Hírmorzsák 2022-03-12 (11:00)

Gregg Popovich megdöntötte Don Nelson győzelmi rekordját. Popovich szerint egész San Antonioé ez a rekord. Tyler Herro maximum fizetést kaphat majd az újoncszerződése után? Markieff Morris és Dillon Brooks is közel a visszatéréshez, Anfernee Simons egy-két hetet kihagy. Garrison Mathews és Kenyon Martin Jr. jövő évi szerződését is garantálta a Rockets. Alex Caruso nem érez dühöt Grayson Allen irányába. James Wiseman pályára lépett a G Ligában. Kevin Garnett 5-ös mezszámát holnap este vonultatja vissza a Celtics. Bismack Biyombo kórházat építtet hazájában.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy a Spurs 104-102-re nyerni tudott a Jazz ellen, és ez a győzelem volt Gregg Popovich pályafutásában az 1336., amivel megdöntötte Don Nelson rekordját, így már az övé a legtöbb győztesen megvívott meccs az alapszakaszban. Az edzőlegenda a mérkőzést követően elmondta, hogy ez nem egyetlen ember érdeme, nagyon sokan tettek ezért, a kosárlabda csapatsport, úgyhogy ez sem az egyén sikere. Egész pályafutása során azt prédikálta a játékosainak, hogy közösen kell küzdeniük, és volt olyan szerencsés, hogy csodálatos kosarasok és edzők vették körül, és emellett egy csodás város támogatottságát is élvezte – szurkolóik mindig támogatják őket, bármi is történjék. Ez a rekord mindannyiuké, nem csupán az övé, hanem mindenkié San Antonioban.

Nelson videóüzenetet küldött Popovichnak, amiben elmondta, hogy rendkívül büszke rá, és nagyon várta már ezt a napot, és sok sikert kíván a hátralévő NBA-s éveire az egyik legjobb barátjának. Adam Silver közleményben köszöntötte a Spurs mesterét, amiben kifejtette, hogy példanélküli az, amit Popovich elért a Spursszel, úgyhogy helyénvaló, hogy ez a rekord az ő nevéhez fűződik. A vezetőkészségét és a megingathatatlan elköteleződését a játék irányába játékosok és edzők generációi egyaránt csodálják.

Jake Fischer (B/R) a Heatről írt egy hosszabb cikket, amiben kitért arra is, hogy több, a ligában dolgozó csapatvezető is úgy gondolja, hogy Tyler Herro megkaphatja akár az 5 éves, 184 millió dolláros maximumot is. Más vezetők szerint közelebb lehet a megállapodása ahhoz, amit annak idején Jaylen Brown kapott, ő 4 évre 106 millióért hosszabbított korábban Bostonban. Herro jelenleg a harmadik idényében jár, azaz még egy év hátravan az újoncszerződéséből, így a 2023/24-es idényben indul majd el az új szerződése. Egy GM ugyanakkor arról beszélt Fischernek, hogy arra számítanak, hogy a Heat nagy vadra fog vadászni a piacon, és abban az esetben Herro sem lesz érinthetetlen, ha olyasvalakit tudnak szerezni, akiről úgy gondolják, hogy azonnali segítség lehet a céljaik elérésében.

Fischer ugyanebben a cikkében írt arról is, hogy a Heat a deadline előtt felmérte Duncan Robinson piacát, de egyetlen tárgyalás sem fordult komolyra. Robinson tavaly nyáron kapott 5 éves, 90 millió dolláros hosszabbítást, de Gabe Vincent és Max Strus fejlődése miatt könnyebben feláldozhatónak tartják már. Az újságíró úgy tudja, hogy a cserehatáridő lejárta előtt Christian Wood és PJ Washington volt a csapat két fő kiszemeltje. További hír a csapat háza tájáról, hogy állítólag Victor Oladipo és Caleb Martin is szívesen maradna a Heatnél ezt a szezont követően is.

Tim Reynolds (The Associated Press) információi szerint Markieff Morris közel áll a visszatéréshez, és az újságíró egyik forrása szerint az NBA erre vonatkozó panelje úgy határozott, hogy megfelelő fizikai állapotban van ahhoz, hogy edzéseken és mérkőzéseken vegyen részt. A Heat a következő napokban három hazai meccset is játszik, Reynolds információi szerint ezek valamelyikén térhet vissza Morris, aki 58 meccset hagyott ki azóta, hogy Nikola Jokics fellökte őt.

Anfernee Simons már a Trail Balezres előző két meccsét is kihagyta, és a csapat bejelentése alapján várhatóan még egy-két héten keresztül maródi lesz egy kisebb térdsérülés miatt. Alex Schiffernek (The Athletic) mondta el Steve Nash, hogy Ben Simmons még nem végezhet teljes értékű edzésmunkát a Nets mai edzésén, nem vehet még részt az öt az öt elleni játékban. Tim MacMahon (ESPN) információi szerint Dillon Brooks a jövő héten ismét játékra jelentkezhet a Grizzliesnél, valamikor a csapat idegenbeli túrája során térhet vissza a bokasérüléséből.

Arról is Tim MacMahon számolt be, hogy a Rockets garantálta Garrison Mathews és Kenyon Martin Jr. 2022/23-as idényre szóló szerződését is.

Alex Caruso elmondta, hogy nem érez dühöt Grayson Allen irányába, amiért eltört a csuklója azt követően, hogy szabálytalankodott ellene a Bucks hátvédje. A Bulls irányítója hozzátette, hogy nagyon frusztráló volt számára az elmúlt hat hét, de ez ellen nem tudott mit tenni. Caruso azt is elmondta, hogy az eset óta nem hallott Allen felől.

James Wiseman hosszú idő után ismét kompetitív kosárlabdát játszhatott, 18 ponttal és 6 lepattanóval jelentkezett a G Ligás Santa Cruz Warriors színeiben. A fiatal center elismerte, hogy előzetesen ideges volt amiatt, hogy ismét játszani fog, de a meccs előtti este játszott egy kicsit az NBA 2K-val, reggel pedig meditált, ez pedig segített. Álomnak tűnt a számára, hogy ismét pályán lehetett, ugyanakkor nagyon hálás is amiatt, hogy ismét játszhatott. Wiseman még legalább egy meccset játszani fog a G Ligában, mielőtt visszatér a Golden State Warriors keretéhez.

Kevin Garnett 5-ös mezszámát holnap este a Mavericks elleni meccsen visszavonultatja a Celtics, és az egykori kiváló erőcsatár elmondta, hogy próbál minden pillanatot a magáévá tenni ezzel kapcsolatban, és igyekszik szerényen kezelni ezt a helyzetet. Nehéz felfognia ezt az egészet, de hasonlón érez akkor is, amikor gyerekek emlegetik neki az eredményeit, nem is tudja, hogy mit feleljen erre azon túl, hogy köszönetet mondjon. Egyszerűen csak próbált önazonos maradni, ami nem volt a legegyszerűbb, de nem is akart olyasvalaki lenni, aki valójában nem ő. Garnett azt is elmondta, hogy annak idején egyáltalán nem volt abban biztos, hogy meg tud majd felelni az elvársoknak, amikor a Celticshez került, nem tudta, hogy miként fog illeni a játéka Paul Pierce, Ray Allen és a csapat fiataljai mellé. Sosem adott ki magából 100%-nál kevesebbet, és azt hallotta, hogy Larry Bird a korai éveiben azt nyilatkozta, hogy azért szeret Bostonban játszani, mert a helyi szurkolók előtt nem lehet színlelni, mindig tudják, ha valóban keményen játszik értük valaki, és ezt sosem felejtik el.

Bismack Biyombo bejelentette, hogy a teljes idei fizetését arra ajánlja fel, hogy egy új kórházat építsenek a hazájában, a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Biyombo azt is elmondta, hogy ezzel a tavaly nyáron elhunyt édesapja emléke előtt is szeretne tisztelegni, a kórház is az ő nevét fogja viselni. Szeretne jobb körülményeket teremteni hazájában, és reményt adni azoknak az embereknek, akik ennek híján vannak. Biyombo csapat nélkül kezdte az idényt, majd 10 napos játékosként bizonyítani tudott a Sunsnál, ahol az idény végéig szóló szerződést kapott, ami 1,4 millió dollárt garantált számára.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus