Hírmorzsák 2022-03-18 (11:00)

Donnie Nelson pert indít a Mavericks ellen, a csapatnál cáfolják a vádjait. Stephen Curry a rájátszás kezdetére térhet vissza? John Collins határozatlan időre kidőlt. T.J. Warren felépült, de nem játszik ebben a szezonban. Brandon Ingram játékára még várni kell a Pelicansnél. Patrick Williams a jövőhéten visszatérhet. Saddiq Bey 51 pontot dobott. Feron Hunt two-way szerződést kapott a Knickstől.

Don Van Natta Jr. (ESPN) számolt be róla, hogy Donnie Nelson pert indít egykori munkaadója, a Dallas Mavericks ellen, mivel állítása szerint azért vesztette el a csapatnál az állását, mert jelentette, hogy Mark Cuban személyzeti vezetője, Jason Lutin szexuálisan zaklatta az unokaöccsét, amikor 2020-ban az All-Star hétévégén állásinterjún vett részt a csapatnál. Nelson keresete emellett azt is tartalmazza, hogy Cuban 52 millió dollárt ajánlott neki azért, hogy visszavonja a jogellenes felmondási kérelmét, illetve titoktartási nyilatkozatot írjon alá az esettel kapcsolatban. Nelson azt is állítja, hogy ő csak öt hónnappal az állítólagos zaklatás után szerzett arról tudomást, amikor elkezdett Cubannel arról tárgyalni, hogy 10 évvel hosszabbításk meg a szerződését a csapatnál. Az egyezkedések során összeszólalkozott a két fél, Nelson felrótta a tulajdonosnak, hogy Lutin ténykedése veszélyt jelent a csapat dolgozóira, játékosaira, és az egész franchisera is. Nelson keresetében szexuális ragadozóként jellemzi Lutint, és arra is kitér, hogy Cuban 2020 szeptemberében azért vonta vissza a 10 éves, 66 millió dolláros hosszabbítási ajánlatát, mert jelentette Lutin nem megfelelő ténykedését.

Cuban az ESPN-nek cáfolta a vádakat, és hozzátette, hogy a Mavericksnél meglévő elvárásokhoz egyetlen ember nem nőtt fel, mégpedig Nelson. A szakvezető tisztában volt vele, hogy vizsgálatot folytatnak az esetben, ugyanakkor nem volt abban teljesen együttműködő, és hangsúlyozza, hogy mindaz, amivel vádolja őket, hazugság. Lutin szintén cáfolta a vádakat az ESPN-nek, és azt is megjegyezte, hogy bizonyítani is tudja, hogy ez sosem történt meg. Mike Bass, az NBA szóvivője egy közleményben tudatta, hogy a liga tisztában volt azzal, hogy milyen váddal illették Lutint, ahogyan a Mavericks vizsgálatával is, továbbá azt is jelezte nekik a csapat, hogy Nelsont fel fogják menteni a munkavégzése alól. Maga Nelson pedig azt tudatta egy közleményben, hogy a családja védelmében, illetve a Mavericks azon dolgozóinak az érdekében indította el ezt a pert, akik zaklatás, diszkrimináció vagy megtorlás áldozatai lettek a munkahelyükön.

Ugyancsak a Maverickshez kapcsolódó hír, hogy a február 10-e óta térdsérülés miatt maródi Marquese Chriss ismét edzésbe állt, és Jason Kidd reményei szerint a csapat egyik hétvégi mérkőzésén pályára is léphet majd.

Adrian Wojnarowski és Ramona Shelburne (mindketten ESPN) számoltak be arról, hogy Stephen Curry a bal lábfejének a sérülése miatt határozatlan időre kidőlt. Az eddigi vizsgálatok alapján nincs szerkezeti elváltozás, ficam hátráltatja őt, ugyanakkor a következő időszakban több specialistával is találkozni fog. Az ESPN forrásai szerint jelenleg azzal számol a Warriors, hogy a rájátszás kezdetére térhet vissza Curry, de ezen még változtathat, hogy milyen eredményt hoznak a további vizsgálatok. Hamarosan egy visszatérője is lehet a Warriorsnak, Gary Payton II a tervek szerint a Spurs elleni vasárnap esti meccsen újra játékra jelentkezhet.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy John Collinsnak a jobb talpában elszakadt egy szalag, ami miatt határozatlan ideig nem játszhat. A Hawks magasembere emellett ujjsérüléssel is küzd, a jobb kezén a gyűrűsujja sérült meg. A szakíró úgy tudja, hogy Collins hetek óta komoly fájdalmakkal együtt vállalta a játékot, a továbbiakban viszont nem lesz erre képes.

Adrian Wojnarowski írta meg, hogy T.J. Warren felépült a fáradásos töréses lábsérüléséből, ugyanakkor a Pacersnél úgy döntöttek, hogy nem erőltetik a játékát az idény utolsó 12 meccsén. Warren még a 2020/21-es szezon elején sérült meg, akkor mindössze négy meccsen lépett pályára, és azóta sem játszhatott, míg most a Pacersszel egyetértésben úgy döntöttek, hogy a csapat jelenlegi helyzetében semmi értelme nem lenne annak, hogy most visszatérjen, hanem inkább kezdjen el készülni a következő szezonra. Warren a nyáron korlátozások nélküli szabadügynök lesz, egyáltalán nem biztos, hogy Indianában tér majd vissza a pályára. Scott Agness (Fieldhouse Files) információi szerint az sem lenne meglepő, ha Myles Turner és T.J. McConnell sem térne már vissza ebben a szezonban. A Pacers átmenetileg Isaiah Jackson szolgálataira sem számíthat, miután bekerült a liga agyrázkódási protokollja alá.

Brandon Ingram kihagyta a Pelicans tegnapi edzését, és a csapat hárommecses idegenbeli túrájának az első állomásán, San Antonioban biztosan nem fog még játékra jelentkezni. Ingram továbbra is combhajlítóizom-húzódás miatt nem tud játszani, kiválása óta a Pelicans öt meccsből csak egyet tudott megnyerni. A play-in harc szempontjából kiemelten fontos meccsen Jose Alvarado és Devonte’ Graham játéka is kérdéses.

Shams Charania számolt eb arról, hogy Patrick Williams a tervek szerint valamikor a jövőhét folyamán térhet vissza a Bullsnál, előtte viszont még leküldték a G Ligába, hogy ott jusson extra edzéslehetőséghez.

Saddiq Bey karriercsúcsot jelentő 51 pontot szerzett ma hajnalban a Magic elleni 134-120-as győzelem során. Két nappal ezelőtt Kyrie Irving dobott 60 pontot a Magic ellen, a Nets irányítója akkor 16 pontot szerzett az első negyedben, míg most a Pistons tehetsége 21-ig jutott a nyitó játékrészben. Ezzel kapcsolatban Bey elmondta, hogy ő is megnézte az összefoglalót Irving meccséről, nagyszerű volt azt nézni, és általánosságban az NBA-ben nagyon sok a kiváló egyéni teljesítmény az elmúlt két hétben, hálás azért, hogy ebben a ligában lehet és neki is megvan a lehetősége bizonyítani. A meccshez nem úgy állt hozzá, hogy ilyen teljesítményt fog elérni, ugyanakkor elkapta a ritmust, bekerült egy megfelelő zónába, míg a csapattársai folyamatosan megtalálták őt és biztatták, hogy maradjon agresszív. Bey a 10 bedobott triplájával beállította Joe Dumars 1994-es csapatrekordját, míg Damian Lillard után ő lett a liga történetének második olyan játékosa, aki egy meccsen legalább 50 ponttal, 10 lepattanóval és 10 bedobott hármassal zárt.

A Knicks two-way szerződést adott Feron Huntnak, aki 27 meccsen 18,3 pontot és 7,8 lepattanót átlagolt idén a G Ligában. Ahhoz, hogy őt szerződtetni tudják, meg kellett válniuk az egyik meglévő two-way kosarasuktól, végül Luka Samanic megállapodását bontották fel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus