Hírmorzsák 2022-02-13 (11:30)

Durant szerint Harden nem tartozik neki magyarázattal. A két játékos alig kommunikált az elmúlt egy hónapban. Jól halad Durant felépülése. Irvingnek nincs bűntudata az oltási státusza miatt. Porzingis bizonyítaná, hogy huzamosabb ideig egészséges tud maradni. Davis Bertans szerint nem volt kémia a Wizards játékosai között. A Timberwolves közel állt Montrezl Harrell megszerzéséhez. A Knicks továbbra is figyeli Lillard helyzetét. A Lakers és a Warriors lehet Goran Dragic két fő kérője. Daniel Theis és Serge Ibaka is pénzről mondott le a cseréjekor. John Collins és Myles Turner sem játszik már az All-Star szünetig. Aaron Wiggins rendes szerződést kapott a Thundertől. LeBron James szerezte a legtöbb pontot a ligában az alapszakaszt és a rájátszást együttvéve.

Kevin Durant arról beszélt a Nets ma hajnali, Heat elleni meccse előtt, hogy érzése szerint James Harden nem tartozik senkinek sem magyarázattal azt követően, hogy így alakultak a dolgai. Harden felnőtt ember, maga hozza a döntéseit a pályafutásával kapcsolatban, ami miatt nem is kell magyarázkodnia, így ő sem vár tőle ilyesmit. Hálás azért, hogy le tudták ezt zárni, most előre kell tekinteniük, és sejtése szerint Harden is ugyanígy érez. Arról is kérdezték Durantet, hogy próbálta-e maradásra bírni Hardent, de erre általánosításokkal felelt csak: úgy látja, ha egy ember arra a döntésre jut, hogy boldogtalan, akkor ahhoz nagyon sok lépés vezetett, és ezen az sem segít, ha ő mond vagy tesz valamit, eleve el van már késve, ha eddig eljutott a helyzet. Harden meghozta a döntését, Durant pedig úgy látja, hogy az emberek előbb döntenek, és utána lesznek csak boldogtalanok, így nem is beszélt vele erről, mert azt hitte, hogy minden rendben van. Senkit sem fog győzködni, mert mindenkinek a maga sorsáról kell döntenie, neki pedig az a dolga barátként, hogy ezt elfogadja.

Az elmúlt időszakban nem volt a csapat mellett, így nem is tudta pontosan átérezni a hangulatot, de azt tudja, hogy a vereségek, a sérülések és Kyrie Irving helyzete nehezítette a dolgukat. Természetesen vannak arról spekulációk, hogy Harden esetleg Irving státusza miatt döntött így, mivel az irányítót mindenki szereti mindenért hibáztatni, különösen a média szereti őt célkeresztbe állítani, úgyhogy számukra könnyű őt hibáztatni a kialakult helyzetért, de ő nem akar spekulálni, hogy Harden valójában hogyan is érzett ezzel kapcsolatban.

Durantet a sérüléséről is kérdezték, és ezúttal valamivel bőbeszédűbb volt, mint az All-Star csapatok draftolásakor, amikor mindkétszer igyekezett kikerülni a kérdést. Úgy érzi, hogy minden egyes nappal egyre jobb állapotba kerül, ugyanakkor az egy folyamat, amin keresztül kell mennie, mire ismét pályára léphet. Lassú ez a folyamat, de érzi a javulást, és várja, hogy végre felgyorsuljanak a dolgok. Érzése szerint a következő hetekben egyre több mindent csinálhat majd, ennél többet viszont nem nagyon tud mondani, legfeljebb annyit, hogy mindenben követi az erőnléti stáb utasításait. A lehető leghamarabb vissza akar térni, de nem fog 80%-os állapotban játékra jelentkezni, csak akkor, ha már 100%-os lesz. Steve Nash annyiban kiegészítette Durant szavait, hogy a sztár körülbelül egy hete végezhet edzésmunkát a pályán is, már dobálhat, és egyre közelebb van ahhoz, hogy az ettől nagyobb dinamikát igénylő feladatokba is beszállhasson.

Irvinget is ismét megkérdezték az oltásról a Heat elleni vereség után, és elmondta, hogy nem érez bűntudatot emiatt. Kizárólag azért van ebben a helyzetben, mert történetesen New Yorkban játszik, ahol Eric Adams polgármester kitart a helyi korlátozások mellett, míg máshol valószínűleg nem kellene hasonló feltételekkel szembenéznie. Igyekszik a lehető legjobb módon élni a kis életét, teljesen ugyanúgy, ahogyan más is, akinek elveszett belőle az elmúlt két év. Az NBA és az NBPA nagyon világosan szabályozza, hogy mik azok a tevékenységek, amiket így is elvégezhet. Változatlanul úgy érzi, hogy Sean Marks GM és az egész Nets támogatását élvezi, ebben nincs semmi új, gyakran beszél az általános igazgatóval.

Marc Stein (Substack) is megírta a maga értesüléseit a Harden-üggyel kapcsolatban, az újságíró pedig arról számolt be, hogy Durant és Harden azóta gyakorlatilag egyáltalán nem kommunikált, hogy Durant január közepén megsérült. Stein információi szerint Harden minden csapattársával megszakította a kommunikációt az elmúlt időszakban, ezzel próbálta a csapat tudtára adni, hogy nem akar Brooklynban maradni.

A Nets-76ers cserében érintett játékosok közül még senki sem léphetett pályára hajnalban, mert Harden és Paul Millsap orvosi vizsgálatára csak azt követően került sor, hogy elkezdődött a Nets mérkőzése, így hiába lett volna papíron bevethető náluk Seth Curry, Andre Drummond és Ben Simmons is. Hétfőn este a Kings ellen már elvben bevethetők lesznek a Nets friss szerzeményei, arról azonban nincs egyelőre információ, hogy Simmons játszik-e.

Kristaps Porzingis megérkezett Washingtonba és először nyilatkozott a Wizards játékosaként. A lett magasember elmondta, hogy először mindig meglepődik az ember, amikor elcserélik, nem lehet erre felkészülni, egy igazi érzelmi hullámvasút ez. Nagyon sok pozitív energiát kapott, és nagyon izgatott amiatt, hogy Washingtonban lehet. Amikor arról kérdezték, hogy mit akar bebizonyítani új csapatában, elmondta, hogy szeretné megmutatni, hogy huzamosabb ideig egészséges tud maradni, ezen a téren mindenképpen van mit bizonyítania, úgyhogy ez áll a listája élén.

A Wizards-Mavericks cserében ellentétes utat megtevő Davis Bertans is megtartotta a székfoglalóját. Elmondta, hogy számára nehézséget okozott bármilyen kémiát is kiépíteni a társaival Washingtonban, mivel a játékosok minden nap azért harcoltak, hogy több lehetőséget kapjanak a másik kárára, mindenki folyton amiatt rimánkodott, hogy több percet, nagyobb szerepet akar magának, és szerinte ebből fakadt a legtöbb problémájuk a szezon során.

A Timberwolves végül nem cserélt az utolsó napokban, ugyanakkor Jon Krawczynski (The Athletic) információi szerint közel álltak Montrezl Harrell megszerzéséhez, ugyanakkor a csapatnál nem voltak arról meggyőződve, hogy mennyire beilleszthető a csapat játékába, mert posztjához képest alacsony, és nincs kinti dobása sem, úgyhogy végül elálltak a megszerzésétől. Mint ismert, Harrell végül a Hornetsnél kötött ki. A Timberolwes tárgyalt a Celticsszel is Marcus Smartról, de azok a beszélgetések nem jutottak sokáig, míg a Boston azon ajánlatát elutasították, amiben Malik Beasleyért cserébe Josh Richardson és Romeo Langford érkezett volna.

Marc Berman (The New York Post) forrásai szerint a Knicks továbbra is szeretné megszerezni Damian Lillard játékjogát, ugyanakkor az irányító állítólag kevésbé nyitott jelenleg a New Yorkba költözésre, mint egy évvel ezelőtt. Mint ismert, a Trail Blazers több cserét is meghúzott az elmúlt napokban, ugyanakkor minden Lillard után érdeklődő csapatot elhajtottak, a Knicks viszont ettől függetlenül készenlétben akar maradni, amennyiben mégis változna a helyzet.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint Goran Dragic és a Spurs a jövőhéten kezdhet el egyezkedni a játékos kivásárlásáról, és ezt követően a Lakers és a Warriors lehet a szlovén irányító két fő kérője. A szakíró egyik forrása szerint a Clippers, a Bucks, a Bulls és a Nets is agresszívan próbálja majd megszerezni őt.

Keith Smith (Spotrac) hívta fel a figyelmet, hogy a deadline előtt egyaránt csapatot váltó Daniel Theis és Serge Ibaka is lemondott a cserebónuszáról, amivel nagyban megkönnyítették a Celtics és a Bucks dolgát, hogy meg tudják őket szerezni. Theis több mint 3 millió dollárról mondott le azért, hogy visszakerülhessen a Celticshez, mivel Houstonban elégedetlen volt a szerepével, és örömmel fogadta, hogy lehetősége adódik visszatérni Bostonba. Ibaka jelentősen kisebb összegről, mintegy 400,000 dollárról mondott le azért, hogy a Buckshoz kerülhessen, és ha nem tesz így, akkor sokkal nehezebb lett volna összehozni azt a négycsapatos cserét, amiben végül Milwaukee-ba került.

A Hawks bejelentette, hogy John Collins várhatóan kihagyja a csapat hátralévő három meccsét az All-Star szünet előtt, mivel lábsérüléssel küzd, és várhatóan csak a gála után vizsgálják majd felül az állapotát. A Pacersnél Rick Carlisle mondta el, hogy reményeik szerint Myles Turner nem sokkal az idényfelező után visszatérhet. A Cavaliersnél Lauri Markkanen maródi január 22-e óta egy bokaficam miatt, ugyanakkor Kelsey Russo (The Athletic) információi szerint a játékos státusza már day-to-day, közel a visszatéréshez. A Pelicansnál ma hajnalban visszatért Willy Hernangómez, miután kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól.

A Thunder 4 évre 6,4 millió dollárért lekötötte az eddig two-way szerződéssel játszó Aaron Wigginst. Az újonc hátvéd az 55. helyen kelt el a 2021-es drafton, a szezon során eddig 32 meccsen átlag 21,8 percet lehetőséghez jutott, ami alatt 7,3 pontot és 3,5 lepattanót átlagolt.

A végére pedig a nap statisztikája maradt, LeBron James ugyanis már 44,157 pontnál jár pályafutása során az alapszakaszt és a rájátszást együttvéve, ezzel megelőzte az eddigi éllovas Kareem Abdul-Jabbart, aki 44,149 ponttal fejezte be a pályafutását. James már egy ideje vezeti a rájátszásbeli örökranglistát, az alapszakaszban pedig a harmadik helyen áll 36,526 ponttal, 402 ponttal Karl Malone, valamint 1851 ponttal Abdul-Jabbar mögött.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus