Hírmorzsák 2022-03-09 (10:30)

Ben Simmons provokálni akarja a Philly-szurkolókat, hogy pénzt szerezzen vissza a 76erstől? Kyrie Irving történelmi meccset rakott össze és nagyon várja a Philly elleni csatát – Durant és ő is megérti Hardent, amiért távozni akart. Egyszerre három OKC-játékos fejezte be a szezont műtét miatt. Isaiah Stewart szerencsésen megúszott egy súlyos térdsérülést. Tyreke Evans a GSW-nél próbálkozik. Will Ferrell meglepte nagy rajongóját, Klay Thompsont a LAC elleni bemelegítés során – a túloldalon Kawhi Leonard több, mint egy órát dolgozott a meccs előtt. Wiseman játszhat a G-Ligában. Anthony Edwardsnak nincs komolyabb térdproblémája, a Wolves WCS-t nézegeti. A Pelicans „utazni fog” a Lakers idei elsőkörösére. 

Március 10-én este a Nets Philadelphiába látogat, a korábbi hírek szerint Ben Simmons biztosan nem lép pályára, viszont civilben valószínűleg leül a Brooklyn kispadjára. Az ellenséges hangulat szinte garantált, és Kyle Neubeck, a PhillyVoice.com újságírója szerint Simmons ezt is felhasználva a nem túl távoli jövőben be fogja panaszolni a 76erst a ligánál. A játékos célja, hogy visszaszerezzen valamennyit abból a több, mint 20 millió dollárból, amit levont tőle a Philly. Elsősorban azt nehezményezik Simmonsék, hogy a Philly azért büntette, mert nem volt hajlandó konzultálni a csapatorvosokkal és specialistákkal - azzal védekeznének, hogy amikor egy játékos fizikai sérülést szenved, akkor sem kell minden esetben a csapatorvossal egyeztetnie, felkereshet külsős szakembereket. 

Neubeck szerint Simmons azért fog leülni most a Nets kispadjára, hogy a lelátóról várhatóan rá zúduló szitokáradatot mint szemléltető példát szerepeltesse a beadványában. Ezzel akarja bemutatni, hogy miért nem lett volna lehetséges olyan mentális állapotba kerülnie, hogy még egyszer felöltse a Sixers-mezt, ezzel pedig megpróbálja semmissé tenni a büntetések jó részét. Az újságíró konzultált néhány cap-szakértővel, akik azt mondták neki, hogy nem sok esélye van Simmonsnak, a 76ers sokkal erősebb pozícióból indulna, ha a játékos hivatalos eljárást kezdeményezne. 

Ide kapcsolódik, hogy LaMarcus Aldridge kihagyja a Philly-meccset. Steve Nash vezetőedző elmondta, hogy a csípőjével bajlódik, és bár szerencsére az MRI nem mutatott komolyabb problémát, most kicsit pihentetik a veterán magasembert. 

A Nets amúgy ma hajnalban Charlotte-ban győzött, köszönhetően Kyrie Irving extraklasszis teljesítményének, aki 50 pontot szórt 15/19-es mezőnymutatóval – rajta kívül csak Michael Jordan tudott egynél több olyan meccset összerakni, ahol legalább 50 pontot szórt legalább 75%-os mezőnymutatóval. Kevin Durant a sajtótájékoztatón felállva tapsolta meg csapattársát, és bár sokszor látta már remekelni, de ez a szint még neki is új volt, és reméli, hogy sok fiatal látta ezt. Irving annyit mondott, hogy egyszerűen muszáj volt már győzniük, hogy elinduljanak felfelé. 

A két sztár természetesen megkapta a Philly elleni meccsre vonatkozó kérdést is. Irving szerint mindenki úgy indítja el és fejezi be a karrierjét, ahogyan szeretné, és respektálni kell, hogy Harden Philly-be akart menni. Ő a legjobbakat kívánja neki, mert bár a projekt nem működött, de attól még remek barátok – azt kívánja, hogy bárcsak mindegyikük jobban kommunikált volna bizonyos kérdésekben, de ez már a múlt, kár rajta rágódni. Durant sem tudja a pontos okokat, hogy miért is akart elmenni Harden, de abszolút megérti az ő perspektíváját: 32 éves, az első gyűrűjét hajszolja, Irving alig játszik a szezonban, ő maga (Durant) is lesérült, érthető, ha azonnal maximalizálni akarja az esélyeit egy bajnoki címre. Azt kívánja, hogy a Philly és ők is minél egészségesebbek legyenek, mindkét csapat fusson remek szezont, és ne a múlttal foglalkozzanak. Irving tudja, hogy milyen a Philly közönsége, de ezzel semmi gond nincs, sosem lesz a dolog túl személyes – ez most egy jó narratíva, amiből jó történetek kerekedhetnek ki, ők ehhez úgy járulhatnak hozzá, hogy csapatként játszanak és megpróbálják megnyerni a meccset. 

A Thundernél egyszerre három játékos számára fejeződött be a szezon műtéttel. Luguentz Dort bal vállában elszakadt a porcgyűrű (labrum), amit meg kellett műteni – várhatóan a 2022-23-as szezon elejére teljes mértékben fel fog épülni a védőspecialista. Két, kisebb szerepet kapó játékos is kidőlt: Ty Jerome csípőfájdalmat érzett, ami később sportsérvnek bizonyult – nyolc hét múlva kezdhet el edzeni. Mike Muscala súlyos bokaproblémái miatt fejezte be a szezont, neki is rendbe tették a szalagjait. Mark Daigneault vezetőedző szerint egyébként azért műtöttek három játékost is egy időben, mert az elmúlt héten a specialistákat „kisajátította” az NFL, az újoncfelmérőn (combine) dolgozott minden neves szakember, és felgyűltek a műtéti időpontok. 

A Pistons fiatal magasembere, Isaiah Stewart is legalább egy hétre kidőlt, miután jobb térdében csontzúzódást állapítottak meg. A center nagyon szerencsésnek érezheti magát, mert a Hawks ellen Clint Capela úgy esett rá a lábára, hogy abból könnyen súlyos sérülés is lehetett volna, és amikor lement a pályáról, nem is tudott súlyt helyezni a jobb lábára. 

Tyreke Evans próbajátékon vesz részt a Golden State Warriorsnál, jelentette Shams Charania (The Athletic). Múlt héten Miamiban nézték meg először a hátvéd-kiscsatárt, ahol Michael Beasley és John Wall társaságában tréningezett, előtte pedig a Bucksnál járt hasonló felmérőn. A 2010-es Év Újoncát 2019 nyarán tiltotta el az NBA nem megengedett anyag használata miatt, azóta sehol nem játszott. 

A Washington Wizards Jordan Schakelnek adott egy two-way szerződést, amit a gárda G-Ligás csapatában mutatott teljesítményével érdemelt ki – ehhez Joel Ayayi vagy Cassius Winston hasonló kontraktusát fel kell majd bontani. 

A minnesotai szakíró, Darren Wolfson úgy tudja, hogy a Wolves egy tapasztalt magasembert akar leigazolni, várhatóan Willie Cauley-Stein érkezik, aki legutóbb a Philly-nél volt, amíg DeAndre Jordant le nem igazolta a Sixers. A tulajdonos Glen Taylor több dologról is beszélt Wolfsonnak: Anthony Edwards térdfájdalmak miatt hagyott ki négy meccset, de nem komoly a probléma; Patrick Beverley-vel februárban hosszabbítottak egy évet 13 millió dollárért – a játékos kisebb, de hosszabb szerződést szeretett volna, a Wolves meg akarta őrizni a flexibilitását 2023 nyarára; továbbra is az a cél, hogy az Alex Rodriguez és Marc Lore fémjelezte befektetői csoport 2023 decemberében vegye át a teljes irányítást a franchise felett, de semmi nincs kőbe vésve, ez hamarabb is megtörténhet, ha a felek úgy érzik, hogy megfelelő a pillanat. 

James Wiseman két mérkőzésen lép pályára a Santa Cruz Warriorsban, ha ott minden rendben lesz, akkor valamikor március 12. és 20. között kezdheti meg az NBA-szezont, a Golden State ekkor több meccset játszik otthon. Kendra Andrews (ESPN) korábbi értesülései szerint nem valószínű, hogy a playoff-rotáció tagja lesz, de az alapszakaszban fog kapni játékidőt, hogy elkezdje magát újra felépíteni élesben. Steve Kerr egyébként nagyon dicsérte Moses Moody-t, szerinte az újonc hosszú időre a franchise egyik alapköve lehet, ez már most látszik. 

A Warriors egyébként ma hajnalban a Clippers ellen megszakította ötmeccses vereségsorozatát, köszönhetően Klay Thompson 20 pontjának, akit egy meglepetés várt a bemelegítésnél: Will Ferrell jelent meg a pálya szélén a Semi-Pro című filmből ismert karakterének, Jackie Moonnak öltözve, és elkezdett „védekezni” Thompson saroktripláinál. Steph Curry szerint hirtelen megtelt energiával a csarnok, ami sokat segített nekik a meccsen, Steve Kerr szerint pedig a komikus kereste meg őket, hogy meglepné egyik kedvenc játékosát - először nem is akarta elhinni, hogy valóban Ferrell írt nekik emailt. Thompson szintén hatalmas rajongója a filmnek, három éve Halloweenkor be is öltözött Jackie Moonnak és elmondása szerint kétéves kihagyása alatt számtalanszor megnézte a Semi-Pro-t, amikor lelkileg nagyon maga alatt volt, most pedig egy álom vált valóra, amikor meglátta Ferrellt a pálya szélén. „Jackie Moon” egyébként második próbálkozásra beszórt egy félpályás dobást, a meccs után pedig azzal viccelődött, hogy ezeket álmából felkeltve is bedobálja, jelenleg pedig szerződés alatt áll, kíváncsian várja, mit lép a Warriors. 

A Warriors-Clippers meccs előtt egyébként Kawhi Leonard több, mint egyórás bemelegítést végzett, és Chris Haynes (Yahoo! Sports) úgy látta, hogy megkötések nélkül dolgozott, ugyanakkor információi szerint továbbra is rettentő óvatosan bánnak velük és nincs kitűzve visszatérési dátum sem Leonardnek, sem Paul George-nak. Ty Lue azt mondta neki, hogy ha az alapszakaszban nem tudnak visszatérni néhány felhozó meccs erejéig, akkor nem fognak velük kockáztatni a rájátszásban. 

A minap Victor Oladipo remek játékkal tért vissza, ami Gabe Vincent és Max Strus játékidejének rovására ment. Rákérdeztek Erik Spoelstránál, hogy ez okozhat-e gondot a csapat kémiájában, amire annyit mondott, hogy ez nagyon amatőr dolog lenne – a csapat megértette, hogy valami komoly dolgot akarnak elérni, ott pedig nem lehet jó mindenkinek, egyeseknek időnként áldozatot kell hozni. 

A Wizards vezetőedzője, Wes Unseld Jr. megdicsérte Kyle Kuzmát, aki szerinte a csapat svájci bicskája lett: bármit kérnek tőle, jól meg tudja csinálni. Az érintett annyit tett hozzá, hogy a szezon első 25 meccsén még teljesen más szerepe volt, azóta viszont támadásban a legtöbbet használt játékossá lépett elő dobásban és játékszervezésben is, ami jól megy neki és természetesen rettentően élvezi a változást. 

Steve Kushner (NOLA.com) szerint a Pelicans most leginkább arra igyekszik figyelni, hogy a Lakerst megelőzze, mivel ha a Los Angeles idei elsőköröse Top10-be kerül, akkor a draftjog átvándorol New Orleansba. Jelenleg a Lakers a 11. legrosszabb mérleggel rendelkezik, míg a két csapat a 9-10. helyen tartózkodik, vagyis egymás ellen játszanának a play-inben, ráadásul március végén és április elején még kétszer találkoznak, azok a meccsek pedig duplán számíthatnak ebben a „projektben”. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus