Hírmorzsák 2022-03-26 (10:45)

Simmons hamarosan visszatérhet. Lillard hosszú és tartalmas interjút adott. Wiseman szezonja véget ért. Malik Beasley bokasérülést szenvedett. Durant megkönnyebbült, hogy Irving ügye rendeződött. Jeff Green a Suns öltözőjében akarta felkérdezni Chris Pault. Doc Rivers büszke rá, hogy segített feltenni a térképre a Clipperst. Harden szerint Embiid az MVP, Vogel szerint Jamesnél senki nem futott jobb szezont. Zach LaVine új cipőszerződést kötött. 

Brian Lewis (NY Post) tett közzé egy képet, amelyen Ben Simmons együtt edz a Nets-szel Miamiban, készülve a Heat elleni meccsre, Shams Charania (The Athletic) pedig azt mondta a Pat McAfee Showban, hogy a csapaton belül erősödik az a vélemény, hogy Simmons még az idei szezonban bemutatkozhat. Charania szerint minden egyes edzésére hatással volt a háta, de a múlt heti epidurális kezelés után egyre jobban érzi magát, és jelenleg úgy tűnik, hogy egy-két héten belül visszatérhet a parkettre. 

Ma hajnalban a Julius Randle nélkül kiálló New York Knicks 38-13-ra nyerte a Miami elleni meccs végét, Immanuel Quickley 20 pontot szórt a negyedik negyedben, a vendégek pedig meglepetésre elvitték a győzelmet Floridából. Tom Thibodeau szerint semmi különös nem történt, a játékosai keményen edzenek, győztes kosárlabdát játszanak, és együtt akarnak egyre jobbak lenni. A Heat oldaláról nem merült fel, hogy ez a mai vereség a legutóbbi csapaton belüli összeakaszkodás folyománya lett volna, Bam Adebayo szerint egyszerűen rosszul pattantak a labdák (a Knicks 18 támadópattanóból 28 pontot tett fel  a táblára), ki kell elemezniük a védőpattanózásukat és legközelebb jobbak lesznek. A meccs érdekessége, hogy nem tört meg Kyle Lowry rossz sorozata: az NCAA-ben egyszer, az NBA-ben ötödször játszott a születésnapján, és még egyszer sem tudott nyerni. 

Több sérülés, egészségügyi gond is akadt a ma hajnali meccseken. A Hawks magasembere, Danilo Gallinari a könyökét fájlalta, nem is tért vissza Bogdan Bogdanovic pályára sem lépett térdfájdalmak miatt, de az ő gondja nem súlyos. A Dallasnál Sterling Brown bekerült a protokoll alá, Trey Burke influenza miatt hiányzott. A Timberwolvesnál Malik Beasley bokája ment ki, ki is vették a meccsből, Naz Reid is összeszedett egy lábsérülést, de később vissza tudott térni. A Jazznél Juancho Hernangomez esett rá a karjára egy kemény fault után, de szerencsésen megúszta. 

Chris Haynes (Yahoo! Sports) interjújában Damian Lillard elmondta, hogy 100 százalékig biztos benne, hogy karrierje legjobb időszaka még hátravan, mivel ebben a szezonban csak és kizárólag a fejlődésére tudott koncentrálni. Évek óta vannak a játékának olyan szegmensei, amit fejleszteni szeretne, de valahogy sose jutott rá idő - most viszont szételemezte a játékát, megnézte, hogy mik azok a játékelemek, amiket ő nem csinál olyan jól, mint a posztján mások. Januárban volt a műtétje, vagyis kerek 10 hónapja van felkészülni a következő évadra, amin élete legjobbját akarja nyújtani. 

A csapatra kitérve arról beszélt, hogy természetesen történtek visszalépések szezon közben, több játékos távozott, ugyanakkor olyan helyzet állt elő, ami portlandi évei alatt eddig soha: lett lehetőségük és mozgásterük. Csináltak capspace-t, szereztek draftjogokat, van egy 22 milliós és egy 6 milliós trade exceptionjük, illetve felhasználható a teljes mid-leveljük és a bi-annual kivételük. Lillard szerint azonban nem egy rebuild fog történni a Blazersnél, jövőre egészen biztosan nem a tabella alján fognak állni. 

Őt személy szerint csak a bajnoki cím érdekli, és furcsállja, amikor az emberek azt mondták a műtétje után, hogy „hát igen, már 31 éves, neki ennyi volt”. Szerinte a 31 éves játékos még nagyon nem öreg, hiszen nála idősebb játékosok is elképesztően magas szinten játszanak. Ráadásul ő nem a betörésekre épít, hanem egy mesterlövész, akinek kiváló a lábmunkája, és nem csak olvassa, de irányítja is, mi történik a pályán. A játéka nagyon szépen fog öregedni, mivel igazán komoly sérülése sosem volt, ez a mostani sem az – továbbra is MVP-t és bajnoki címet akar nyerni, ha ez a kettő összejön, akkor elmondhatja, hogy maximálisan kijött az a munka, amit egész életében beletett a kosárlabdába. Hozzátette, hogy a hasfal-gondjai 2016 körül kezdődtek, azóta most először él fájdalom nélkül. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy James Wiseman nem fog már pályára lépni a 2021-22-es évadban. A másodéves magasember még 2021 áprilisában szakította el a jobb meniszkuszát, és bár az elmúlt hetekben megpróbált formába lendülni a Warriors G-Ligás csapatában, térde rosszul reagált a terhelésre, ezért a csapat úgy döntött, hogy felesleges kockáztatni. A GSW azt is egyételművé tette, hogy a probléma nem komoly, nem kell újra megműteni Wisemant, továbbra is a csapat környékén marad, folyamatosan erőnléti és kondicionális edzéseket végez majd. 

LeBron James térdfájdalmak miatt kihagyta a 76ers elleni meccset és nem vett részt a Lakers pénteki edzésén, de Frank Vogel vezetőedző bizakodó, hogy a vasárnapi, Pelicans elleni idegenbeli meccsre vissza fog térni. A két gárda nagy versenyfutásban van a 9-10. helyen, egyaránt 31-42-es mérleggel állnak, vagyis óriási szükség lenne James jelenlétére, hogy egy nagyobb lépést tegyenek a 9. hely felé, ami hazai pályát jelentene a play-in első körében. James jelenleg vezeti a pontlistát kerek 30-as átlaggal, 52.3%-os mezőnymutatót, 8.2 lepattanót és 6.2 gólpasszt átlagol, amire Vogel csak annyit mondott, hogy nála ez MVP-szint – tudja, hogyan működik a szavazás, a legjobb csapatok vezérei közül kerül ki az MVP, de nem igazán tudna olyan játékost mondani, akinek jobb szezonja volt egyénileg, mint LeBronnak. 

New York tegnap oldotta fel a korlátozásokat az oltatlan sportolók számára, ezzel kapcsolatban Kevin Durant leginkább annak örül, hogy túl vannak a dolgon és Kyrie Irving teljes munkaidőben játszhat. Nem naiv, tudja, hogy a New York Yankees és New York Mets, illetve a hozzájuk hasonló baseball-csapatok óriási befolyással bírnak egy-egy nagyvárosban (az MLB-szezon hamarosan kezdődik – a szerk.). Durant szerint Irvinget nem ragadták el az érzelmek, mivel tudta, hogy el fog jönni ez a nap, egyszerűen türelmesen kivárta és vele együtt a csapat is – örül, hogy ennek a helyzetnek vége, nem kérdezgetik róla folyamatosan. Remek érzés, hogy innentől nem kell azzal tervezni, hogy Irving éppen lesz-e vagy sem, hanem mindig a legerősebb összeállításukban játszhatnak, és szerinte ez jó hatással lesz majd a szurkolóikra is. Steve Nash szerint mostantól úgy tudnak játszani, rotálni, felállásokat kipróbálni, ahogyan egy playoff előtt álló csapatnak kell, és nagyszerű lenne, ha feljebb tudnának lépni a mostani nyolcadik helyről. 

James Harden szerint csapattársa, Joel Embiid mindenkinél jobban megérdemelné az idei MVP-t. Harden azt mondta Ramona Shelbourne-nek (ESPN), hogy alig pár hete dolgozik együtt vele, de azonnal látta, micsoda hozzáállása van, mindent megtesz a győzelemért – egyesek csak a számaikra figyelnek, de Embiid úgy hasznos és eredményes, hogy közben a csapat egész évben az első helyeken tartózkodik. Szerinte a tavalyi év után borzasztó sok munkát tett bele és úgy érkezett meg erre a szezonra, hogy a legjobbat akarta kihozni magából. 

Tegnap hajnalban a Suns Denverben biztosította be első kiemelését, ugyanakkor Chris Paul és Jeff Green egy szituációban összeakadt, amikor a Nuggets gyorsindításban elfutó veterán csatára elé beállt Paul – Green ezt annyira zokon vette, hogy a meccs után megpróbált bejutni a Phoenix öltözőjébe, hogy felkérdezze az irányítót, ebben csak társai és a klubalkalmazottak tudták megakadályozni. Mike Malone vezetőedző szerint sok keresetlen szó elhangzott a meccsen, amit egyesek zokon vettek, és nyilvánvalóan az is fűti a rivalizálást, hogy tavaly a Suns kisöpörte a Denvert. Szerinte a szezonnak ebben az időszakában már minden labdabirtoklás, minden negyed, minden meccs számít, ez pedig növekvő fizikalitással jár, amit egyesek nem annyira kedvelnek. 

A Philadelphia 76ers ma hajnalban tönkreverte a Clipperst Los Angelesben, a LAC-ot 2020-ig edző Doc Rivers pedig még a meccs előtt beszélgetett Keith Pompey-val (Philadelphia Inquirer). A veterán szakvezető elmondta, hogy amikor 2013-ban megérkezett a csapathoz, mindenki rajtuk röhögött az NBA-ben és senki nem akart náluk játszani, és ha valakinek választania kellett köztük és a Lakers között, nem volt kérdés, mi történik. Hat év alatt eljutottak oda, hogy 2019-ben Kawhi Leonard és Paul George is a Clipperst választotta – a franchise ekkor „érkezett meg” igazán az NBA-be, és nagyon büszke rá, hogy ebben komoly része volt az ő munkájának is. Tavaly egyébként nem lehettek szurkolók a LAC-76ers meccsen, most pedig igen, a Clippers videóval köszöntötte Riverst, és nagy tapsot kapott a közönségtől is. 

Végül pedig Zach LaVine maradt, aki leszerződött a New Balance-szal, írta meg Nick De Paula (ESPN). A korábbi kétszeres zsákolóbajnok eredetileg Nike-ban játszott, majd 2017 és 2021 között adidasban. A szezont Nike-ban kezdte, de nem volt velük szerződése, majd az All-Staron már New Balance-t viselt, az együttműködés pedig most lett hivatalos – LaVine annyit nyilatkozott, hogy azzal a céggel lép partneri kapcsolatba, melyik hajlandó volt belé invesztálni, és természetesen nagyon boldog a szerződés miatt. A sportszergyártónál egyelőre Kawhi Leonardnek van saját signature-kollekciója, nem világos, hogy LaVine is kap egy saját almárkát, vagy csak olyan megállapodást kötött velük, mint Jamal Murray, Dejounte Murray, Jaylen Brown és Tyrese Maxey. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus