Hírmorzsák 2022-03-16 (11:30)

Kyrie Irving 60 pontot dobott, ami több rekordhoz is hozzájárult. Steve Nash bizakodik, hogy Ben Simmons játszhat valamikor az alapszakasz során. Jonathan Isaac nem játszik ebben a szezonban, Bol Bolra sem számíthat már idén a Magic. Nem műtik meg Jarrett Allen törött ujját. Jamal Murrayt leküldte a G Ligába edzeni a Nuggets. Jaden McDaniels határozatlan időre kidőlt. Patrcik Williams március végén térhet vissza. Malik Fitts a következő idény végéig aláírt a Celticshez. Draymond Green nem tett le az idei Év Védője díjról. Chandler Parsons az autóbalesetéről mesélt. Megvan a 2022-es draft menetrendje.

Karl-Anthony Towns egyetlen napon keresztül tartotta egyedül az idényrekordot, ugyanis a Timberwolves centere után Kyrie Irving is 60 pontot dobott. A Nets hátvédje több rekordhoz is hozzájárult, a 60 pont egyéni karriercsúcs, illetve franchise-rekord a Netsnél is. Az első félidőben 41 pintig jutott Irving, egy félidő alatt legutóbb Devin Booker ért el ennél többet, ő 2017-ben a Celtics elleni 70 pontos meccsén szórt 51-et a második félidőben. A Magic ellen soha korábban nem dobott ennyi pontot egy játékos egy félidő alatt, ahogyan korábban 60 pontot sem dobott senki ellenük a hazai pályájukon. A Nets összesen 86 pontig jutott az első félidőben, ami duplán rekord, mert ők soha korábban nem jutottak eddig egy félidő alatt, míg a Magic soha nem kapott ennyit egy félidő alatt.

Irving a meccs után elmondta, hogy hálás azért, amiért ez nem egy üres 60 pontos meccs volt, hanem győzelemhez segítette őket. Különleges érzés számára, hogy Kevin Duranttel együtt csinálhatja mindezt, de az egész csapat elismerést érdemel, mindannyian hisznek benne, hogy közösen valami egészen különlegeset érhetnek el, és nemcsak ebben a szezonban, hanem a következő években is. Jó kis csapatuk van, és mindnyájan feláldoznak valamit az egyéni játékukból, hogy valami náluk nagyobb dolgot érjenek el. Nem ingott meg az abba vetett hite, hogy fordítani tudnak a dolgaik menetén, és nem lenne képes ilyen kényelmesen erről beszélni, ha nem állnának mögötte olyan sokan, akik támogatják őt, és ők mindannyian önzetlenek voltak az egész idő alatt.

Steve Nash is méltatta az irányítót, és a játékát nézve úgy érezte, hogy 12 perc alatt összerakott egy olyan teljesítményt, ami lefedi a saját játékospályafutásának a legszebb jeleneteit. Minden egyes este különleges élmény Irvinget nézni, olyankor pedig végképp, amikor ennyire az irányítása alatt tartja a mérkőzést. Ilyenkor rendre el tud jutni oda, ahová akar, és annak ellenére is értékesíteni tudja a dobásait, hogy nála magasabbak veszik őt körül.

Nasht ismét megkérdezték arról is, hogy mi a helyzet Ben Simmonsszal, és úgy felelt, hogy nagyon bizakodóak azt illetően, hogy játszhat még az alapszakasz során. Egyelőre még a rehabilitáció és az erősítés van nála terítéken, ezek egyelőre sokkal hangsúlyosabbak az esetében, mint a pályán történő munkavégzés. Igyekeztek a lehető legjobb módon bevonni őt a csapat életébe, de úgy döntöttek, hogy nem utazik el a Magic elleni meccsre, mert a felépülése szempontjából többet segít, ha nem kell folyton repülőkön és buszokon ülni, majd különböző ágyakban aludnia. Örülnének neki, ha mindig velük tudna lenni, de azt is figyelembe kell venniük, hogy mi tesz jobbat a hátának.

A Magic bejelentette, hogy Jonathan Isaac nem lép pályára ebben az idényben. A fiatal erőcsatár még 2020 augusztusában szenvedett ACL-szakadást, úgyhogy akkor is 26 hónapot kell kihagynia a sérülése miatt, ha októberben már játékra jelentkezhet. Jeff Weltman elmondása alapján ez is a jelenlegi cél, mivel úgy érzik, hogy a rehabilitációja jelenlegi stádiuma alapján kijelenthető, hogy nem lesz játékra alkalmas állapotban az alapszakasz végére. Az az elsődleges számukra, hogy vigyázzanak a játékosaikra, és nem hunyhatnak szemet afelett, hogy mennyi időt hagyott ki Isaac. Megértik, hogy a szurkolóik frusztráltak a játékos helyzete miatt, de elmondhatja, hogy Isaac rendkívül keményen dolgozik a visszatérésén, ugyanakkor nem szabad figyelmen kívül hagyniuk a nagyobb képet sem, és őszintén szólva már ki is futottak ahhoz az időből, hogy meccsre alkalmas állapotba hozzák erre a szezonra. A Magic azt is megerősítette, hogy a januárban lábműtéten áteső Bol Bol sem játszik már ebben a szezonban.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint Jarrett Allen nem műtteti meg a törött ujját, mivel úgy gondolják a Cavaliersnél, hogy akkor is jó eséllyel visszatérhet még az alapszakasz vége előtt, ha megvárják, hogy magától összeforrjon a csont.

Harrison Wind (DNVR Sports) számolt be arról, hogy a Nuggets hivatalosan is leküldte a G Ligás partneréhez Jamal Murrayt, hogy ott folytassa a rehabilitációját. Murray várhatóan a Grand Rapids Gold szombati edzéséig marad átmeneti állomáshelyén, majd visszatér a Nuggetshez, ahol ezt követően döntenek a következő lépésről. A Nuggets másik sérült kulcsembere, Michael Porter Jr. egyelőre nem csatlakozott a G Ligás partnercsapat keretéhez.

Jaden McDaniels határozatlan időre kidőlt, miután az MRI ficamot állapított meg a bal bokáján. A Timberwolves fiatal játkosának az állapotát legközelebb két hét múlva vizsgálják felül.

Rob Schaeffer (NBC Sports Chicago) információi szerint a Bullsnál továbbra is abban bíznak, hogy Patrick Williams még az alapszakasz lezárulása előtt visszatérhet a pályára. Billy Donovan elmondása szerint nincs még kijelölt dátum a visszatérésére, de jelen állás szerint valamikor március végén kerülhet erre sor. Lonzo Ballról annyit osztott meg az edző, hogy már végezhet oldalirányú mozgást is a térdsérülését követően, de még nem futhat teljes sebességgel.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Malik Fitts a következő szezon végéig szóló megállapodást kapott a Celticstől. Fitts a közelmúltban két 10 napos szerződést töltött ki Bostonban, a szerződése 2022/23-as idényre vonatkozó része csak részben garantált.

Richaun Holmes 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott a ligától, amiért kihajította a labdát a lelátóra. A Kings centere a hétvégi, Jazz elleni meccsen követte el a vétséget, miután nem volt megelégedve a játékvezetéssel, tettéért ki is állították.

Draymond Green elmondta, hogy úgy érzi, a hosszabb kihagyása ellenére sem esett még ki az Év Védője díjra esélyesek közül, mivel több olyan játékost is emlegetnek a díj kapcsán, akik alig pár meccsel játszott nála többet, és senkitől sem látott olyan teljesítményt, amivel valaki bebiztosíthatta volna a maga győzelmét. Green esélyeit rontja ugyanakkor, hogy abban az esetben is csak 48 meccse lesz a szezonban, ha a Warriors hátralévő 13 meccsén mindig pályára lép.

Chandler Parsons a 2020-as autóbalesetét idézte fel Matt Barnes és Stephen Jackson podcastjében. Épp a Hawks egyik edzéséről tartott hazafelé egy szerdai napon délután két óra magasságában, és hirtelen nekijött egy autó és teljesen felkoncolta az övét. Soha korábban nem volt autóbalesete, betört az üveg, kijött a légzsák, látott a csuklóján egy vágást, vérzett, és nem tudta mozgatni a nyakát. Mint ismert, Parsons ezt követően nem is tudott már visszatérni a játékhoz, idén januárban a visszavonulását is bejelentette.

A végére pedig a 2022-es draft menetrendje maradt, amit az NBA is megerősített. A játékosbörze előtti felmérőt május 16-a és 22-e között rendezik meg, szokás szerint Chicagóban. A lottery ugyancsak Chicagóban lesz május 17-én, míg maga a draft június 23-án Brooklynban, a Nets otthonában lesz.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus