Hírmorzsák 2022-02-21 (10:00)

A Team LeBron nyerte az All-Star gála főmeccsét, James és Curry számára is különlegesre sikerült a találkozó. Donovan Mitchell betegség miatt nem játszott a gálán. Chris Paul 6-8 hetet kihagy. Paul kapta a Kobe & Gigi Bryant WNBA díjat. Rich Pault frusztrálja Rob Pelinka munkássága. A 76ersnél bíznak Doc Riversben. Goran Dragic találkozott a Nets képviselőivel. Gary Harris és Robin Lopez sem tett lépéseket a kivásárlásukért. A Dallast többek között Spencer Dinwiddie és Davis Bertans részben garantált szerződései is motiválták Kristaps Porzingis cseréjében.

A Team LeBron nyerte az All-Star gála főmeccsét, ezzel LeBron James mérlege 5-0-ra módosult azóta, hogy a legtöbb szavazatot kapó játékosok választanak maguknak csapatot, James ráadásul egy meccsnyerővel zárta le a 163-160-as végeredményt hozó találkozót. A környékbeli Akronból származó sztár a meccs után elmondta, hogy nem is álmodhatott volna ennél jobb befejezést, minthogy az ő kosarával érjen véget a meccs. Emlékszik, hogy 25 évvel ezelőtt, amikor 11-12 évesek voltak, arról álmodoztak a barátaival, bárcsak eljöhetnének Clevelandbe, hogy megcsodálhassák a legjobb játékosokat, akik annyira inspirálták őket. Ennél szebbnek el sem tudná képzelni ezt a pillanatot, itt vannak vele a legjobb barátai, a felesége, a gyerekei és az édesanyja, nagyon sokan olyanok is, akik látták kis totyogós korából felnőni és azzá válni, aki most ő.

James mellett Stephen Curry számára is különlegesre sikerült ez az este, a szintén Akronban világra jövő irányító 16 bedobott triplával és 50 ponttal hódította el a Kobe Bryant MVP-trófeát. Anthony Davis 52 pontos rekordját ugyan nem tudta megdönteni, hiába próbálkozott, de úgy gondolja, hogy így is tökéletes véget ért ez az este. Végig jól játszott és ő lett az MVP is, de James zárta le a meccset, ezt megrendezni sem lehetett volna jobban, elég csak a múltbéli párharcaikra gondolni, és arra, hogy mindketten Akronból származnak.

Donovan Mitchell nem léphetett pályára a gálán, néhány órával a kezdés előtt ő maga jelentette be, hogy egy felső légúti megbetegedés (nem koronavírus) miatt nem tudja vállalni a játékot – Mitchell emiatt már az All-Star hétvége szombati eseményein sem tudott jelen lenni. A gála előtti napokban Zach LaVine játéka is kérdéses volt, de ő végül mind a szombati tripladobón, mind a vasárnapi főmérkőzésen vállalta a szereplést.

Chris Paul is beszállt a mérkőzésre két percre, mivel mindenképpen pályára akart lépni, ugyanakkor hosszú ideig ez volt az utolsó találkozó, amin szerepelhetett, mivel eltört a jobb kezén a hüvelykujja, és emiatt 6-8 hetet kénytelen lesz kihagyni. Paul még a hét közepén sérült meg a Rockets elleni meccs során, és jelen állás szerint úgy tűnik, hogy nem sokkal a rájátszás előtt, vagy annak a kezdetén lehet ismét bevethető. Mint ismert, az alapszakasz április 10-én fejeződik be, a rájátszás pedig 16-án veszi kezdetét. Monty Williams elmondta, hogy a szezon során már sokat bajlódtak a játékosaik sérülésével, és azokat a helyzeteket is megoldották. Ez a helyzet most azért más, mert Paulról van szó, ugyanakkor ez is egy lehetőség lehet a csapat számára, hogy még jobban összefogjanak és olyanok is önbizalmat gyűjtsenek, akiknek eddig kevesebb lehetősége volt erre.

Ugyancsak Paulhoz kapcsolódó hír, hogy ő lett az első, aki elnyerte a Kobe & Gigi Bryant WNBA díjat, amit azért kapott, mert rengeteget a leány- és női kosárlabda népszerűsítéséért. Mint ismert, Bryant anno rengeteget tett a női kosárlabdázásért, míg a lánya utánpótlásszinten játszott a tragikus balesetük előtt. A díjat Vanessa Bryant adta át Paulnak.

Eric Pincus (B/R) információi szerint a Klutch Sports játékosügynökség és Rich Paul frusztrált amiatt, ahogyan Rob Pelinka építi a Lakerst, és nehezteltek rá amiatt, hogy nem húzták meg a Russell Westbrook és John Wall köré épülő cserét. A Lakers játékosai közül James, Anthony Davis és Talen Horton-Tucker is a Klutch ügyfele, ahogyan Wall is az, viszont Westbrook nem tartozik a képviseltjeik közé.

Mark Stein (Substack) több érdekességről is beszámolt, az alábbiakban ezekből szemezgetünk. Információi szerint Doc Rivers állása biztonságban van a 76ersnél, a csapat vezetői úgy gondolják, hogy képes lehet elvezetni őket a bajnoki címig. Rivers különösen jó benyomást tett a vezetőségre azzal, ahogyan azt a helyzetet kezelte, amit a Ben Simmons körüli szituáció szült, és ahogyan a csapatot összerakta nélküle is.

Goran Dragic még pénteken találkozott a Nets képviselőivel, a szlovén irányítót az a Steve Nash csábítaná Brooklynba, aki a pályafutása elején mentorálta őt. Dragic iránt a Bucks, a Bulls, a Warriors és a Clippers is komoly érdeklődést mutat, és az irányító állítólag nyitottan kezeli a megkereséseket, egyáltalán nem lefutott verseny, hogy hol fog kikötni.

A Magicnél eddig Gary Harris és Robin Lopez sem tett lépéseket afelé, hogy kivásárolják őket, Harris esetében az sem elképzelhetetlen, hogy a nyáron hosszabbítana jelenlegi munkaadójával. Lopez kapcsán arról lehetett hallani, hogy a Bucks visszaigazolná őt, ha szabaddá válna, de kérdéses, hogy Serge Ibaka megszerzése után ennek mennyi aktualitása van a címvédőnél.

Stein végül a Mavericks motivációiról is írt, hogy miért cserélték el Kristaps Porzingist Spencer Dinwiddie és Davis Bertans kettősére. Az újságíró információi szerint a dallasiakat az is motiválta ebben a cserében, hogy mindkét érkezőnek csak részben garantált a szerződése az utolsó évére, és úgy gondolják, hogy emiatt könnyebb lesz majd őket továbbcserélni. Dinwiddie a 2023/24-es idényre 18,9 millió dollárért van lekötve, de ebből csak 10 millió garantált, míg Bertans szerződése a 2024/25-ös idényig szól, de abban a szezonban a 16 milliós fizetéséből csak 5 millió garantált.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus