Hírmorzsák 2022-03-06 (10:30)

Zion Williamson visszatér New Orleansba. LeBron Jamest csak a győzelem érdekli, az 56 pontja nem. A Lakersnél úgy gondolják, hogy Frank Vogellel is jobb eredményeket érnének el, ha egészséges lenne a csapat. Stephen Curry nem hagyja, hogy folytatódjon a vereségsorozatuk. Tartalékosan utazik Denverbe a Warriors. Spencer Dinwiddie-nek rosszul esett, hogy milyen körülmények között kellett távoznia Washingtonból. Kristaps Porzingis este bemutatkozhat a Wizardsban. Patty Mills szerint Ben Simmons magasabb szintre fogja emelni a Nets játékát. Paul George először dobált a könyöksérülése óta. Derrick Rose visszatérésére még várni kell. Josh Giddey még legalább két hetet kihagy.

Zion Williamson egészen idáig Portlandben végezte a rehabilitációját, ugyanakkor Shams Charania és Will Guillory (mindketten The Athletic) arról számoltak be, hogy a játékos visszatér New Orleansba, hogy innentől kezdve ott végezze a rehabilitációját. A Pelicans fiatal játékosa engedélyt kapott arra, hogy kosárlabdával kapcsolatos tevékenységeket is végezzen, ugyanakkor azt továbbra sem lehet tudni, hogy mikor kezdheti meg a szezont. Andrew Lopez (ESPN) információi szerint Williamson jelenleg még nincs olyan állapotban sem, hogy akár egy a nulla ellen játszhasson, de hamarosan ez változhat.

A Lakers ma hajnalban LeBron James 56 pontjának is köszönhetően nyerni tudott a Warriors ellen. A meccset követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy a társai arról kérdezték az öltözőben, milyen érzés ennyi pontot dobni, mire úgy felelt nekik, hogy jelenleg ez egyáltalán nem érdekli, csak az, hogy megnyerték a meccset. A teljesítményéhez a kétségbeesettség jelentette az üzemanyagot, és ezúttal ihletett formában játszott a csapat. Azért is fontos, hogy ilyen győzelmet arattak hazai pályán, mert ez már nagyon kijárt a szurkolóiknak, az elmúlt időszakban meg sem közelítette a játékuk a mai teljesítményüket, úgyhogy jó érzés volt a szurkolóik előtt nyerni.

Adrian Wojnarowski (ESPN) még a Lakers hajnali mérkőzése előtt beszélt arról, hogy a Lakers nem gondolkodott eddig abban, hogy szezon közben megköszönjék Frank Vogel munkáját, kiváltképp a sérülések miatt. Anthony Davis a szezon egy jelentős részét kihagyta, Kendrick Nunn pedig még be sem mutatkozhatott a csapatban, és emiatt a csapatnál úgy érzik, hogy velük együtt Vogel irányítása alatt is jobb teljesítményre lenne képes a Lakers. A szakíró azt sem zárta ki, hogy ha a továbbiakban is gyenge eredményeket szállítanak, akkor mégis a váltás mellett dönthetnek, de erre nagyobb az esély a szezont követően.

A Warriors egymást követő negyedik vereségét szenvedte el, és a szezon során először fordult elő, hogy ilyen hosszúra nyúljon egy vereségsorozatuk, korábban egyszer sem vesztettek kettőnél több meccset egymást követően. Stephen Curry szerint nem maradhatnak meg ennél a vesztes mentalitásnál, ők nem ez a csapat, és nem fogja engedni, hogy ez folytatódjon. 18 meccsük van hátra, úgyhogy kimondottan gyorsan ki kell találniuk, hogy miként fordíthatnak a dolgok menetén. Steve Kerr szerint lett volna arra lehetőségük, hogy a maguk javára fordítsák a Lakers elleni meccset, de az utóbbi időszakban nem tudják kihasználni azt, amikor az ellenfelük épp padlón van, ehelyett hibákat követnek el és megengedik ellenfeleiknek, hogy meccsben maradjanak, és amikor valaki ezt csinálja ebben a ligában, akkor az végzetessé válik.

Legközelebb Denverbe utazik a Warriors, ugyanakkor a Lakers elleni vereség után Kerr elmondta, hogy Stephen Curry, Klay Thompson és Andrew Wiggins biztosan otthon marad, és elképzelhető, hogy másokat is pihentetni fognak. Kerr azzal indokolta a döntését, hogy ez egy korábbról elmaradt meccs, ami utólag került erre az időpontra, ezért kézenfekvőnek találták ezt a megoldást, könnyű döntést hoztak

Luka Doncic egy lábujjsérülés miatt nem tudott pályára lépni a Mavericksben, hiányában viszont előlépett Spencer Dinwiddie, aki 36 ponttal és 7 gólpasszal segítette egypontos győzelemhez a csapatát. A Wizardstól közelmúltban megszerzett irányító a meccs után elmondta, hogy leginkább az fájt neki Washingtonban, hogy őt okolták amiatt, hogy nincs minden rendben az öltözőben. Sosem szidta volt csapatát, egy rossz szót nem szólt rájuk, sőt, hálás a tulajdonosi körnek, a vezetésnek és Bradley Bealnek, hogy úgy döntöttek, hogy a sérülése ellenére is szerződtetik és adnak neki egy esélyt. Értékeli a fővárosiaknál eltöltött időt, ezért különösen érzékenyen érintette, hogy miként alakult a távozása.

Dinwiddie-vel ellentétes utat tett meg Kristaps Porzingis a cserehatáridő lejárta előtt, ugyanakkor a lett magasember még nem tudott bemutatkozni a Wizardsban, erre viszont ma este sor kerülhet. Porzingis játéka a Pacers ellen sem teljesen biztos, ugyanakkor a státuszát „valószínű”-re módosította a csapat, úgyhogy reális esély mutatkozik arra, hogy pályára lép.

Patty Mills szerint Ben Simmons az első pillanattól kezdve segíteni fogja őket, amint pályára lép. Mills úgy gondolja, hogy honfitársa labdával és labda nélkül is komoly veszélyt fog jelenteni az ellenfelekre és sok figyelmet fog magára vonni. Simmons játékintelligenciája, passzkészsége és labdakezelése magasabb szintre fogja helyezni őket. Természetesen a legnagyobb fegyverük a rendezetlen védekezés elleni támadás lesz, különösen akkor, ha jól dobó játékosok vannak körülötte, de összességében is úgy gondolja, hogy a Nets magasabb szintre fog lépni vele a pályán.

Law Murray (The Athletic) arra hívta fel a figyeltem, hogy Paul George a Clippers legutóbbi edzésén a sérült jobb kezével dobálgatott, először azóta, hogy megsérült a könyöke. Az újságíró szerint ez jó jel, ugyanakkor egyelőre csak középtávolikat dobálhat George, és a következő MRI-vizsgálatának az időpontja sincs kitűzve, úgyhogy nagy lehet az idővel való versenyfutás, hogy vissza tud-e térni erre a szezonra.

Tom Thibodeau beszélt arról, hogy Derrick Rose visszatérésére még várni kell, jelenleg ugyanis nem tud túlságosan sok mindent csinálni. Játékosának jelenleg az a feladata, hogy türelmes legyen és kövesse az orvosok utasításait, mást nem nagyon tehet, és bíznak benne, hogy talán egy hét múlva zöld utat kap.

Josh Giddey csípősérülés miatt lemaradt a Thunder előző négy meccséről, és Mark Daigneault elmondta, hogy még legalább két hetet ki kell hagynia az újonc irányítónak, de bíznak benne, hogy még játszhat ebben a szezonban. A játékos további fejlődése érdekében hasznos lenne, ha játszana, de eközben óvatosak is akarnak lenni a sérülésével, és majd meglátják, hogy miként reagál a kezelésekre a következő hetekben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus