Hírmorzsák 2022-03-08 (11:00)

Keleten Jayson Tatum, nyugaton Karl-Anthony Towns a Hét Játékosa. Gregg Popovich beérte Donnie Nelsont. LeBron James térdfájdalmak miatt nem játszott. Jeanie Buss és Phil Jackson az idény során rendszeresen egyeztetett a Lakers helyzetéről. Victor Oladipo visszatért. DeAndre Jordan izgatott, hogy ismét James Harden mellett játszhat. Ben Simmons ott lesz a 76ers elleni meccsen, de csak nézőként. Draymond Green hamarosan játékra jelentkezhet. A Cavaliers megerősítette, eltört Jarrett Allen egyik ujja. Malik Beasley pénzbüntetést kapott.

Kiosztották a Hét Játékosa díjakat, keleten Jayson Tatum, nyugaton Karl-Anthony Towns kapta az elismerést. A Celtics 3-0-s héten van túl, amiből Tatum 41,3 pontot, 6,3 lepattanót és 5 gólpasszt átlagolva vette ki a részét, míg a Timberwolves 4-0-s hetéhez átlag 28 ponttal, 9 lepattanóval és 3 gólpasszal járult hozzá Towns. Keletről Saddiq Bey, Darius Garland, Tyler Herro, Jrue Holiday, Tyrese Maxey, Terry Rozier és Trae Young neve merült még fel a díj kapcsán, míg nyugatról De’Aaron Fox, Brandon Ingram, LeBron James, Donovan Mitchell és Ja Morant kapott még jelölést.

A Spurs ma hajnalban 117-110-re nyerni tudott a Lakers ellen, ezzel Gregg Popovich begyűjtötte pályafutása 1335. győzelmét is edzőként, amivel beérte az eddigi rekordtartó Donnie Nelsont. A meccs után az ellenfél edzője, Frank Vogel elmondta, hogy örül Popovich sikerének, mivel ő a legnagyobb, de azt kívánja, bárcsak ne a Lakers ellen jött volna neki össze a rekordbeállítás. A nemrégiben Spurshöz kerülő Josh Richardson szerint nehéz szavakba önteni, hogy mekkora hatást gyakorolt a franchisera és az amerikai kosárlabdázásra az edző, és azon lesznek, hogy a következő meccsen meg is dönthesse Nelson rekordját mesterük. Jakob Pöltl szerint mindenki tudja, hogy milyen Popovich, szerinte ebből sem csinál nagy ügyet, nem is igazán került szóba, és abban is egészen biztos, hogy ez nem lesz másképp a következő győzelmük után sem, mert ő már csak ilyen.

Ugyanezen mérkőzés krónikájához tartozik, hogy LeBron James jelentős térdfájdalmakkal küzdött előtte, ezért nem tudta vállalni a játékot. Vogel elmondta, hogy amiért ekkora terhet kell cipelnie sztárjának, mindig benne van a pakliban ez. Valószínűleg a következő meccs előtt is kérdéses lesz a státusza a sérültlistájukon, és meglátják, hogy miként alakul az állapota a következő 48 órában. Januárban és február elején James több meccset is kihagyott térdproblémák miatt, de a Lakers edzője szerint most nem olyan rossz a helyzet, mint akkor, és abban reménykednek, hogy akár már a Rockets elleni következő meccsükre visszakapják őt.

Sam Amick és Bill Oram (mindketten The Athletic) számoltak be arról, hogy Jeanie Buss és Phil Jackson az idény során rendszeresen egyeztetett a Lakers jelenlegi helyzetéről. Mint ismert, a csapat jelenlegi tulajdonosa, illetve egykori edzője hosszú ideig jegyben jártak, és a hírek szerint a beszélgetéseik fő témáját Russell Westbrook, illetve az őt körülvevő csapatdinamika jelentette. Jackson személyesen is feltűnt a Lakers hétvégi, Warriors elleni mérkőzésén. A két újságíró ugyanebben a cikkében kitért arra is, hogy a cserehatáridő lejárta előtt információik szerint az edzői stáb igyekezett komoly nyomást gyakorolni a vezetőségre, hogy cseréljék el Westbrookot. Az is valószínűsíthető, hogy a szezont követően megköszönik Frank Vogel munkáját, hacsak nem mutat be a Lakers egy komolyabb futást a rájátszásban.

Victor Oladipo épp az említett Rockets ellen megkezdhette a szezont, elsőre 15 perc alatt 11 ponttal és 4 gólpasszal jelentkezett. Úgy gondolja, hogy ez megfelelő volt elsőre, kicsit bele tudta mártani a lábát a vízbe, és nagyon izgatott az előttük álló időszak miatt. Még most is ott tart, hogy idővel jobb és jobb lesz, és ugyan nem lesz mindig minden tökéletes, de ez rendben is van. A mentalitása továbbra is ugyanolyan lesz, mint korábban, nem fog megállni. Oladipo azt is kiemelte, hogy egy kisebb várost kitennének azoknak az embereknek a száma, akik a háttrében segítették őt a visszatérésében, és ezek az emberek az igazi MVP-k.

Szintén a Heathez kapcsolódó hír, hogy 3 évre szóló szerződést kapott tőlük az eddig 10 napos szerződéseket náluk kitöltő Haywood Highsmith – a megállapodás különböző csapatopciókat is tartalmaz.

DeAndre Jordan izgatottságának adott hangot, hogy ismét James Hardennel játszhat együtt a 76ersben, mivel szerinte senki más nem tud úgy könnyű helyzeteket teremteni egy magasembernek, mint ő. Harden önzetlen, amikor passzolni kell, és a társait is lendületbe tudja hozni, tiszta helyzeteket tud teremteni nekik, mivel ő maga is képes bármikor megszórni magát. Jordan azt is elmondta, hogy az első pillanattól fogva kölcsönös volt az érdeklődés közte és a 76ers között, nekik kellett egy center Andre Drummond távozása miatt, míg ő hosszú éveken keresztül játszott már Doc Rivers kezei alatt, ráadásul Hardennel, Joel Embiiddel és Tobias Harrisszel is jóban van. Úgy gondolja, hogy az ő feladata annyi lesz, hogy energiát vigyen a pályára a második sorból, zárásokat adjon és területet nyisson a többieknek. Mindaddig, amíg zárásokat ad, keményen válik le a gyűrű felé, gyűjti a lepattanókat és intenzitást hoz a védekezésükbe, addig rendben kell legyen a csapat második sora.

Shams Charania (The Athletic) arról számolt be, hogy Ben Simmons csatlakozik a Nets keretéhez a csapat idegenbeli túrája során, jelen lesz a 76ers elleni március 10-ei meccsen is, de csak nézőként, nem fog pályára lépni. A szakíró szerint valamikor ebben a hónapban be fog mutatkozni a Netsben az ausztrál kosaras, a minap pedig arról lehetett hallani, hogy ez potenciálisan március 15-én, a Magic ellen történhet meg.

Draymond Green a podcastjében mondta el, hogy jelenleg a március 14-ei, Wizards elleni összecsapás van a célkeresztjében, hogy akkor szeretne visszatérni a pályára. Nagyon izgatott amiatt, hogy közeledik a visszatérése, mivel két és fél hónapot hagyott ki, soha korábban nem hiányzott ennyi ideig, úgyhogy ez egy új tapasztalat volt a számára. Nagyon várja már, hogy ismét ott lehessen a társaival, és ismét a megfelelő irányba állítsák magukat. Nem sokkal ezt megelőzően Adrian Wojnarowski (ESPN) arról számolt be, hogy Green 7-10 napon belül térhet vissza.

Tegnap beszámoltunk arról, hogy feltételezhetően eltört Jarrett Allen egyik ujja, és ezt azóta a Cavaliers is megerősítette. A csapat közleménye alapján a bal kezén a középső ujja sérült meg, ami miatt határozatan ideig nem játszhat – jó hír ugyanakkor, hogy nem a dobókezén tört el az egyik ujja, de ezzel együtt is biztosan ki kell hagynia néhány meccset. Kevin Love a Cavaliers tegnapi edzése után elmondta, hogy rendkívül érzékeny veszteség számukra Allen kidőlése, mert ő a védekezésük alappillére, és rengeteget jelent a játéka ennek a csapatnak. Nehéz lesz pótolniuk őt, azért viszont hálás, hogy vannak olyan mélyek, hogy eddig minden problémát le tudtak küzdeni, az egész csapaton átment már a koronavírus, és ezen felül is sok sérülés sújtotta őket, de mindig akadt valaki, aki elő tudott lépni.

Malik Beasley 35,000 dolláros pénzbüntetést kapott a ligától, amiért szükségtelen és nem megfelelő kontaktot alkalmazott Drew Eubanksszal szemben a Trail Blazers elleni hétvégi összecsapáson. A két játékos a labdától távol akadt össze, Beasley pedig fejelő mozdulatot tett Eubanks irányába.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus