Hírmorzsák 2022-02-26 (10:30)

James Harden bemutatkozott a 76ersben. Joel Embiid szerint mindenkire szükségük lesz a céljaik eléréséhez. Embiid valójában Bradley Beal megszerzését preferálta? Eltört OG Anunoby gyűrűsujja, Quentin Grimes térdsérülést szenvedett, Rajon Rondo két hétre kidőlt. Derrick Rose, Victor Oldaipo és Dillon Brooks is pár héten belül visszatérhet. Javul Paul George állapota, de az sem kizárt, hogy ebben a szezonban már nem játszik. Rich Paul találkozott a Lakers elöljáróival és elmondta, hogy LeBron James a csapatnál akar maradni. Goran Dragic nem neheztel a Raptorsra, közel a bemutatkozáshoz a Netsben. A Bulls hajlandó bevállalni a luxusadót, ha a bajnoki címre lesz esélyük. Zach LaVine dicsérre a Bulls vezetőségét. Kemba Walker nem akar kivásárlást a Knickstől. Marvin Bagley III ismét élvezi a játékot. Anfernee Simons mindenképp Portlandben akar maradni.

James Harden 27 ponttal, 8 lepattanóval és 12 gólpasszal mutatkozott be a 76ersben, és ezzel ő lett a liga történetének az első olyan játékosa, aki három különböző csapatban is elért legalább 25 pontot és 12 gólpasszt a bemutatkozásakor. Harden a Timberwolves elleni 133-102-es győzelem után elmondta, hogy nem tudja, miért sulykolja azt a média, hogy rossz csapattárs lenne, mert úgy érzi, hogy az egész ligában ő az egyik legjobb csapattárs mind a pályán, mind azon kívül. Attól, hogy a dolgai úgy alakultak, ahogy, az egyáltalán nem jelenti, hogy rossz csapattárs lenne. Úgy érezte, hogy azt kell tennie, ami a legjobb a pályafutásának, és ami hozzásegíti ahhoz, hogy boldog legyen. Amikor arról kérdezték Harden, hogy van-e valamilyen bizonyítanivalója Philadelphiában, akkor egyértelmű igennel felelt. Mindannyiuknak van mit bizonyítani, és ez az este kiváló kezdet volt, de hosszú utat kell még megtenniük, és minden egyes nap azon lesznek, hogy megfelelő szokásokat alakítsanak ki, hogy felkészültek legyenek a megfelelő időben.

Joel Embiid szerint is nagyszerű volt a kezdet, és kiemelte, hogy korábban sosem fordult elő a pályafutása során, hogy sorra üres helyzeteket vállalhasson,  eddig mindig magának kellett megteremtenie a lehetőségeit – mindez azonban nemcsak róla, hanem az egész csapatról is szól. Az a figyelem, amit Harden magára irányít, jobbá teszi a társaikat is, és pontosan ez a céljuk, mert egyedül nem nyerhetnek. Mindenkire szükségük lesz a rájátszásban, úgyhogy a társak önbizalmát is megfelelő szintre kell hozni. Embiid azt még a Timberwolves elleni meccs előtt mondta el Tim Bontempsnek (ESPN), hogy Harden egyáltalán nem olyan, mint amit hallani róla, hanem egy nagyszerű ember remek személyiséggel, mindig mosolyog és jó körülötte lenni. A jelenléte máris nagy hatást gyakorolt a csapatra, úgyhogy nagyon izgatott amiatt, hogy ezt megmutassák a pályán is, és úgy gondolja, hogy Harden nagyban fogja segíteni őket.

Bill Simmons (The Ringer) arról beszélt a podcastjében, hogy információi szerint azért is húzódott el annyira a Harden-Simmons csere, mert Embiid azt szerette volna elérni, hogy Bradley Bealt szerezze meg a 76ers. A center úgy gondolta, hogy a Wizards játékosa jobban illeszkedne a csapatba, mint Harden, folyamatosan kapcsolatban is állt Beallel, és állítólag akkor is mellette kardoskodott, amikor megsérült, és csak akkor tett le róla, amikor két nappal a cserehatáridő lejárta előtt kiderült, hogy meg kell műteni Bealt.

OG Anunoby ma hajnalban nem léphetett pályára a Raptorsban, mivel eltört a jobbkezén a gyűrűsujja – egyelőre nem tudni, hogy mennyi időt kell kihagynia emiatt. A Knicksnél Quentin Grimes térdkalácsa mozdult el a helyéről a Heat elleni hajnali összecsapás első negyedében, ami után nem tudta terhelni a jobb lábát és le kellett segíteni őt a pályáról – arról, hogy mennyit kell kihagynia, majd az MRI után lehet többet tudni, de az ilyen sérülések akkor is elhúzódhatnak 4-6 hétig, hogyha nem szükséges a műtéti beavatkozás.

Rajon Rondo nagylábujja tegnap hajnalban sérült meg a Pistons ellen, az MRI ficamot mutatott ki, ami miatt hozzávetőlegesen két hetet kell majd kihagynia. A Cavaliers számára különösen rosszkor jött ez a sérülés, Darius Garland hátsérüléssel küzd és Caris LeVert is maródi a feltételezhetően egész szezonra kidőlő Collin Sexton mellett, így valószínűleg alternatív megoldás után kell néznie J.B. Bickerstaffnak az irányítóposzton. Az ESPN információi szerint Brandon Goodwin találhatja magát a csapat kezdőjében, de az sem elképzelhetetlen, hogy Cedi Osmannek kell irányítót játszania, továbbá azon dolgoznak a csapatnál, hogy Tim Fraziernek 10 napos szerződést adjanak.

Derrick Rose jobb bokáján újabb beavatkozást hajtottak végre, de csak egy bőrfertőzést kellett rendbehozni. A Knicks nem adott arról tájékoztatást, hogy mikor térhet vissza a december közepe óta maródi irányító, de Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint körülbelül két hét múlva már pályán lehet. Tom Thibodeau elmondta, hogy Rose ezt megelőzően már edzett, és az jól is ment, de valami kellemetlenséget érzett a bokájánál, emiatt vált szükségessé egy kisebb beavatkozás.

Ugyancsak Adrian Wojnarowski forrásai szerint Victor Oladipo akár két héten belül megkezdheti a szezont. A hátvéd – Markieff Morrisszal együtt  elutazott már a Heat mostani idegenbeli túrájára is, jelenleg a fizikai állapotán dolgozik, ugyanakkor ha minden jól megy, március második hetében már a pályán is láthatjuk őt.

Ugyancsak a Heat házá tájáról hír, hogy Jimmy Butler 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott a ligától, amiért az All-Star hétvége során nem tett eleget a médiakötelezettségeinek, többek között a főmérkőzés után sem lehetett vele beszélni.

Joe Mullinax (SB Nation) kérdésére mondta el Taylor Jenkins, hogy jól halad Dillon Brooks felépülése, és továbbra is úgy terveznek a Grizzliesnél, hogy valamikor március elején visszatérhet. A következő hétre az a céljuk, hogy minél több kontakttal együttjáró edzésmunkát tudjon végezni a bokasérüléséből lábadozó játékos, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor hamarosan játszhat.

Egy nap késéssel ugyan, de megvolt Paul George MRI-je a jobb könyökén. Tyronn Lue elmondta, hogy az orvosi vizsgálatok alapján javul játékosa állapota, ugyanakkor további időre van még szüksége a teljes felépüléshez. George is jobban érzi magát, ami szerinte a legfontosabb dolog, ugyanakkor Lue szavai alapján az sem elképzelhetetlen, hogy ebben a szezonban már nem lép pályára.

Az elmúlt időszakban többször is lehetett arról hallani, hogy nem éppen megfelelő Rich Paul és a Lakers vezetősége közötti viszony, ugyanakkor a játékosügynök a minap Shams Charaniának (The Athletic) elmondta, hogy nincs a felek között semmi probléma. Ide kapcsolódik, hogy Adrian Wojnarowski információi szerint Paul a hét elején találkozott Jeanie Buss tulajdonossal és Rob Pelinka általános igazgatóval is. Az ügynök világossá tette ezen a megbeszélésen, hogy LeBron James célja egyértelműen az, hogy maradjon a Lakersnél, ezt a szezont a lehető legjobban le akarja zárni, majd a nyáron azon akar dolgozni, hogy javítsák a csapatot.

Goran Dragic a Raptorsnál töltött időszakáról nyilatkozott. Különleges helyzetbe került erre a szezonra, mert a Raptorsnál nem tekintettek rá úgy, mint a csapat szerves része, inkább a nála fiatalabbakra akartak építeni. Átbeszélték a helyzetet, megígérték neki, hogy el fogják cserélni, és abban maradtak, hogy hazamegy addig a családjához, amíg megoldódik a helyzete. Egyáltalán nem neheztel rájuk, minden jót kíván mindenkinek a csapatnál, ugyanakkor az érdekes lesz, hogy a Nets a következő hetekben kétszer is játszik ellenük. Dragic Netshez igazolása kapcsán Brian Lewis (The New York Post) írta meg, hogy a csapat több játékosa, így Kevin Durant és Ben Simmons is üzenetekkel bombázta őt, hogy csatlakozzon hozzájuk. Steve Nash elmondta, hogy valószínűleg nem kell sokat várni az új szerzemény bemutatkozására, és az edző arról is beszámolt, hogy Durant várhatóan előbb jelentkezhet játékra, mint Simmons. Ian Begley (SNY.tv) információi szerint Dragic akár már ma este játszhat a Netsben.

Michael Reinsdorf arról beszélt egy podcastben, hogy a Bulls hajlandó bevállalni a luxusadót, ha olyan a csapatuk, ami a bajnoki címért küzdhet. Szerinte elég csak megnézni, hogy az elmúlt bajnokcsapatok közül hány volt luxusadóban, ez egyszerűen az NBA természete, hogy aki a bajnoki címért akar küzdeni, annak költenie kell. Úgy gondolja, hogy a legtöbb ember azt mondaná, hogy nem akar luxusadót fizetni abban az esetben, ha a csapata a nyolcadik helyért küzdene, ha nem elég jó ahhoz, hogy a végső elszámolásnál is ottlegyenek. Hogyha a Bullsnál a nyáron meg tudják tenni azokat a szükséges lépéseket, amikkel a bajnoki címért harcolhatnak, akkor természetesen át fogják lépni a luxusadós határt. Mindez azért érdekes, mert Zach LaVine szerződése lejár a nyáron, jelen állás szerint egy 5 éves, 200 millió dollár körüli megállapodás aláírására lehet jogosult – amennyiben All-NBA csapattag lesz, megkaphatja a szupermaxot is, ami 5 évre 240 millió dollár körül lehet az esetében. Reinsdorf elmondta, hogy reményei szerint LaVine a jövőben is velük lesz, és a játékos tudja, hogy miként éreznek iránta.

LaVine a minap Jake Fischernek (B/R) nyilatkozott, és elmondta, hogy szerinte a Bulls vezetősége minden lehetőséget meg fog ragadni arra, hogy tovább javítsák a csapatot. Játékosként ezt tiszteli, mert ez azt mutatja, hogy bennük is ugyanúgy megvan a versenyszellem, és mindig az a céljuk, hogy felérjenek a csúcsra. Mindig egyenesen kommunikál feléje a csapat, hogy milyen lépésekben gondolkodnak, és ez nagyon sokat jelent neki. Fischer arról is megkérdezte a hátvédet, hogy mennyire fontos a szerződéshosszabbítása szempontjából egy jó rájátszás, mire LaVine úgy felelt, hogy nem a szerződése miatt akar jól szerepelni a rájátszásban, hanem azért, mert azon a színpadon még nem bizonyíthatott korábban.

A már többször idézett Adrian Wojnarowski mondta el az NBA Today műsorában, hogy Kemba Walker nem gondolkodik kivásárlásban, annak ellenére is New Yorkban szeretné befejezni az idényt, hogy a csapattal abban maradt a közelmúltban, hogy nem játszik már ebben a szezonban. A szakíró szerint több csapat is érdeklődne a játékos iránt, amennyiben szabadon igazolhatóvá válna.

Marvin Bagley III a Detroitba cserélése kapcsán mondta el, hogy úgy érzi, mintha hatalmas terhet vettek volna le a vállairól, és úgy érzi, hogy ismét élvezheti a játékot. Úgy gondolja, hogy pontosan ezekre a változásokra volt szüksége, új környezetbe, új csapattársak, új arcok közé került, és igyekszik a lehető legtöbbet kihozni ebből a lehetőségből.

Anfernee Simons korlátozott szabadügynök lesz a nyáron, de elmondása alapján mindenképpen Portlandben szeretne maradni, és úgy gondolja, hogy a Trail Blazersnél is mindenki ezt szeretné, úgyhogy számára ez egy tökéletes állapot.

DeMarcus Cousins az előzetes híreknek megfelelően tegnap valóban aláírt a szezon végéig a Nuggetshez. Haywood Highsmith újabb 10 napos szerződést kapott a Heatnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus