Hírmorzsák 2022-03-07 (11:00)

Eltörhetett Jarrett Allen ujja. Malachi Flynn határozatlan időre kidőlt. Jayson Tatum szerint különlegesek lehetnek, ha támadásban is állandósítani tudják a védekezésben mutatott energiájukat. Kyrie Irving hálás azért, hogy New York polgármestere az ő oldalán áll. Irving ejtett barátnőként jellemezte a Celtics szurkolóit. Nikola Jokics történelmi magasságokban. Kristaps Porzingis letette a névjegyét a Wizardsnál. Victor Oladipo ma este lehet, hogy pályára lép. Helyzetjelentés a Bulls sérültjeiről. Julius Randle pénzbüntetést kapott.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint eltört Jarrett Allen egyik ujja a ma hajnali, Raptors elleni mérkőzés során, és emiatt határozatlan ideig nem számíthat rá a Cavaliers. A csapat a mérkőzést követően csak arról számolt be, hogy Allen egy zúzódás miatt nem tudta folytatni a játékot, miután beletérdeltek a combjába, és nem említettek semmilyen ujjtörést – Charania forrása szerint ezen sérülésen felül tört el egyik ujja is. J.B. Bickerstaff a meccset követő sajtótájékoztatón elmondta, hogy még nem beszélt az erőnléti stábbal, így nem tud semmilyen konkrét fejleményről beszámolni az All-Star center kapcsán.

Malachi Flynn combhajlítóizom-sérülést szenvedett, és már a Cavaliers ellen sem léphetett pályára, a Raptors határozatlan ideig nem számíthat a játékára. Flynn kiválása különösen érzékenyen érinti a Raptorst, mivel az utolsó négy meccsén 16 pontot és 5,5 gólpasszt átlagolva pótolta a térdsérülés miatt maródi Fred VanVleet-et. Ugyancsak a Raptorshoz kapcsolódó hír, hogy Armoni Brooks 10 napos szerződést kapott tőlük. Ahhoz, hogy szerződtetni tudják őt, felbontották D.J. Wilson ugyanilyen megállapodását. Brooks a szezon során 41 meccsen lépett pályára a Rocketsnél, ahonnan a cserehatáridő lejárta előtt került szabadlistára, azóta pedig több two-way szerződést is visszautasított annak reményében, hogy valahol rendes megállapodást köthet.

Jayson Tatum 54 ponttal vezette sikerre a Bostont ma hajnalban, és a Nets elleni győzelem után elmondta, hogy ezek azok a pillanatok, amikről gyerekként álmodozott. Úgy gondolja, hogy neki és Jaylen Brownnak is lehetnek ilyen estéi a csapatból, az pedig ragályos, ha a társak is meghúzzák az extra passzokat, és ez nagyban megkönnyíti kettejük dolgát. Tudják, hogy milyen keményen tudnak lenni védekezésben, de ha ugyanezt az energiát állandósítani tudják támadásban is, akkor különleges csapatot alkothatnak. Brown szerint csapattársa megállíthatatlan volt ezen az estén, míg Marcus Smart azt emelte ki, hogy Tatum már nem erőlteti a játékot, hanem olvassa azt, és ez megkönnyíti a dolgát. A meccsek végén azért is tudja azt csinálni, amit, mert nem erőlteti azokat a helyzeteket, amikor beduplázzák őt, és ezzel sok energiát spórol, frissebb tud maradni a hajrára. Tatum pályafutása során negyedszer ért el legalább 50 pontot, ezzel beérte a Celtics örökranglistájának az élén Larry Birdöt.

Kyrie Irving a Celtics elleni vereség után mondta el, hogy úgy érzi, hogy Eric Adams az ő oldalán áll. Őrült hely a világ a koronavírussal, a korlátozásokkal, az ukrajnai háborúval, és nem is lenne New York polgármesterének a helyében, aki szerinte tiszteletre méltó munkát végez, és nem is lenne köteles foglalkoznia azzal, hogy egy kosaras játszhat-e hazai pályán. Nagyra értékeli, hogy miket mondott róla, és Adams tudja, hogy hányadán állnak. Tudja, hogy egy napon közösen lesznek képesek a kenyértörésre, és akkor végre továbbléphetnek innen, mintha mi sem történt volna. Most viszont az a valóság, hogy nehéz időket élnek New Yorkban és az egész világban, és tudja, hogy Adams az ő oldalán áll, ahogyan az NBA komisszárja, Adam Silver is, és ezért nagyon hálás.

Irvinget arról is megkérdezték, hogy milyen érzés volt a Celtics szurkolói előtt játszani, akik minden egyes labdaérintésekor hangosan pfujolták őt. Az irányító elmondta, hogy számított erre, és tudja, hogy a pályafutása végéig mindig ez lesz a helyzet, amikor Bostonba látogat. Az egész olyan, mintha ejtette volna a barátnőjét, aki magyarázatot követel amiatt, hogy miért hagyta el őt, de még mindig abban reménykedik, hogy visszaír neki. Úgy van vele, hogy jó volt ez, amíg tartott. Mindettől függetlenül hálás azért az időszakért, amit Bostonban töltött el, a vezetőségben és az öltözőben is mindenki jól bánt vele, és ezalatt olyan kapcsolatokat alakított ki, amik most is élnek.

Ugyancsak a Celtics-Nets krónikájához tartozik, hogy Kevin Durant a meccs során megszerezte pályafutása 25,000. pontját, és mindezt 922 meccs alatt érte el, mindössze hat játékosnak sikerült ez gyorsabban. Durant keserédesen értékelte ezt az eredményt, mivel szerinte ez önmagában nagyszerű, de úgy érzi, hogy mostanra már 30,000 pontnál kellene járnia. (Durant az elmúlt három szezonban 146 meccset hagyott ki, a 2019/20-as idényben pályára sem lépett Achilles-szakadás miatt, és azóta is sérülések hátráltatják – a szerk.) Ettől függetlenül nagy dolognak tartja, és remek érzés, hogy a liga legnagyobbjai között lehet. A továbbiakban is előre fog törni, és majd kiderül, hogy ez mire lesz elegendő.

Nikola Jokics 46 ponttal, 12 lepattanóval, 11 gólpasszal, 3 labdaszerzéssel és 4 blokkal vezette hosszabbításos győzelemre a Denvert, ilyen számsort korábban senki sem tudott elérni azóta, hogy az 1973/74-es idényben elkezdték jegyezni a labdaszerzéseket és a blokkokat. Jokics Wilt Chamberlain után a második játékos lett, aki 45 pontos tripla-duplát ért el legalább 70%-os mezőnymutatóval. A negyedik negyedben, illetve a hosszabbításban 30 pontot szerzett 10/11-es mezőnymutatóval, és az ESPN 1996/97-es idény kezdetéig visszanyúló adatbázisa szerint ő az első az elmúlt 25 évben, aki legalább 30 pontot szerzett minimum 90%-os mezőnymutatóval a negyedik negyedben és az azt követő hosszabbításban.

A szerb center a tőle megszokott szerénységgel értékelte teljesítményét, szerinte annyi történt, hogy a társai keresték őt a labdákkal, ő kosarakat szerzett és agresszív volt, egyszerűen csak egy jó periódust fogott ki. Jokics az előző meccset betegség miatt kihagyta, erről annyit osztott meg, hogy nem érezte jól magát, másfél napig enni sem tudott, folyamatosan hányingere volt. Azért nem játszott, mert gyengének érezte magát, nem állt készen a játékra, nem akart úgy pályára lépni, hogy közben nem tud a megfelelő szinten teljesíteni. Hogyha nem tud 100%-ot adni a csapatának, hanem csak ettől kevesebbet, akkor nem lesz ott a pályán.

Kristaps Porzingis január 19-e óta először léphetett pályára és bemutatkozott a Wizardsnál, bő 21 perc alatt 25 ponttal jelentkezett a Pacers elleni győzelem során. A meccs után elmondta, hogy örül annak, hogy végre pályán lehetett, még ha csak perclimittel is, a meccsen pedig igyekezett nyugodt maradni, nem túlvállalni magát és mindig a megfelelő döntést hozni, de a legfontosabb, hogy győzelmet arattak. Az egész meccs során keresték őt a társak, és úgy érzi, hogy remekül megkoronázta ezt az estét a meccs hajrájában jegyzett zsákolása Deni Avdija passza után, ez egy nagyszerű pillanata volt az első meccsének, és várja, hogy sok hasonlót átéljen még Washingtonban.

Reális esély mutatkozik arra, hogy Victor Oladipo 2021. április 8-a után ma este ismét pályára lépjen, a Heat sérültlistája szerint kérdéses a játéka a Rockets ellen. Hivatalosan ez azt jelenti, hogy 50-50 annak az esélye, hogy játszik vagy sem, de ha nem történik valamilyen visszaesés az állapotában az utolsó pillanatokban, akkor a várakozások szerint játszani fog.

K.C. Johnson (NBC Sport Chicago) arról számolt be, hogy Lonzo Ball, Alex Caruso és Patrick Williams is kontakt nélküli, egyéni edzésmunkát végzett a Bulls edzőkomplexumában a minap. Billy Donovan közülük Carusóra tért ki külön is, a csuklósérüléssel bajlódó hátvéd az elmondása alapján azt követően kezdhet el kontakttal együttjáró edzésmunkát végezni, hogy ismét találkozik az orvosával és engedélyt kap tőle erre. A Bullsnak ma este a 76ers ellen lehet még egy hiányzója, Nikola Vucsevics a combhajlítóizmával bajlódik, emiatt kihagyta csapata szombati edzését is, az ő játéka kérdéses egyelőre.

Julius Randle 50,000 dolláros pénzbüntetést kapott a ligától a Suns elleni meccsen történtek miatt. Randle összetűzésbe keveredett Cameron Johnsonnal, ami után ki is állították, hozzáért a játékvezetőhöz is, a büntetésen pedig az is dobott, hogy a meccs után nem működött együtt az NBA-vel az eset kivizsgálásakor.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus