Hírmorzsák 2022-02-07 (10:30)

Caris LeVert Clevelandbe került. Steve Nash szerint a Nets nem cseréli James Hardent. Kyrie Irving szerint Brooklynban akar maradni Harden. Nikola Jokics Wilt Chamberlain nyomában. Norman Powell úgy gondolja, tökéletesen fog illeszkedni a Clippers két sztárja mellé. Patrick Williams jó eséllyel még ebben a szezonban visszatérhet. Erik Spoelstra megy az All-Starra, Fred VanVleet indulhat a tripladobón. James Borrego és James Bouknight összeszólalkozott. Christian Wood Houstonban akar maradni. Nagy a csend Thaddeus Young körül. Robin Lopez iránt több csapat is érdeklődik.

Cserélt egymással a Pacers és a Cavaliers, Caris LeVert Clevelandbe került. A Cavaliers Ricky Rubio lejáró szerződését, a saját 2022-es első körös draftjogát, a Rockets 2022-es második körösét és a Jazz 2027-es második körösét adta oda a hátvédért és a Heat idei második köröséért – a Cavaliers lottery védettséggel postázta el az első körös draftjogot. A Pacers háza tájáról hónapok óta lehetett hallani, hogy komoly változások lehetnek a csapat keretében, Domantas Sabonis vagy Myles Turner esetleges cseréjéről is sok pletyka szól, viszont a most meghúzott cserével akkor is akár 26 millió dollárral a fizetési sapka alatt lehetnek nyáron, ha mást már nem lépnek. LeVert ezzel a cserével hazatér, mivel Ohioban nőtt fel, ráadásul ismét a csapattársa lesz az a Jarrett Allen, akit hozzá hasonlóan James Harden megszerzésekor cserélt el a Nets.

Ha már szóba került James Harden, akkor folytassuk is vele, a Nets kosarasáról ugyanis az elmúlt napokban felmerült az a híresztelés, hogy akár már most elcserélnék őt a 76ershez Ben Simmonsért, viszont ezzel kapcsolatban Steve Nash kijelentette, hogy nem fogják elcserélni Hardent. Az edző hozzátette, hogy többször is beszélt erről a játékosával, és ő mindig azt mondta neki, hogy Brooklynban akar maradni, és nem csupán erre a szezonra, hanem hosszú évekre, és ezen az sem változtatott, hogy milyen híreszteléseket lehet hallani. A csapat is úgy gondolja, hogy vele a keretben van a legjobb esélyük a bajnoki cím elérésére, és Nash nem hiszi, hogy tőlük ezt bárki is máshogy gondolná.

Kyrie Irving is megosztotta erről a gondolatait a Nuggets elleni vereség után, bár az irányító úgy véli, hogy erről inkább Hardent kellene kérdezni. Folytattak egymás között beszélgetéseket, de ő még csak most rázódik vissza a napi dolgokba, és nem is igazán törődik azzal, amit a média híresztel. Az egymás közti beszélgetéseik alapján úgy véli, hogy Harden nagyon elkötelezett a csapat irányába, de most nem ezzel törődnek, hanem azzal, hogy legyen teljesen egészséges és ismét a pályán legyen, utána gondoskodnak minden másról, egyébként pedig senki sem tudhatja, hogy mi fog történni.

A Nuggets 20 ponttal nyert a Nets ellen, köszönhetően Nikola Jokicsnak is, aki Wilt Chamberlein után a liga történetének a második olyan játékosa lett, aki pályafutása során egynél többször tudott úgy tripla-duplázni, hogy közben legalább 80%-kal dobott mezőnyből. Jokics idén már 14 tripla-duplánál jár, amivel vezeti a ligát, a ma hajnali volt pályafutása 71. tripla-duplája, amivel a hetedik helyen áll az örökranglistán, és már csak hét tripla-duplára van a hatodik Chamberlaintől.

Norman Powell 28 pontot szerezve mutatkozott be a Clippersben, majd elmondta, hogy nem aggódik amiatt, hogy miként fog illeszkedni a játéka Kawhi Leonard és Paul George mellé. Pályafutása során gyakorlatilag minden szerepben megfordult már, harcolt a rotációba kerülésért, volt olyan, hogy hol benne volt a rotációban, hol nem, játszott Kyle Lowry és DeMar DeRozan oldalán, majd Lowry és Leonard mellett, úgyhogy véleménye szerint tökéletesen fog illeszkedni a Clippers két sztárja mellé.

Billy Donovan még a Bulls-76ers összecsapás előtt mondta el, hogy komoly esély mutatkozik arra, hogy Patrick Williams még ebben a szezonban visszatérhet, eddig nagyon jól halad a felépülése. Mint ismert, a fiatal erőcsatár csuklójában még a szezon elején szakadtak el a szalagok, ami miatt meg is kellett műteni. Donovan a Bulls többi sérültjéről is beszélt: Lonzo Ball valamikor március közepén, március végén térhet vissza, míg Alex Caruso esetében már nem tudott hozzávetőleges időpontot mondani, hogy mikor lehet ismét pályán. Az elmúlt meccseket Zach LaVine is kihagyta hátproblémák miatt, és ma este a Suns ellen is kérdéses a játéka.

A Bulls vereséget szenvedett a 76ers ellen, ezzel eldőlt, hogy keletről a Heat vezetőedzője, Erik Spoelstra mehet az All-Star gálára, ő fogja irányítani Kevin Durant csapatát. Ugyancsak az All-Star hétévéhez tartozik, hogy Shams Charania (The Athletic) információ szerint Fred VanVleet részt fog venni a tripladobó versenyen.

Még a tegnap hajnali Hornets-Heat meccs krónikájához tartozik, hogy James Borrego és James Bouknight összeszólalkozott a kispadnál, aminek az lett a vége, hogy az újonc játékost beküldték az öltözőbe a meccs végéig. Borrego utólag úgy nyilatkozott, hogy érthető módon nagyon frusztráltak voltak amiatt, ahogyan a fordulás után alakultak az események (a Heat 35-8-ra nyerte a harmadik negyedet – a szerk.), és eluralkodtak rajtuk az érzelmek. Borrego nem akart erről többet beszélni, de amikor arról kérdezték, hogy Bouknight a játékidejét vitatta-e, annyit mondott az edző, hogy természetesen több lehetőséget szeretne a fiatal kosaras, a csapat hisz is benne, és azon vannak, hogy több percet találjanak neki.

Jonathan Feigen (Houston Chronicle) arról számolt be, hogy Christian Wood szeretne a Rocketsnél maradni. A magasember elmondta, hogy ez az első év, amikor a neve a cserepletykákban szerepel, és nem igazán tetszik neki ez a helyzet. Elkötelezett a Rockets irányába, és tudja, hogy a csapat is ugyanígy van vele, mindkét fél mindent megtesz a másikért. Hálás azért, hogy Houstonban lehet, és nagyon várja már a csereidőszak végét. Houston az otthona, ott akar lenni, ezt megmondta az edzőjének, a vezetőségnek és a tulajdonosi körnek is, és mindannyian ugyanígy éreznek az irányába.

Marc Stein (Substack) információi szerint meglehetősen nagy a csend Thaddeus Young körül, jelenleg nincs igazán érdeklődés a Spurs erőcsatáráért. Robin Lopez helyzete más, a Magic centere iránt több csapat is érdeklődik, akit ráadásul nem is nehéz cseréni az 5 millió dolláros fizetése miatt.

A Jazznél Danuel House kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus