Hírmorzsák 2022-02-04 (10:00)

Kyrie Irving cserét kért a Netstől, a Lakers és a Suns már érdeklődik, de a Dallas is fog - Irving kérését viszont senki sem akarja teljesíteni. Austin Rivers és Mo Bamba összeverekedett Minnesotában, Rivers nem érti, hogy miért, de kínosan érzi magát. Dillon Brooks egymeccses eltiltást, Donovan Mitchell pénzbüntetést kapott. Luka Doncic biztosan kihagyja a Dallas mai meccsét, nem utazott el a csapattal. Christian Wood visszatérhet, Davis Bertans sérült. Anthony Edwards tudta, hogy nem lesz All-Star. A Portland nagyon szeretne erősíteni, OG Anunoby a fő célpont. A Raptorsnál csak Pascal Siakam érinthetetlen, Anunoby, VanVleet és Trent Jr. is vihető, ha valaki kellően akarja. Zaire Wade Fokvárosba igazolt.

Arról már tegnap este beszámoltunk, hogy Kyrie Irving a semmiből cserét kért a Brooklyn Netstől, az üggyel kapcsolatban azóta sem derült ki minden részlet. Az ESPN forrásai szerint a Los Angeles Lakers és a Phoenix Suns az a két csapat, amely azonnal megkereste a Brooklynt és elkezdett tárgyalni, de a portál úgy tudja, hogy hamarosan a Dallas Mavericks is megteszi ezt. Irvinget csütörtökig kell elcserélni, de ez magával ránthatja Kevin Durantet is, így aktív napok várnak majd a Nets vezetőségére.

Az ESPN annyit tett hozzá, hogy Irving nem jelölt meg kívánt csapatokat, célpontokat, hogy hova cseréljék, de túl sok opció nincs, mert nem nagy utána az érdeklődés úgy, hogy nyilvánvalóan csak akkor van értelme feladni érte bármit, ha hosszabbít is az adott helyen - nyáron jár le a szerződése, akkor szabadügynökké válik.

Az ügy hátterében egyébként állhat az is, hogy Irving szeretett volna hosszabbítani Brooklynban az utóbbi hetekben, de a csapat nem akart hosszabb távra elköteleződni mellette, előbb látni akarta, hogy mennyire tud megbízható lenni a játékos, mennyire tud egészséges és stabil maradni a pályán, illetve mennyire tudja elkerülni a botrányokat azon kívül. Ezért olyan ajánlatot adott a játékosnak, amit az sértésnek vett, ebből következhetett a tegnap esti fejlemény. Állítólag ligaszerte többen gondolják úgy, hogy a cserekérelem egy újabb húzás Irvingtől a Brooklynnal való megegyezés érdekében, de a Bleacher Report szerint most már akkor sem ír alá a Netsnél, ha mégis megkapja, amit kér.

Brian Windhorst úgy tudja, hogy bár a Nets tisztában volt Irving problémájával, de a cserekérelem mégis váratlanul érte a vezetőséget.

Irving egyébként állítólag négy évre közel 200 millió dollárt szeretne kapni az új szerződésével, ezt viszont az ESPN forrásai szerint egyik potenciális cserepartner sem akarja megadni, ahogy természetesen a Nets sem. A Lakers és a Mavs állítólag két évre 78 millióért hosszabbíthat vele, de más csapatok még ezt is rizikós lépésnek tartják.

Az említett Windhorst forrásai szerint a Portland Trail Blazers aktívan keresi, hogy hogyan erősítheti meg a keretét, jelenleg "bevásárló" üzemmódban van a csapat, úgy áll a tárgyalásokhoz, hogy erősítést akar venni. OG Anunobyt nagyon szeretnék az oregoniak, Shaedon Sharpe-ot és további értékeket adnának érte, de több kiegészítő játékos kapcsán is érdeklődnek.

Ami Anunobyt illeti, állítólag a Raptors hajlandó lenne őt, Fred VanVleetet vagy Gary Trent Jr.-t elcserélni megfelelő értékért, egyedül Pascal Siakam az, aki nem vihető

A Blazershez kapcsolódó hír pedig az, hogy Jusuf Nurkic olyan sérülést szenvedett szerdán a Memphis ellen, hogy az All-Star szünet végéig biztosan nem játszhat. A center a bal vádliját húzta meg, és egy-két hétig pihentetnie kell, a várakozások szerint a szünetet követően viszont visszatérhet majd.

Ma hajnalban öt játékost is kiállítottak a Minnesota - Orlando mérkőzésen. Austin Riverst támadta meg a kispadról berohanó Mo Bamba, ütések is csattantak, és végül kettejük kívül a Riverst földhöz vágó Jalen Suggst, valamint a Wolves részéről beszálló Taurean Prince-t, és Jaden McDanielst is kiállították a játékvezetők. Rivers annyit mondott az esetről, hogy furcsán érzi magát, mert neki kéne a vezérnek lenni, ő a legidősebb a csapatban, úgyhogy kissé kínos számára ez az egész. Chris Finch, a Wolves vezetőedzője szerint érthetetlen, hogy mi történt, a Magic játékosa berohant és megütötte Riverst, mégis az ő csapatukat fogják jobban megbüntetni

A kiváltó ok valószínűleg az lehetett, hogy pár perccel korábban Rivers kihagyott egy hármast a Magic-kispad elől, az ott ülő Bamba pedig beszólt neki, amit Rivers nem értett, így amikor legközelebb arra járt (ment a sarokba), felkérdezte, hogy ez mégis mi volt, Bamba pedig erre reagált úgy, hogy nekirohant ellenfelének. Rivers azt mondta, hogy nem fogja beköpni Bambát, nem mondja meg, hogy mit mondott, de egyáltalán nem tetszett neki, és nem is érti az okokat, hiszen nem is ismeri egyáltalán Bambát. Mint mondta, amint a Magic-játékos elindult felé és ütött, neki már védenie kellett magát, azt tette, amit lehetett.

Egy nappal korábban a Cleveland és a Memphis meccsén volt kisebb balhé, amikor Dillon Brooks ütött oda Donovan Mitchellnek és szándékosan rágurult a lábára, a Cavs sztárja pedig hosszasan fejtegette, hogy Brooks aljas játékos, aki rengeteg ilyet tett már, és a ligának lépnie kell valamit. Nos, a liga egy meccsre eltiltotta Brooksot, míg a labdát ellenfeléhez vágó Mitchellt 20 ezer dolláros pénzbüntetéssel sújtotta.

Luka Doncic saroksérülést szenvedett csütörtök este a Pelicans elleni győzelem során, az MRI-vizsgálat után pedig egyelőre csak annyi derült ki, hogy biztosan nem utazik el a Dallasszal az ötmeccses idegenbeli túra kezdetén. Az első meccset ma játsszák a GSW otthonában, ezt biztosan kihagyja Doncic, azt viszont hivatalosan még nem jelentették ki, hogy a teljes túráról lemarad - Jason Kidd vezetőedző ezt még korai lenne kimondani, meglátják, hogy mi történik a következő egy-két napban. Hét kihagyott meccs után viszont már edzett, és elvileg bevethető Christian Wood, míg Davis Bertans Doncichoz hasonlóan nem utazik el a csapattal.

Kimaradt az All-Star keretekből Anthony Edwards, a Minnesota játékosa viszont nem sajnálkozik ezen. A karrierje eddigi legjobb összteljesítményét nyújtó Edwards szerint ő nem is foglalkozott a kérdéssel, tudta, hogy nem fogják beválasztani, őt valahogy sosem jelöl ilyen dolgokra, megszokta már - nem bánkódik, felülemelkedik ezen, és a játékra, a csapatára koncentrál.

A végére pedig Zaire Wade: Dwyane Wade fia a Basketball Africa League-be igazol, miután megegyezett a Cape Town Tigersszel. Wade a tervek szerint azonnal csatlakozik a fokvárosi csapathoz a Dél-Afrikai Köztársaságban, miután a Utah Jazz G League-csapatában nem tudott igazán kitűnni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus