Hírmorzsák 2022-03-31 (10:30)

A Celtics és a 76ers sem erősítette meg, hogy minden játékosuk teljesen átoltott-e. Robert Williams III 4-6 hetet hagyhat ki. LeBron James nem játszik a Jazz ellen. Evan Mobley még legalább két meccset kihagy. Holnap vizsgálják felül Stephen Curry állapotát. Lehet, hogy Christian Wood, Eric Gordon és Dennis Schröder sem játszik már idén. CJ McCollum meleg fogadtatásban részesült Portlandben. Austin Rivers szerint nevetséges volt a kiállítása. Julius Randle ki akarja erőszakolni magát a Knickstől? Joel Embiid akár barátkozna is Ben Simmonsszal.

Az ESPN az első négy helyen álló keleti csapatot megkérdezte arról, hogy mi a helyzet a keretükkel oltásügyben, és a Heat és a Bucks is megerősítette, hogy náluk mindenki teljesen átoltott, ugyanakkor a Celtics és a 76ers illetékesei sem voltak hajlandóak válaszolni erre. Ez a Raptors miatt lehet igazán érdekes, mivel január 15-étől kezdve csak olyanok játszhatnak Kanadában, akik teljesen átoltottak, és ez akár komolyan befolyásolhat egy esetleges rájátszásbeli párharcot is. A Celtics a közelmúltban járt Kanadában, és a sérült Robert Williams III mellett Al Horford, Jayson Tatum és Jaylen Brown sem utazott el a meccsre, bár Horford hivatalosan személyes okok miatt hagyta ki ezt a meccset, illetve még egyet, míg Tatum és Brown esetében kisebb térdsérülésre hivatkoztak, de az amerikai szaksajtóban rögtön megindultak a spekulációk arról, hogy valamelyikük, esetleg többük is azért nem vett részt a meccsen, mert nincs teljesen beoltva.

A 76ers nem játszott január 15-e óta a Raptors otthonában, úgyhogy az esetükben nehezebb lenne spekulálni. Kanadában a jelenlegi szabályozások szerint akkor tekintenek valakit teljesen átoltottnak, ha legalább két hete megkapta már az egydózisú Johnson & Johnson vakcinát, vagy legalább két hete megkapta már valamelyik kétdózisú vakcina második felét. Noha a Raptors jelen állás szerint alanyi jogon bejut a rájátszásba, de ha kicsúsznának a play-inbe, akkor akár egy Nets elleni összecsapás is terítékre kerülhet, ebben az esetben Kyrie Irving nem léphetne pályára Torontóban.

Ha már szóba került Robert Williams III, akkor folytassuk is vele, megvolt a center műtétje a meniszkusz-szakadását követően, és Adrain Wojnarowski (ESPN) információi alapján 4-6 hetes kihagyásra számíthat. A Celticsnél állítólag nagyon bizakodóak azzal kapcsolatban, hogy a felépülési ideje a 4 héthez lesz közelebb, és ha ennyi idő múlva tudna visszatérni, akkor valamikor a rájátszás első körének a végére, esetleg a második körének az elejére lehetne újra bevethető.

LeBron James még a Lakers ma esti, Jazz elleni meccse előtt hazatért a csapata idegenbeli túrájáról, hogy Los Angelesben folytassa a rehabilitációját a bokasérülését követően. James biztosan nem játszik ezen a meccsen, míg Anthony Davis státusza továbbra is „kétséges” a Lakers sérültlistáján, az ő bevetésére is csekély esély mutatkozik – Chris Haynes (Yahoo! Sports) szerint a magasember esetében reálisabb lehet, hogy a holnap esti, Pelicans elleni, vagy a vasárnap esti, Nuggets elleni meccsen térjen vissza.

A Cavaliersnél Evan Mobleynak nemcsak a ma hajnali, Mavericks elleni meccset kellett kihagynia bokasérülés miatt, hanem a csapat bejelentése alapján nem utazik el a Hawks és a Knicks elleni idegenbeli meccsekre sem – ezt követően vasárnap este játszik legközelebb hazai pályán a Cavaliers a 76ers ellen, de továbbra sincs kijelölt időpont a center visszatérésére. J.B. Bickerstaff annyit megosztott a helyzetével kapcsolatban, hogy nem kell merevítőt hordania, ez talán jelentheti azt, hogy nem kell hosszabb időt kihagynia a bokájával Mobleynak.

Shams Charania (The Athletic) számolt be arról, hogy a Cavaliers keretében két kisebb mozgás is történt, az eddig two-way szerződéssel rendelkező RJ Nembhard hagyományos megállapodást köthetett a csapattal, míg az így felszabaduló two-way helyet az eddig 10 napos szerződéseken náluk kosarazó Moses Brown kapta meg.

Kendra Andrews (ESPN) írta meg, hogy Steve Kerr elmondása alapján Stephen Curry egyelőre nem kezdhette még meg a pályán végzett munkát, továbbra is csak súlyzós gyakorlatokat végezhet, illetve a medencében dolgozhat. Curry állapotát várhatóan pénteken vizsgálja felül legközelebb a Warriors.

Jonathan Feigen (The Houston Chronicle) információi szerint nem elképzelhetetlen, hogy Christian Wood (combhajlítóízom), Eric Gordon (ágyék) és Dennis Schröder (váll) sem lép már pályára ebben a szezonban különböző sérülések miatt. Wood és Schröder a Rockets előző két, míg Gordon az előző három meccset kiülte már kisebb sérülések miatt, és ha a csapat a rájátszásért küzdene, akkor valószínűleg nem hagyják ki mindannyian ezeket a találkozókat.

CJ McCollum először tért vissza Portlandbe a Pelicans játékosaként, és a második negyedben egy különös élményben lehetett része, a közönség ugyanis elkezdett pfujolni, amikor támadóhibát fújtak korábbi játékosukra. A hátvéd szerint ez a szeretet jele, nagyon vicces jelenet volt ez, nagyra értékeli a közönség reakcióját, és ő sem gondolja, hogy támadóhibát követett volna el. McCollumot hatalmas ovációval fogadták már a bemelegítésnél is, és ez csak fokozódott, amikor a kezdőknél bemondták az ő nevét. Hálás ugyanakkor azért is, hogy vége van ennek a meccsnek, mert nagyon megterhelő volt mind fizikálisan, mind mentálisan, és már azt tartja szem előtt, hogy mennek tovább a következő városba és próbálnak még néhány győzelmet bezsebelni a szezon vége előtt.

A Nuggets megszenvedett a Pacers ellen, de végül nyerni tudtak, ugyanakkor a meccs végén Austin Rivers már nem lehetett a pályán, mivel 8 perccel a vége előtt érdekes körülmények között kiállították őt. A hátvéd tett egy könyöklő mozdulatot Lance Stephenson irányába, ugyanakkor nem ért hozzá ellenfeléhez, mégis megkapta a második technikaiját ezért. A meccs után Twitteren írta meg, hogy soha az életében nem állították még ki ennyire nevetséges indoklással, és a ligának felül kell ezt vizsgálnia. Rivers egyébként alig fél perccel korábban kapta az első technikaiját, amikor összeakaszkodott ugyancsak Stephensonnal.

Marc Berman (New York Post) a Knicks háza tájáról hozott néhány pletykát. Az újságíró több forrása is úgy tudja, hogy a nyáron egy Julius Randle köré épülő csomaggal próbálhatnak meg centert szerezni, amennyiben nem sikerül megtartaniuk Mitchell Robinsont. A ligában többen is úgy gondolják, hogy Randle hasonló eszközökkel próbálja elérni az elcserélését, mint amilyenekkel James Harden elérte azt, és Berman egyik forrása úgy tudja, hogy a meccsek előtt Randle néha a társaitól külön, az öltöző egy másik részén szokott beöltözni.

Joel Embiid ezúttal Chris Mannixnek (SI) beszélt a Ben Simmons-ügyről, és újdonságnak hat, hogy azt is elmondta, hogy az sem lenne ellenére, ha barátok lennének, egyáltalán nem neheztel rá, nincsenek benne negatív érzések egykori csapattársa irányába. Tiszteletben tartja, hogy milyen döntést hozott, és ugyan szerencsétlenül alakultak a dolgok, de ez van, már nem izgatja magát emiatt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus