Hírmorzsák 2022-04-02 (10:45)

Stephen Curry már nem játszik az alapszakaszban. Gordon Hayward ma este játékra jelentkezhet. Ben Simmons továbbra is bízik abban, hogy a rájátszásra visszatérhet. LeBron James és Anthony Davis is játszott, de a Lakers ismét kikapott. Robert Covington karriercsúcsokat ért el. Jaylen Hoard letette a névjegyét a Thundernél. A Mavericks a nyáron rámehet Rudy Gobert megszerzésére. Miles Bridges mindig bizonyítani akar a Knicks ellen. Donte DiVincenzo a pályán nem gondol a következő szerződésére. Chris Paul megelőzte Gary Paytont labdaszerzésekben.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy Stephen Curry már nem lép pályára az alapszakaszban, ugyanakkor a játékos és a Warriors is nagyon bizakodó azzal kapcsolatban, hogy a rájátszás kezdetére ismét bevethető lesz. Steve Kerr elmondta, hogy idáig reménykedtek abban, hogy egy vagy két meccsen még az alapszakaszban is játszhat, de végül kifutottak az időből, ugyanakkor ettől függetlenül sem aggódik túlságosan miatta. Curry eddig csak a medencében dolgozhatott, viszont már nem kell merevíőt hordania, és várhatóan a következő hét elején elkezdhet a pályán is dolgozni a visszatérésén. A lábfejsérüléssel küszködő hátvéd állapotáról legközelebb április 11-én, vagyis az alapszakasz befejeződése után tervez tájékoztatást adni a Warriors.

Ugyancsak Adrian Wojnarowski számolt be arról is, hogy Gordon Hayward 22 kihagyott meccs után visszatérhet ma este a 76ers ellen. Hayward február 7-én dőlt ki bokasérüléssel, azóta 12-10-es mérleget ért el a Hornets.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint Ben Simmons már a pályán is végezhet könnyített edzésmunkát, és az ausztrál irányító bizakodó azzal kapcsolatban, hogy a rájátszás kezdetére megfelelő állapotba tudja magát hozni. Mint ismert, Simmons a Netshez kerülése óta hátproblémák miatt nem tudott még játékra jelentkezni, emiatt epidurális kezelést is kellett kapnia, hogy enyhüljenek a fájdalmai. Joe Vardon (szintén The Athletic) viszont úgy tudja, hogy valószínleg a rájátszás kezdetén nem lesz még bevethető a kosaras.

Ugyancsak Simmonshoz kapcsolódó hír, hogy új, hároméves szerződést írt alá a Nike-val, miután a korábbi megállapodásuk még az előző szezon végén lejárt. Simmons kacérkodott azzal, hogy a továbbiakban a New Balance sportszereit használja, de végül nem váltott sportszergyártót.

A Lakersnél LeBron James és Anthony Davis is játékra jelentkezett a Pelicans ellen, ugyanakkor velük együtt is 114-111-es vereséget szenvedtek a számukra kulcsfontosságú összecsapáson. James néhány órával a mérkőzés előtt megengedett magának egy április 1-jei tréfát, amikor kiírta Twitterre, hogy befejeződött számára a szezon, a meccs után viszont már nem volt ennyire vicces kedvében, és úgy értékelt, hogy ezt a meccset muszáj lett volna megnyerniük, de nem végezték el a feladatukat. Az este folyamán többször is megvoltak a lehetőségeik, hogy a maguk javára fordítsák a találkozót, de a végén nem csináltak meg elegendő játékot. Egy szusszanásnyi idejük sincs, és bármi történjen is a pályán, a labda valahogy számukra pattan rosszul. Van ez így, hogy nem nekik kedvezően pattan a labda, vagy egy fújás éppen nem őket segíti, de ez az egész évben így volt.

Willie Green szerint nagy győzelmet arattak, a Lakers mindent hozzájuk vágott, amit csak tudott, James 38 pontot dobott, és Davis is visszatért, ami láthatóan felvillanyozta őket. Végig lőtávolságon belül maradtak, és hol ők jártak előrébb, hol ellenfelük. Az egész szezonban arról szólt náluk a diskurzus, hogy meg kell tudniuk nyerni az ilyen meccseket, és ez kifizetődik most.

A Clippers eközben több kulcsemberét is pihentetve nyert 153-119-re az ugyancsak tartalékos Bucks ellen, a mérkőzés hőse pedig Robert Covington lett, aki 43 ponttal és 11 bedobott triplával zárt. Mindkettő karriercsúcs, korábban sosem ért el 31 pontnál, illetve 7 bedobott triplánál többet egy meccsen, a 11 hármas ráadásul franchiserekord is. A meccs után Covington elmondta, hogy a találkozó során a társai végig arra bíztatták, hogy próbáljon meg eljutni 50 pontig, és végül meg is közelítette ezt a határt. Még az ellenfélnél pihenőt kapó Giannis Antetokounmpo is bátorította őt, hogy menjen rá a triplarekordra, hadd lásson valami érdekeset. Minden bizonnyal ez volt a legtöbb tripla, amit elengedett egy meccsen az NBA-ben, talán csak a G Ligában próbálkozott ennél többször. (Covington 18 triplát dobott rá, ami valóban karriercsúcs, az NBA-ben és a G Ligában is 17 volt a legtöbb, amibe egy meccsen beleállt – a szerk.)

Jaylen Hoard a hardship kivétellel írt alá az elmúlt nap folyamán a sok hiányzó miatt igencsak foghíjas Thunderhez, és ma hajnalban rögtön 40 percet játszott a Pistons ellen, ami alatt 11 ponttal és 20 lepattanóval zárt. A francia kosaras az előző idényben 19 meccsen már szóhoz jutott a Thundernél, majd decemberben egy újabb meccsen játszott náluk egy korábbi 10 napos szerződés keretében, ezt leszámítva viszont a Thunder G Ligás partnerénél töltötte eddig az idényt.

Tim MacMahon (ESPN) a minap Zach Lowe podcastjében vendégeskedett, és itt mondta el, hogy információi szerint a Mavericks nyáron rámehet Rudy Gobert megszerzésére, amennyiben a Jazz elérhetővé teszi a centert. MacMahon úgy tudja, hogy Gobert is nagyon szívesen lenne Luka Doncic csapattársa.

Miles Bridges tegnapelőtt 31 pontot dobott a Knicks ellen, így egymást követő harmadik Madison Square Gardenben lejátszott meccsén jutott el legalább 30 pontig, és ezzel kapcsolatban lenyilatkozta, hogy amikor itt játszik, mindig emlékeztetni akarja ellenfelét, hogy hibát követtek el azzal, hogy helyette Kevin Knox kiválasztása mellett döntöttek a 2018-as drafton, midig igyekszik agresszívan kosárlabdázni ellenük. 

Donte DiVincenzo még a ma hajnali 19-9-9-es meccse előtt nyilatkozott Jason Andersonnak (The Sacramento Bee) és elmondta, hogy nem azért játszik a Kingshez kerülése óta jobban, mert arra gondol, hogy a nyáron korlátozott szabadügynök lesz. Minden meccshez úgy áll hozzá, hogy ő akar lenni a legkeményebben játszó kosaras a pályán és a legjobb csapattárs is. A szezont követően lesz, ami lesz, de amikor pályára lép, akkor nem gondol a szerződésére, hanem csak a meccs megnyerésére, illetve arra, hogy a lehető legjobb csapattárs legyen, és annyi energiát vigyen a pályára, amennyit csak tud, mert akkor jó dolgok történnek vele is.

A végére Chris Paul maradt, aki 3 labdaszerzéssel jelentkezett ma hajnalban a Grizzlies elleni vesztes meccsen, ezzel megelőzte a pályafutása során 2,445 labdaszerzést elérő Gary Paytont, és fellépett az NBA vonatkozó örökranglistájának a negyedik helyére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus