Hírmorzsák 2022-02-10 (10:00)

Háromcsapatos csere a láthatáron: Lakers, Knicks, Raptors az érintett. Ingles zseniális nyilatkozata a cseréje után. Okpala az OKC-nél. Nance térdét műtik. Sabonis és LeVert is jó fogadtatásban részesült új csapatában. A Harden-Simmons csere egyre valószínűtlenebb, all-int mondhat idén a Nets. Harrison Barnes, PJ Washington és Jerami Grant is maradhat mostani csapatában. Hieldet megtartja a Pacers, Tristan Thompsont kivásárolhatják. Vogel szerint Westbrook nem mindig tette azt, amit a csapat érdekei kívántak. Lillard és a Blazers egymásra vár, hogy bejelentsék a szakítást? Popovich és Spoelstra egyszavas véleménye az all-time listára való beválasztásukról.

Tegnap este már beszámoltunk róla, hogy hármas cserére került sor: a Jazz Joe Inglest és Elijah Hughest, valamint a Grizzlies 2022-es másodikkörösét adta a Portlandnek, egy 2027-es második köröst a Spursnek, cserébe Nickeil Alexander-Walker és Juancho Hernangomez érkezett Utahba – a tranzakció további eleme, hogy Tomas Satoransky a Blazerstől a Spurshöz került. 

Joe Ingles a Twitteren azt írta, hogy hiába volt várható, akkor is nagyon fájt a mai nap, ugyanakkor családjával együtt nagyon szerencsésnek érezheti magát, hogy nyolc évig Utahban lehetett az otthona. Többet is mondhatna, de most inkább pattint pár sört néhány barátjával. A csapatnak annyit üzent, hogy nyerjenek, és mindig figyelni, követni fogja őket. 

Friss hír, hogy Mike Scotto (Hoopshype) szerint intenzíven tárgyal a Lakers, a Knicks és a Raptors. A Lakersbe érkezne Cam Reddish és Alec Burks, a Knicks kapná meg Goran Dragic nagy lejáróját, míg a Raptors Talen Horton Tuckerrel és Nerlens Noellel erősítene. 

A Miami Heat és az Oklahoma City Thunder végrehajtott egy kisebb cserét: KZ Okpala ment OKC-be, a Heat pedig kapott egy 2026-os másodikköröst. A Thunder birtokolta a Heat 2023-as elsőkörösét Top14-es védettséggel, ezt a picket átkonvertálták a Heat 2025-ös elsőkörösére szintén Top14-es védettséggel – ha akkor nem megy át, akkor 2026-ban védettség nélkül kapja meg az OKC. A Thundernek helyet kellett felszabadítani, Mamadi Diakite 10 napos szerződését bontották fel. 

A keddi CJ McCollum-cseréhez kapcsolódik, hogy a New Orleans Pelicans bejelentette, hogy a tranzakcióban hozzájuk érkező Larry Nance Jr. térdét pénteken megműtik és legalább hat hetet, de lehet, hogy még többet ki kell hagynia – Nance január 5-e óta nem lépett pályára, így a New Orleans tudott a problémáról. 

Több pletyka is szólt arról, hogy a Bulls azonnali segítséget jelentő (pad)scorert keres, leginkább Dennis Schrödert emlegetik velük kapcsolatban, ez pedig természetesen téma a csapat öltözőjében. Az egyik lehetséges ellenérték, Coby White azt mondta, hogy nincs ráhatása a történtekre, így csak arra koncentrál, hogy a lehető legtöbbet adja a csapatnak, mert az idei egy nagyon különleges szezon a klub életében. DeMar DeRozan is azt mondta, hogy próbálnak a dolgukra koncentrálni, mert az All-Star szünet előtti időszak nagyon fontos, most lehetőségük van megerősíteni a helyüket Kelet elején, ezt pedig nem hagyhatják veszni – ma hajnalban nyertek is Charlotte-ban, a gáláig pedig a Wolves-OKC-Spurs-Kings négyest fogadják, mindenki ellen esélyesnek számítanak. 

Az említett Hornets elleni győzelem egyben a Charlotte hatodik veresége is volt zsinórban, ami után az öltözőben volt egy rögtönzött megbeszélés a játékosok között. LaMelo Ball elmondta, hogy még mindig 50 százalékon állnak, és ha odafigyelnek, gyorsan fordíthatnak a dolgokon, mert a képességeik megvannak most kibeszélték magukból a múltat, koncentrálhatnak a jövőre. Kelly Oubre Jr. annyit tett hozzá, hogy úgy kell odaállniuk a meccsekre, hogy nem ők az esélyesek, és csak úgy szerezhetik meg a győzelmeket, ha változtatnak a hozzáállásukon. 

Domantas Sabonis kiváló játékkal mutatkozott be Sacramentóban, 33 perc alatt 22 pontot dobott 50 százalék feletti hatékonysággal, mellette 14 lepattanót és 5 gólpasszt jegyzett, ráadásul a csapat győzött is a Wolves ellen. A harmadik negyedben kapott egy komoly ütést az arcára, de vissza tudott jönni, a meccs után pedig elmondta, hogy őrült 36 óra áll mögötte, a feldobás előtt egy órával dőlt el, hogy egyáltalán játszhat – úgy érzi, hogy új fejezetet nyitott a karrierjében, nagyon izgatott és itt akar lenni, ráadásul a szurkolók is remekül fogadták. Alvin Gentry átmeneti vezetőedző is dicsérte az új fiúkat, De’Aaron Fox láthatóan nagyon fel volt dobva a meccs után, és a szurkolók valóban jól fogadták, ami azért nem volt biztos a mérkőzés előtt…

Caris LeVert 11 pontot szerzett clevelandi debütálásán, a 105-92-re megnyert Spurs elleni meccs után pedig elmondta: úgy érezte magát, mint az első napon az iskolában, kicsit ideges volt, hogy visszatér Ohióba, de a szurkolók nagy szeretettel fogadták, amiért borzasztó hálás. Mint ismert, LeVert az Ohio állambeli Columbusban nőtt fel, tulajdonképpen hazatért.

Zach Lowe (ESPN) szerint az Indiana Pacers meg akarja tartani Buddy Hieldet a deadline-nál, igazából most nincs is nagyon értéke a dobóhátvédnek. Ugyanakkor a Sabonis-cserében szintén érkező Tristan Thompsonnal nem számolnak – 9.7 milliós lejáró szerződését valószínűleg kivásárolják, így az erőcsatár-center a buyout-piac egyik fontos szereplője lehet.

Bár tegnap este arról szóltak a hírek, hogy Damian Lillard bízik Joe Croninban és Chauncey Billupsban, és bizakodva tekint a jövőbe, Henry Abbott (TrueHoops) szerint ez csak máz, valójában mindkét fél arra vár, hogy a másik mondja ki, hogy itt a közös történet vége – mivel egyik fél sem akar rossz színben feltűnni a nyilvánosság előtt. 

A James Harden-Ben Simmons pletykákra áttérve Adrian Wojnarowski és Brian Windhorst (ESPN) úgy tudja, hogy jelenleg állnak a tárgyalások a felek között, az idő pedig szorít, hiszen közeledik a cserehatáridő, és a tranzakció bonyolult, nem egy az egyben cserélik a játékosokat. Szerintük a Nets felkészült arra, hogy megtartja a Nagy Hármast, az alapszakaszból hátralévő időszakot egy hét hetes edzőtábornak fogja fel, ahol összecsiszolja a csapatot, a sérültek pedig szépen visszatérnek és formába lendülnek. Nem foglalkoznak majd azzal, hogy milyen kiemeléssel mennek a rájátszásba, mert bíznak abban, hogy ez a csapat minden helyzetből indulva komoly bajnokesélyes. Windhorst szerint a Nets úgy gondolkodik, mint 2018-19-ben a Toronto: itt a nagy lehetőség bajnoki címet nyerni, erre az egy dobásra felteszünk mindent, és nem foglalkozunk a jövővel. 

Harrison Barnest valószínűleg mégsem cseréli el a Kings – Marc Stein (Substack) úgy értesült, hogy a Sacramento jelezte az érdeklődőknek, hogy meg fogják tartani a rutinos kombócsatárt és megpróbálnak rámenni a playoffra. Jerami Grant sem biztos, hogy most csapatot vált, mert a Detroit Pistons ugyan tárgyal más csapatokkal, például a Portlanddel, de két első köröst senki nem tud/akar most adni, így Wojnarowski szerint egyre valószínűbb, hogy nyáron fogják elboltolni a magasembert. Várhatóan PJ Washington is marad a Honetsnél, a Charlotte ugyan meghallgat ajánlatokat, de egyáltalán nem keresi a cserelehetőségeket. 

A Los Angeles Lakersnél Russell Westbrook az idény során először nem lépett pályára a Portland ellen (hivatalosan hátsérülés miatt), a csapat pedig 107-105-re kikapott a teljesen felforgatott ellenféltől. A vereség után természetesen Westbrook cseréje volt a téma, Frank Vogel vezetőedző elintézte annyival, hogy ha meg lehet erősíteni a csapatot, akkor meg fogják erősíteni. Szerinte a csapat érdekei az elsők, mindenkinek mindent meg kell tennie, hogy a Lakers győzzön, ez a dolga – Vogel szerint Westbrook néha megteszi ezt, néha nem. A B/R értesülései szerint egyébként a Lakers akkor cseréli el Westbrookot John Wallért, ha LeBron James rábólint az üzletre, ha James feladja a Westbrook-projektet, akkor elkezdenek tárgyalni a klubok. Itt érdekes adalék, hogy John Wall ugyanúgy a Klutch Sports ügyfele, mint James és Davis, viszont az is fontos, hogy egy az egyben nem fogja csinálni a cserét a Rockets, adni kell édesítőt is, ami gondot jelenthet. 

A minap kihirdették a liga története 15 legjobb edzőjének névsorát. Gregg Popovich úgy reagált a beválasztására, hogy „bizarr”, mert nem úgy kezdesz el dolgozni fiatalon, hogy ez a cél lebeg a szemed előtt. A Spurs mestere köszönetet mondott minden játékosának, segédedzőjének és a csapat minden segítőjének, majd azzal viccelte el a dolgot, hogy nyilvánvalóan túl régóta dolgozik a ligában, ezért valaki kötelességének érezte, hogy rátegye erre a listára, ami nagyon idegesítő, ezért nem is kell az egésszel foglalkozni.

A Miami Heat mestere, Erik Spoelstra is egy szóban foglalta össze, hogy felkerült a listára: „kényelmetlen”, mert az edzőség lényege nem az, hogy felkerül valaki ilyen listákra, hanem hogy próbál értéket teremteni és segíteni a csapatát – természetesen borzasztóan nagy megtiszteltetés a beválogatása. Dwyane Wade azt nyilatkozta, hogy edzőként számára Pat Riley jelentette a mércét, de Spoelstra ezen a szinten is tudott még emelni. 

Végül egy sérülés. A Clippers a two-way szerződésű Jay Scrubbot elvesztette a szezon hátralévő részére: a Knicks ellen súlyos lábujjsérülést szenvedett, a talpszalagja is megsérült, meg kell műteni. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus