Hírmorzsák 2022-04-17 (10:00)

Scottie Barnes és Thaddeus Young is megsérült a Raptorsnál. Tyrese Maxey 38 pontot szórt, Doc Rivers a 99. meccsét nyerte a rájátszásban. Karl-Anthony Towns szerint csapatként nyertek. Michael Malone nem tudja, mire kapta az első technikaiját DeMarcus Cousins a kiállítása előtt. Clint Capela legalább egy hetet kihagy, John Collins megpróbálkozik a visszatéréssel. Bam Adebayo és P.J. Tucker is játékra jelentkezhet a Heatnél. Ben Simmons zsákolt. Várhatóan elcserélik Malcolm Brogdont a nyáron.

Nem indult jól a rájátszás a Raptors számára, 131-111-es vereséget szenvedtek Philadelphiában, ráadásul két játékosuk is megsérült. Thaddeous Young hüvelykujja a második negyedben ficamodott ki, és ennél is nagyobb érvágás lehet a számukra, hogy a negyedik negyedben kiment Scottie Barnes bokája Nick Nurse mindkét játékosáról annyit mondott el, hogy a röntgen negatív lett, további fejleményekről egyelőre nem tudott beszámolni. Barnes pályafutása első meccsét játszotta a rájátszásban, 15 ponttal, 10 lepattanóval és 8 gólpasszal állt, amikor megsérült, és Nurse is dicsérte őt, hogy jól játszott, magabiztos volt és jó döntéseket hozott, úgyhogy szívesen látta volna azt is, ha kicsit több dobással próbálkozik. Ahhoz képest, hogy újoncként egy igazán jó csapat otthonában mutatkozhatott be a rájátszásban, úgy nézett ki, mint aki mindig is ide tartozott volna.

A 76ers győzelmében kulcsszerepet vállalt a 38 pontig jutó Tyrese Maxey, és a meccs után Doc Rivers is kiemelte őt. Az edző szerint az irányító sebessége komolyan befolyásolhatja a párharc alakulását, és tisztában vannak vele, hogy továbbra is azt kell elérniük, hogy tudjon futni. Lesznek olyan esték, amikor azért fog betörni, hogy passzoljon, viszont ez egy olyan este volt, ahol el kellett jutnia a gyűrűig és kosarakat kellett szereznie. Rivers nem mellesleg a 99. győztes meccsén van túl a rájátszásban, ezzel megelőzte az eddig vele holtversenyben álló Jerry Sloant, és utolérte az NBA örökranglistájának az ötödik Red Auerbach-ot – Rivers a következő győzelmével nem csupán lehagyhatja a Celtics legendás mesterét, hanem egyben utol is érheti a negyedik Larry Brownt, aki 100 meccset nyert edzőként a rájátszásban.

A Timberwolves Memphisben tudott nyerni, ami után Karl-Anthony Towns úgy vélekedett, hogy mesés munkát végeztek azzal, hogy tudták a saját játékukat játszani. Csapatként arattak győzelmet, és azért történhetett meg ez a siker, mert mindannyian ugyanazért a közös célért hajtottak, és ez a győzelem volt. Úgy gondolja, hogy győztes kosárlabdát játszottak, sok olyan dolgot megcsináltak, ami a sikerhez szükséges, és büszkéknek kell lenniük erre a teljesítményükre. Örül annak is, ahogyan egyénileg játszott, de úgy gondolja, hogy ezen nincs ünnepelnivaló, ez a tőle elvárható, így kell játszania minden egyes este.

DeMarcus Cousinst két technikaival kiállították a Warriors ellen. Michael Malone elmondta, hogy az eset közvetlenül előtte történt, és nem látta, illetve nem hallotta, hogy játékosa bármit is tett vagy mondott volna a játékvezetőnek, amiért az első technikait meg kellett ítélni. Feltételezi, hogy Scott Foster azt mondta, hogy a második technikait azért osztotta ki, mert Cousins nem megfelelően válogatta meg a szavait, de ez eleve elkerülhető lett volna, ha nem ítélik meg az elsőt, amivel kapcsolatban ismételten kihangsúlyozná, hogy nem látott/hallott semmit, amiért azt meg kellett volna ítélni. Will Barton szerint csapattársának óvatosnak kell lennie, tisztában van a reputációjával, és tudja, hogy neki a legkisebb dologért is technikait fognak adni. Beszélni fognak vele, és meg kell értetniük vele, hogy ez nem fér bele, nem adhatnak ajándék pontokat az ellenfelüknek.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy nincs szerkezeti elváltozás Clint Capela térdében, ugyanakkor az első kör egy jelentős részéről, vagy akár az egészéről is lemaradhat. Az állapotát egy hét múlva vizsgálják felül, ami az első három meccsről alapból kizárja, és a negyedik meccs is mához egy hét múlva lesz. A Hawks problémáit enyhítheti, hogy Shams Charania és Chris Kirschner (mindketten The Athletic) információi szerint John Collins megpróbálkozhat a játékkal a Heat elleni első meccsen. Collinst legutóbb március 11-én lépett pályára, és az azt megelőző hónapban is csak négyszer játszott, mivel ujj- és lábsérülés is hátráltatta őt.

A Heat jó hírt kapott a Hawks elleni első meccs előtt, Bam Adebayo ugyanis kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, és várhatóan ott lesz a pályán ma este. Anthony Chiang (Miami Herald) információi szerint a center teljesen tünetmentes volt a betegsége idején. Chiang információi szerint a vádlisérüléssel küzdő P.J. Tucker is játszani fog ma este.

Ben Simmons a Nets szombati edzésén még egyéni munkát végzett, de Adrian Wojnarowski információi szerint ez a jövő héten megváltozik, és valóban elkedzhet részt venni a csapattársaival közös munkában. A Nets változatlanul abban reménykedik, hogy még valamikor a Celtics elleni párharc során pályára is kerülhet, még ha csak 10-15 perces beugrások erejéig is. Simmons egyébként jó hangulatban volt a tegnapi edzésén, kiszólt egy őt figyelő újságírónak, hogy gondoskodjon arról, hogy biztosan levideózza őt, majd zsákolt egyet.

Marc Stein (Substack) információi szerint a többi csapat úgy készül, hogy a Pacers el fogja cserélni Malcolm Brogdont a nyáron, mivel Tyrese Haliburton köré fognak elkezdeni építkezni.

Végezetül térjünk ki arra, hogy a play-in eredményei milyen hatással voltak a draftra. Azzal, hogy a Cavaliers nem jutott be a rájátszásba, nem kell odaadniuk az idei első körös draftjogukat a Pacersnek, mivel lottery-védettség volt rajta – a Pacers így jövőre kaphatja meg a Cavaliers első körösét, de ha nekik akkor sem jön össze a rájátszásba jutás, akkor a 2025-ös második körösüket kapják meg. A Pelicans rájátszásba jutásával az idei 15. választási jog a Hornetshez kerül, míg a Trail Blazers a Bucks 2025-ös, top4 védett első körösét kapja meg a Pelicanstól.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus