Hírmorzsák 2022-02-06 (10:30)

Westbrookot kipfújolta a Lakers közönsége, Vogel kiültette a meccs végén. Vasárnap este eldől, ki edzi majd a Team Durantet. A Cavs LeVertre megy rá, közben Jarrett Allent szeretnék az All-Staron látni. Durant határozottan Hardennel szeretne játszani. A Portland nem akar tankolni, az ellenfelek szerint viszont McCollum is hamarosan távozhat - a Dallas is érdeklődik iránta. A LAC szerint minden pénzt megér Norman Powell. Anthony Edwards “meglepődött”, hogy egyáltalán a fiatalok meccsére behívták. Sexton aláírt a Klutch Sportshoz. Greg Monroe a Bucksnál. Looney vasember lett. Gregg Popovich félelmetes edzői mérföldkövet ért el tegnap. 

LeBron James ma hajnalban visszatért térdsérüléséből, az 5 meccses kihagyás nem igazán látszott rajta, tripla-duplával segítette győzelemhez a Lakerst. A meccs azonban nem elsősorban róla szólt, hanem egyrészt Malik Monkról, aki a harmadik negyedben egymaga 18-13-ra túldobta a Knickset, az extrája hozzásegítette a csapatot a 21 pontos hátrányból való felálláshoz, másrészt Russell Westbrookról, pontosabban a hátvéd egészen borzasztó dobásairól.

A második negyedben az egyik palánkos kísérlete után a Lakers közönsége el is kezdte pfújolni, később már azért könyörögtek a nézők, hogy ne dobjon rá, a rendes játékidő utolsó 5 és fél percében egy rontott triplán és két mellédobott büntetőn kívül gyakorlatilag nem csinált semmit. Frank Vogel vezetőedzőnek nem volt más választása, le kellett ültetnie Westbrookot a hosszabbításban, mert addig 29 perc alatt 1/10-es mezőnymutatót, hat gólpasszt és négy eladott labdát “rakott össze” mínusz 15-ös +/- mutató mellett, utóbbi a legrosszabb volt a Los Angelesnél. Vogel annyit mondott, hogy reményei szerint Westbrook kiültetése jobb játékra fogja ösztönözni a hátvédet. 

Vasárnap este rendezik a Bulls-76ers összecsapást, ami arról fog dönteni, hogy ki lesz az All-Star Gálán a Team Durant vezetőedzője. Ha a Bulls nyer, akkor mesterük, Billy Donovan ülhet le a kispadra Clevelandben, ha viszont kikapnak, akkor a Miami Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra

Joe Vardon (The Athletic) a Cavaliers úgy döntött, hogy Caris LeVertet akarja megszerezni a cserehatáridő előtt - korábban másokról is szó volt, de végül a Pacers dobóhátvédje lett az első számú opció. A Pacers vasárnap este éppen Clevelandben lép fel, így felgyorsulhatnak a két klub közötti tárgyalások. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) arról beszélt, hogy Kevin Durant nagyon egyértelműen kifejezésre juttatta a Netsnek, hogy a későbbiekben is James Hardennel szeretne játszani, és KD szerint a másik korábbi MVP ugyanannyira bajnoki címet akar nyerni, mint ő. Woj szerint Durant véleménye hatással lehet a Nets és 76ers közötti tárgyalásokra, és jó esély van rá, hogy nem történik meg az esetleges Harden-Simmons csere. 

Pénteken cserélt a Clippers és a Trail Blazers, és a Portland átmeneti GM-je, Joe Cronin elmondta, hogy részükről egyértelműen az volt a cél, hogy megnöveljék a pénzügyi mozgásterüket a következő egy hétben, a drafton és a nyári átigazolási szezonban. Hozzátette, hogy látták Anfernee Simons fejlődését, akinek a mostaninál is nagyobb szerepet szánnak, ez is közrejátszott Norman Powell elcserélésében. A két történet ott ér össze, hogy Simons nyáron korlátozott szabadügynök lesz, vagyis az ő hosszú távú lekötésére mehetnek rá a felszabaduló bértömeggel.

Chauncey Billups vezetőedző arról beszélt, hogy az érkező Eric Bledsoe, Justise Winslow és az újonc Keon Johnson is bőven kapni fog lehetőséget a bizonyításra - bár két kezdőjátékosukat cserélték el, a céljaik egyáltalán nem változtak, azok eléréséhez szükségük van mindenkire. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) szerint azonban a Portland itt nem fog megállni, Mike Scotto (Hoopshype) úgy tudja, hogy az ellenfelek azzal számolnak, hogy CJ McCollum is sorra kerülhet a cserehatáridőig. Korábban lehetett hallani a New Orleans Pelicans érdeklődéséről, most pedig a Dallas Mavericks is beszállhat a McCollumért folyó versenybe, ugyanakkor a fizetéseket nagyon nehéz lesz kiegyenlíteni egy esetleges cserében. Ráadásul az ellenértékek is kérdésesek, pár napja Mark Cuban azt nyilatkozta, hogy Jalen Brunsonnal és Dorian Finney-Smith-szel is hosszútávra akarnak tervezni - Dorian Finney-Smith-ért nemrég utasítottak vissza egy 2022-es, várhatóan kései lottery-picket. 

A jelent tekintve a Clippers járt jobban a cserével, a szakmai elnök, Lawrence Frank szerint megkapták, amit akartak: Norman Powell személyében egy harmadik számú szervezőt, labdás embert szereztek Paul George és Kawhi Leonard mellé. Frank elmondta, hogy a távozó Eric Bledsoe inkább irányító volt, nekik viszont a két sztár mellett nem ezen a poszton volt szükségük kreáló emberre, Powell érkezése pedig azt jelenti, hogy Terance Mann is sokkal jobban beilleszthető a rendszerbe, így két legyet ütöttek egy csapásra, nagyon elégedettek a fejleményekkel. Ha ezzel a kerettel fejezik be a szezont, akkor 112 millió dollárt kellene kifizetni luxusadóban, de Frank mindenkit megnyugtatott, hogy a tulajdonos Steve Ballmert ez nem igazán érdekli, ha egy olyan, hosszú távra lekötött, prime éveiben járó spílert tudnak szerezni, mint Powell - ilyen játékosokat a Clippershez hasonló bértömeggel dolgozó csapatok borzasztó ritkán tudnak megszerezni. 

Idén Clevelandben rendezik az All-Start, a Cavaliersnél pedig megkezdték a finom nyomásgyakorlást a ligára: Chris Fedornak (Cleveland.com) J.B. Bickerstaff vezetőedző elmondta, hogy nagyon örülnek Darius Garland beválogatásának, de teljes mértékben értetlenül állnak azelőtt, hogy Jarrett Allent nem hívták meg. Nagyon sok remek játékos került be, de a győzelmeket is figyelembe kell venni, az alapján pedig a centernek ott a helye. Mint ismert, Keleten Kevin Durant biztosan kihagyja a gálát. ahogyan Nyugaton Draymond Green is, a helyettesek kilétéről Adam Silver komisszár dönt, a Cavs pedig nyilvánvalóan szeretné elérni, hogy két hazai játékos vehessen részt az idényfelezőn. 

Nyugaton a 27-25-tel álló Timberwolves másodévese, a 22.3 pontot, 5 lepattanót és 3.6 gólpasszt átlagoló Anthony Edwards érzi úgy, hogy elfelejtették az All-Star jelöléseknél. Egy helyi szakírónak, Dane Moore-nak nyilatkozva elmondta, hogy ugyanaz történt, mint tavaly az Év Újonca választásnál, és pikírten megjegyezte, hogy azon is csodálkozik, hogy idén legalább a Rising Stars-meccsre meghívták. 

Visszatérve még két hír erejéig Clevelandbe: a nyáron korlátozott szabadügynökké váló Collin Sexton ügynökséget váltott, mostantól a Rich Paul vezette Klutch Sports intézi az ügyeit, neki kell majd feltornáznia a meniszkusz-szakadásból lábadozó fiatal hátvéd értékét. A másik érdekesség Evan Mobley-hoz kapcsolódik, a harmadik helyen draftolt mindenes az elmúlt egy hétben 23.5 pontot, 10.5 lepattanót, 2 gólpasszt és 1.5 blokkot átlagolt a Pistons és a Rockets ellen, akik nem választották ki tavalyi játékosbörzén. 

Greg Monroe-nak tíznapos szerződést adott a Milwaukee Bucks. A 31 éves, több, mint 600 alapszakasz-meccsen pályára lépő center korábban 2015 és 2017 között már játszott a csapatban, majd egy hosszabb európai kitérőt követően a pandémia miatt két hardship tíznapos szerződést kapott a Timberwolvestól és a Wizardstól, 5 meccse alatt mutatott biztató dolgokat. A nap statisztikája is a Buckshoz kötődik: Bobby Portis 23 perc alatt 30 (!) pontot szórt, közte hat hármassal, mellette 5 gólpasszt és 4 lepattanót is jegyzett. 

Az Indiana Pacers összes magasembere kidőlt, így nemrég gyorsan leigazolták a G-Ligából Reggie Perryt, akit szerda este videójáték közben ért a hír. A márciusban 22-t töltő, 2019-ben egyébként az U19-es világbajnokságon MVP-címet szerző Perry 203 centi magas, de Rick Carlisle vezetőedző az első edzésen megmondta neki, hogy centert kell játszania, neki kell elzárásokat adni, mivel ő a legmagasabb az aktív keretben. A történethez tartozik, hogy Perry alapból erőcsatár-center, vagyis nem áll messze tőle a szerepkör. 

A ligában mindössze hat játékos kezdett eddig csapata minden meccsén, közöttük van a korábban sok egészségügyi gonddal küzdő Kevon Looney is. Steve Kerr szerint Looney megértette, hogy mire van szüksége a szervezetének, hogy egészséges maradjon, és mivel kiemelkedően erős fejben, napról napra el is végzi a feladatokat, így tudott kijönni abból, hogy korábban többek között két csípőműtéten esett át. 

A San Antonio Spurs még tegnap hajnalban győzte le a Houston Rocketsot, Gregg Popovich-nak pedig ez volt összesítésben (alapszakasz + playoff) az 1500. győzelme - a liga hosszú történetében Pops az első vezetőedző, aki elérte ezt az összesített mérföldkövet. Az alapszakaszban egyébként ez volt az 1330. sikere, vagyis ha minden jól megy, hamarosan utoléri a második helyen álló Lenny Wilkenst (1332) és átveszi az első helyet Don Nelsontól (1335). A playoffok történetében egyébként harmadik helyen áll 170 sikerrel, Pat Riley van előtte 171-gyel, illetve Phil Jackson 229-cel. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus