Hírmorzsák 2022-03-13 (10:30)

50-50 annak az esélye, hogy Jamal Murray játszik-e ebben a szezonban vagy sem. Klay Thompson szerint mindenki nagy ügyet csinált abból, hogy az előző meccsein nem estek a dobásai. Alex Caruso és Markieff Morris is pályára lépett hajnalban. LeBron James mindig igyekszik örömöt okozni a szurkolóiknak. Gabriel Lundberg a Sunsban folytatja. Isaiah Thomas további 10 napra marad a Hornetsnél. A Netsnél sem tudják, hogy Ben Simmons mikor játszhat.

Mike Singer (The Denver Post) két ligaközeli forrásra hivatkozva írta meg, hogy jelenleg 50-50 annak az esélye, hogy az ACL-szakadásából lábadozó Jamal Murray pályára lép-e ebben a szezonban vagy sem. Az újságíró egyik forrása úgy tudja, hogy a játékos döntése lesz, hogy játszik-e idén, csak akkor fog visszatérni, ha kellően magabiztosan érzi magát a térdével és az erőnlétével kapcsolatban. Az sem kizárt, hogy a Nuggets idővel leküldi őt a G Ligába, ahol több edzéslehetőséghez juthat, és ugyanez fennállhat Michael Porter Jr. esetében is, várhatóan számára is a fejlesztőligán keresztül vezethet vissza az út a pályára.

Klay Thompson szezoncsúcsot jelentő 38 ponttal vezette győzelemre a Warriorst a címvédő Bucks ellen. Thompsonnak az ezt megelőző meccsein nem estek a dobásai, amiből szerinte mindenki nagy ügyet csinált, és ezzel nem azt akarja mondani, hogy őt ne bosszantotta volna a dobóformája, de ez is benne van a játékában – túlságosan is sok nagyszerű dolgot csinált ahhoz a pályán, hogy pár gyengébb meccs miatt elkezdjen kételkedni magában. Steve Kerr legutóbb még arról beszélt, hogy Thompson túlságosan erőlteti a dobásait, és ezzel a játékos is egyetértett, most pedig azt emelte ki a Warriors edzője, hogy biztosan megkönnyebbült Thompson a Bucks elleni meccs után. Nagyon szigorú önmagával szemben, mindenáron jól akar teljesíteni, és ezúttal engedte, hogy alakuljon a játéka a meccsnek megfelelően, nem erőltette a dobásokat. Az elmúlt meccseken éppen emiatt nem tudta felvenni a ritmust, mert túlságosan erőlködött, most viszont jó vállalásai voltak a meccs elején, és mindenki tudja róla, ha pár dobása beesik, akkor onnantól a nehéz helyzetek is könnyűvé válnak a számára.

Két visszatérője is volt az elmúlt játéknapnak, Alex Caruso és Markieff Morris is pályára lépett hajnalban. A Bulls hátvédje elmondta, hogy már amiatt izgatott volt, hogy egyáltalán játszhat, és a meccs kezdete után olyan játékoknál is felugrott a kispadról ünnepelni, amilyeneknél általában nem szokás. Mivel Zach LaVine a térdproblémája miatt kiülte ezt a meccset, Caruso rögtön 29 percet játszott, ezalatt 11 ponttal, valamint 4-4 gólpasszal és labdaszerzéssel jelentkezett. Morris 17 perc alatt 6 pontot és 4 lepattanót ért el a Heatben, róla Erik Spoelstra mondta el, hogy nagyon izgatottak a visszatérése miatt, és hozzátette, hogy hosszabb ideig tartott ez, mint amire számítottak, de az ilyesmit nem lehet befolyásolni.

LeBron Jamest még a tegnap hajnali 50 pontos meccse után kérdezték arról, hogy a Lakers szurkolói MVP-rigmusokkal értékelték a teljesítményét. Szerinte a csapat rajongói mindig tudják, hogy mikor látnak rossz kosárlabdát, és mikor jót, úgyhogy bármiféle reakcióra megvan a joguk. Annyi nagyszerű csapatot, annyi nagyszerű játékost látott már ez a közönség, és az, hogy ő is részese lehet ennek a franchisenak, lehetőség számára, hogy emlékezetes estéket teremtsen számukra. Azon van, hogy olyasmit adjon a szurkolóiknak, aminek örülhetnek, igyekszik minden este valami olyasmit csinálni, amitől jól érezhetik magukat. Tudja, hogy ez az év eddig nem úgy alakult, ahogyan azt tervezték, de minden kis győzelmet elfogad most, ami szembejön.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Suns szerződtette Gabriel Lundberget. A 27 éves dán játékos nemzete első képviselője lehet az NBA-ben, és azt követően vált szabadon igazolhatóvá, hogy elhagyta a CSZKA Moszkvát. A Suns az idény végéig szóló two-way megállapodást kötött a játékossal.

Isaiah Thomas újabb 10 napos szerződést kap a Hornetstől, miután lejárt az előző ilyen megállapodása a csapattal – a tapasztalt irányító három meccsen átlag 13,8 perc alatt 9,7 pontot átlagolt a Hornetsben az előző megállapodása idején. A Pelicanstól Alize Johnson kapott második 10 napos szerződést, és fontos részlet a megállapodás kapcsán, hogy ezúttal a hardship kivétellel igazolták le őt, azaz harmadszor is adhatnak majd neki 10 napos szerződést, amennyiben ezt követően is igényt tartanak a szolgálataira.

Brian Lewis (The New York Post) információi szerint a Netsnél sem tudják, hogy Ben Simmons mikor jelentkezhet játékra. Steve Nash szerint még arra sem áll készen, hogy egy az egy elleni játékban vegyen részt, nemhogy három a három vagy öt az öt elleniben. Előbb még el kell jutnia abba az állapotba, amikor mindenféle megkötések nélkül, teljes sebességgel el tudja végezni az egy a nulla elleni feladatokat, és csak ezt követően lesz érdemes beszélni arról, hogy ellenféllel szemben játsszon edzésen, viszont onnantól kezdve a reményeik szerint felgyorsulnak majd a folyamatok. Lewis arra is kitért, hogy korábban az is reális forgatókönyvnek tűnt, hogy március 18-án a Trail Blazers, vagy 21-én a Jazz ellen már játszani fog, most viszont az is kérdéses, hogy addigra elkezdhet-e teljes edzésmunkát végezni. A Netsnél általában az a protokoll, hogy a sérülésből visszatérő játékosaiknak egymást követő három teljes értékű, magas intenzitású edzést kell végigcsinálniuk panaszmentesen, mielőtt pályára léphetnek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus