Hírmorzsák 2022-04-16 (10:15)

Doncic nem játszik ma este. Bam Adebayo még mindig karanténban van. Clint Capela megsérült. Paul George és két Bulls-segédedző is koronavírusos. Kyrie Irving egyre biztosabb abban, hogy jól tette, hogy nem oltatta be magát. Robert Sarver húsz év után távozik egy cég vezetőségéből. 

Kezdjük a ma hajnali mérkőzésekkel. Egyrészt pár órával a játéknap előtt kiderült, hogy Paul George karanténban van, az egészségügyi protokoll alá került - nem érezte jól magát, tüneteket produkált, így tesztelték és az eredmény azt mutatta, hogy koronavírusos. Az alig pár meccsre visszatért szupersztárt így pont a legfontosabb meccsen, a Pelicans elleni hazai playin-csatában nem vethette be Tyronn Lue, a találkozó pedig rá is világított a hiányára - támadásban elfogyott a gárda és a végén kiesett, így George karanténja tovább már nem is számít, a Los Angeles szezonja véget ért

Hyperextendált, visszahajlott Clint Capela térde a Cavs-Hawks meccs első félidejében, nagyon nem nézett ki jól az eset - ezt követően nem tudott ráállni a lábára az Atlanta centere, úgy kellett betámogatni az öltözőbe. A csapat egyelőre optimista azt illetően, hogy nem szenvedett igazán súlyos sérülést Capela, mindenesetre ma megy MRI-re, utána derül ki pontosan, hogy mekkora a baj - ezúttal a második félidőben Onyeka Okongwu játszott helyette, akivel +21-ben volt a társaság. Az Atlanta holnap este már Miamiban kezdi meg a playoff első körét, jelenleg az azért bold prediction, hogy Capela ott lesz a meccsen.

Mint ahogy a Heatnél is hiányozhat a kezdő center: az alapszakasz végén karanténba kerülő Bam Adebayo ugyanis még mindig nem szabadult az egészségügyi protokoll alól - nem edzhet, nem lehet ott a csapattal és bár magyar idő szerint a szombat-vasárnap még előtte van, tehát nem zárható ki a játéka, de a csapatnál úgy számoltak, hogy péntektől már rendelkezésre áll, ez nem történt meg. 

Az viszont már eldőlt, hogy Luka Doncic kihagyja a Jazz-Mavs párharc első mérkőzését és Adrian Wojnarowski szerint a másodikra is erősen kérdéses az állapota. A Dallas szupersztárja az alapszakasz utolsó mérkőzésén, egy ártalmatlannak tűnő szituációban sérült meg és úgy fest, hogy nem tudta könnyedén lezárni magáról ezt a vádliproblémát. Ma este biztosan nem lesz, a második meccset hétfőn rendezik, így arra sincs sok ideje, pedig a pályaelőnyben lévő Dallasnak égetően nagy szüksége lenne rá...

Szintén kihagyja a rájátszás első két meccsét két Bulls-segédedző: a chicagóiaknál Chris Fleming és Damian Cotter is pozitív koronavírus-tesztet produkált pénteken. Mindkettejüknek voltak tüneteik, de nem súlyosak, így az első két találkozón biztosan nem segíthetik Billy Donovan munkáját a Milwaukee Bucks ellen.

Kyrie Irvinget arról kérdezték, hogy megbánta-e azt a döntését, hogy nem oltatta be magát koronavírus ellen, de a Nets játékosa természetesen azt mondta, hogy egyáltalán nem. A külvilág véleménye nem érdekli, ő pedig kiállt amellett, amiben hisz, ez nagyon fontos számára - azt pedig már csak mi tesszük hozzá, hogy a lepihent alapszakasz után végül a rájátszásban már korlátozások nélkül játszhat, úgyhogy érthető az elégedettsége. Irving szerint nagyon sok gúnynevet aggattak rá, sokat nem értettek vele egyet nyilvánosan és privátban sem, de az is kiderült számára, hogy sokan viszont igen. Úgy fogalmazott, hogy a kosárlabdát nem tudja már játéknak hívni, ez a munkája, de ezt elvették tőle a szabályokkal, ezért nehéz volt számára a szezon - viszont egy pillanatig sem bánja a döntését és egyre biztosabb abban, hogy ez volt a helyes lépés a részéről

A végére pedig egy kis bulvár: a Phoenix Suns tulajdonosa, Robert Sarver a nyártól lemond a Western Alliance Bancorporation ügyvezető elnöki posztjáról. Sarver 2018 óta látta el ezt a feladatot és 2002 óta, tehát húsz éve volt helye a milliárdos vállalat vezetőségében, de most ez utóbbi pozícióból is távozik.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus