Stephen Curry, Ja Morant, Andrew Wiggins és Nikola Jokics lesz már biztosan All-Star idén. Morant és Wiggins is először részesül ebben a megtiszteltetésben, és főleg az utóbbi bekerülése okozott nagyobb meglepetést, és ezt leginkább a kétszeres szorzóval számító szurkolói szavazatoknak köszönheti, a játékosok szavazásán ötödik, a médiapanelnél hatodik lett csak, de ez is elég volt ahhoz, hogy megelőzze csapattársát, Draymond Greent. Keleten Zach LaVine állt a legközelebb a kimaradók közül ahhoz, hogy csapatba kerüljön, aki a játékosok szavazásán Young előtt zárt, de a szurkolók mellett a média képviselői is a Hawks irányítóját tették előrébb.

Érdekesség, hogy idén a játékosok és a média szavazatai nem befolyásolták végül azt a sorrendet, amit a szurkolók megszavaztak. A cseréket egy hét múlva hirdetik ki, őket szokás szerint a ligában dolgozó edzők választják ki, majd ezt követően tartják meg a draftot a két kapitány között – noha Durant játéka erősen kérdéses az idényfelezőm, ettől függetlenül az ő feladata lesz a draftolás. További érdekesség, hogy James 18. alkalommal lett All-Star, amivel fellépett az örökranglista második helyére Kobe Bryant mellé, és már csak egyetlen kiválasztásra van attól, hogy az első Kareem Abdul-Jabbart is befogja. Ez az ötödik év, hogy a két konferenciában a szavazást megnyerő játékos választ magának csapatot, James eddig minden évben kapitány lehetett. Egy érdekesség Wigginshez is tartozik, ő a liga történetének mindössze a harmadik játékosa, aki a nyolcadik szezonjában, vagy azt követően lesz először All-Star, és rögtön a kezdőbe is kerül, korábban csak Bob Boozer és Kyle Lowry mondhatta ezt el magáról.

Ma hajnalban a Lakers a 76ers otthonában lépett pályára. LeBron James nem játszott, mivel úgy ébredt fel a meccs reggelén, hogy kisebb fájdalmat érzett a bal térdében, és inkább nem kockáztatták a játékát. James státusza day-to-day, a Hornets elleni játéka is kérdéses. Ugyancsak a 76ers-Lakers krónikájához tartozik, hogy a negyedik negyed közepén történt egy kisebb közjáték, amikor néhány hazai szurkoló betalálta Carmelo Anthonyt, és ezt igencsak nehezményezte a játékos. A meccs után elmondta, hogy szerinte elfogadhatatlan dolgok hangoztak el. Általában semmi baja azzal, ha a szurkolók hergelik a játékosokat, és a saját csapatukat igyekeznek segíteni, de ezúttal átléptek egy határt ezek a szurkolók. Az incidens során Joel Embiid is közbeavatkozott, erről annyit mondott a center, hogy csak le akarta hűteni a kedélyeket, hogy végre befejezhessék a meccset és mehessen haza.

Embiid nem csupán ezzel került a hírekbe, még a 76ers előző, Pelicans elleni meccsén volt egy kisebb csetepatéja Jose Alvaradóval, ami után mindketten kaptak egy-egy technikait, és a Pelicans játékosa arról számolt be, hogy Embiid átvállalt az ezzel járó pénzbüntetés őrá eső részét is. A center elmondta, hogy azért tett így, mert tetszett neki az az energia, amivel Alvarado játszott, keményen kosárlabdázott, küzdött, és akkor sem hátrált meg, amikor technikaival büntették, és ezt tiszteli benne. A meccs után megmondta neki, hogy folytassa ezt a játékát, küzdjön továbbra is ugyanígy, és ekkor ajánlotta fel neki, hogy állja a büntetését is – Embiid egyébként láthatóan kényelmetlenül érezte magát, amikor erről beszélt, hogy kifizette más büntetését, és azt is beismerte, hogy nem számított rá, hogy erről fogják kérdezni. Azt sem akarta, hogy miatta valaki más pénzt veszítsen, úgy érezte, hogy ő inkább a ludas abban, hogy mindketten technikait kaptak.

A TNT bejelentette, hogy Draymond Greennel többéves megállapodást kötöttek arról, hogy szakértőként csatlakozzon a csatorna stábjához olyankor, amikor a menetrendje megengedi ezt neki. Green elemzőként helyet kap az Inside the NBA stábjában is Ernie Johnson, Charles Barkley, Shaquille O'Neal és Kenny Smith mellett, illetve más projektekben is szerepet fog vállalni.

A Trail Blazers arról adott tájékoztatást, hogy elszakadt Nassir Little labrumja a bal vállában, és emiatt határozatlan időre nem számíthatnak rá. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Little szezonja befejeződött.

Jimmy Butler játéka kérdéses a Heat következő meccsén, miután a bal nagylábujjával bajlódik. Kyle Lowry sorozatban a hatodik meccsét hagyja ki személyes okok miatt, egyelőre nincs arról publikus információ, hogy mikor tér vissza a csapathoz. A Warriorsnál Andre Iguodala hagyta ki az elmúlt három meccset csípősérülés miatt, és még legalább két találkozóról lemarad, míg James Wiseman esetében jelenleg nem tudják, hogy mikor térhet vissza. A Pacersnél hamarosan megkezdheti az egy-egy elleni edzéseket T.J. Warren. A Sunsnál vasárnap este valószínűleg visszatérhet Deandre Ayton a bokasérüléséből. A Jazznél Donovan Mitchell közelít a visszatéréshez, miután az elmúlt időszakban az agyrázkódási protokoll szorította őt az oldalvonalon kívülre. Rudy Gobert továbbra is a vádlijával bajlódik, állapota day-to-day.

A Pistonsnál Jerami Grant kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, úgyhogy ismét edzésbe állhat, és várhatóan hamarosan bevethető lesz, miután rendbejött a korábbi sérülése is. A Pacerstől T.J. McConnell került ki a protokoll alól, de ő eddig sem játszott, és egy ideig még nem is fog. A Lakersnél Sekou Doumbouya, a Raptorsnál David Johnson került ki a protokoll alól.

A Cavaliers 8,9 millió dolláros DPE-t kapott Ricky Rubio sérülése után, amit március 10-ig használhatnak fel erősítésre.

Térjünk rá a cserepletykákra. Jake Fischer (B/R) információi szerint a Hawks egy első körös draftjogot, valamint egy kezdő szintű játékost szeretne kapni John Collinsszért. Az újságíró bedobta, hogy a Hawks érdeklődik Derrick White iránt, míg a Spurs nyáron szerette volna megszerezni Collinst. A hírek szerint Collins mellett Bogdan Bogdanovics vagy Danilo Gallinari elcserélésétől sem zárkózik el a Hawks – ők mindhárman felmerültek azon tárgyalásoknál, amiket a 76ersszel folytattak Ben Simmonsról. Cam Reddish cseréje előtt tárgyaltak a Celtics vezetőivel is egy olyan cseréről, amiben Reddish és Kevin Huerter távozott volna Marcus Smartért, az azonban nem tiszta, hogy meddig jutottak a megbeszélések, mielőtt a Knicksszel üzletelt volna a Hawks. Korábban arról is lehetett hallani, hogy Jerami Grant is kiszemelt náluk, aki iránt sok más csapat mellett a Kings is érdeklődik, de Myles Turner vagy Domantas Sabonis megszerzésének a lehetőségét is vizsgálja a kaliforniai csapat. A Kingsnél Harrison Barnes, Buddy Hield és Marvin Bagley III elcserélése is napirendre kerülhet, míg Tristan Thompson állítólag egy második körösért vihető.

A Trail Blazerstől CJ McCollum, Norman Powell, Jusuf Nurkic és Robert Covington is egyre több cserepletykában merül fel, McCollum iránt állítólag a Pelicans érdeklődik a legélénkebben. Amennyiben erősíteni próbálna a Trail Blazers, akkor náluk is Grant lehet a fő kiszemelt, de Turnert és Sabonist szintén összeboronálták velük is. Turner magas ára miatt a Celtics, a Hornets, a Bucks és a Raptors is Daniel Theis irányába fordította a figyelmét. A ligában terjed egy olyan pletyka, hogy a Heat Duncan Robinsont ajánlaná a Rocketsnek Christian Woodért, viszont a Houston többet akar kapni a magasemberért. A Bucks centert szerezne Brook Lopez elhúzódó sérülése miatt, Jalen Smith neve merült fel velük kapcsolatban, míg más csapatok leginkább Pat Connaughton és Donte DiVincenzo megszerzésének a lehetőségéről érdeklődtekCedi Osman iránt nagy a kereslet, a Cavaliersnél érdeklődött már a Spurs, a Hornets, a Mavericks és a Bucks is. Kenrich Williams iránt várhatóan nagy lesz a kereslet, a Thunder pedig közölte az érdeklődőkkel, hogy első körös draftjogot kérnek érte.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus