Hírmorzsák 2022-04-18 (10:00)

Kihirdették az egyéni díjak döntőseit, Giannis Antetokounmpo, Joel Embiid vagy Nikola Jokics lesz az MVP. Luka Doncic játéka kétséges, a Raptorsnak három hiányzója is lehet. Michael Porter Jr. akár az első körben megpróbálhat visszatérni. Kyrie Irving hozzászokott a bostoni fogadtatásához, többször is középső ujjat mutatott a helyi szurkolóknak. P.J. Tucker és Jimmy Butler is Trae Young javulására számít. John Collins játékra jelentkezett. A Bucks csúnyán nyert, DeMar DeRozan nem érti, miért dobtak ilyen gyengén ellenük. Chris Paul úgy érezte, a Pelicans meginvitálja őt arra, hogy dobjon. A Lakers valószínűleg nem menne bele egy Russell Westbrook és Gordon Hayward köré épülő cserébe.

Reggel arról külön is beszámoltunk, hogy az NBA bejelentette, kik a döntősök az egyes egyéni díjaknálAz MVP sorsa a várakozásoknak megfelelően Giannis AntetokounmpoJoel Embiid és Nikola Jokics között fog eldőlni, az egyes kategóriák győzteseit a következő időszakban jelentik be a TNT közvetítései során. Készült egy nem hivatalos gyűjtés arról, hogy miként szavaztak azok az MVP kapcsán, akik nyilvánosságra hozták, hogy milyen sorrendben voksoltak, ez alapján valószínűleg Jokics fog nyerni.

A Mavericks bejelentette, hogy Luka Doncic játéka kétséges a ma esti, Jazz elleni összecsapáson, valószínűleg nem lesz ott a pályán a szlovén irányító ma este, ugyanakkor hivatalosan még nem döntöttek erről – Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint jelentős javulásnak kellene bekövetkeznie az állapotában ahhoz, hogy mégis bevethető legyen.

A Raptors háza tájáról sem érkeztek jó hírek, nekik valószínűleg Scottie BarnesGary Trent Jr. és Thaddeus Young nélkül kell megvívniuk a 76ers elleni második találkozójukat. Nick Nurse elmondása szerint egyik játékosa állapota sem néz ki valami jól, várhatóan mindhárman a „kétséges” megjelölést kapják majd a sérültlistájukon, ugyanakkor mindhármukat folyamatosan monitorozzák, és majd meglátják, hogy mi lesz a helyzet a meccsig. Barnes bokasérülést, Young ujjsérülést szenvedett az első meccsen, míg Trent Jr. betegséggel küzd, az első találkozón is ezzel együtt vállalta a játékot, de csak 2/11 dobását tudta elsüllyeszteni, nagyon nem volt önmaga, és ki is hagyta a Raptors tegnapi edzését.

Michael Porter Jr. Marc J. Spearsnek (ESPN) mondta el, hogy nem zárja ki annak a lehetőségét sem, hogy a rájátszás első körében valamikor játékra jelentkezzen. Egyelőre meccsről-meccsre gondolkodik, minden egyes reggel, amikor felébred, tudja hogy jól van és egyre közelebb van ahhoz, hogy vissza tudjon térni, de soha többé nem akar a hátával bajlódni, ezért meg akarja adni magának az időt a teljes gyógyulásra.

A Celtics Jayson Tatum dudaszóra behulló ziccerével tudott 115-114-re nyerni a Nets ellen, és a győztes kosár kapcsán elmondta, hogy előtte Marcus Smarttal összenéztek, majd az irányító kiváló passzt adott neki. Ennél jobbat nem is kívánhatna, dudaszós meccsnyerőt dobott a rájátszásban hazai pályán – ez volt Tatum pályafutása első buzzer-beater meccsnyerője, a Celticsben a rájátszásban ezt megelőzően legutóbb Paul Pierce volt hasonlóra képes a 2010-ben a Heat ellen. Smart annyit mondott az utolsó támadás kapcsán, hogy mindig is azt mondta, hogy ilyenkor több ideje van az embernek, mint ahogyan azt a legtöbben gondolják, ő is már azon volt, hogy Al Horfordnak fog passzolni, de aztán meglátta, hogy Tatum megindult.

Kevin Durant mindössze 9/24 dobását süllyesztette el, ami kapcsán elmondta, hogy ellenfelük jó munkát végzett azzal, hogy kikerüljön a kezéből labda, majd utána folyamatosan érkeztek a besegítések a festékben. A folytatásban sokkal ügyesebbnek kell lennie, és úgy érzi, hogy a kimaradó dobásai sok esetben ugyanennyi erővel akár be is hullhattak volna.

Kyrie Irving élvezhette a bostoni közönség szeretetét, megállás nélkül pfujolták és szidták őt, amivel kapcsolatban elmondta, hogy ebben számára semmi új nincs már, ugyanakkor ezek a szurkolók is ugyanarra az energiára számíthatnak tőle, mint amit ő kap tőlük. A játékosoktól elvárják, hogy ilyen helyzetben engedelmesek és alázatosak legyenek, de ez a rájátszás, úgyhogy nem érdekli ez, fűti őt a versenyszellem. Nem először tér vissza Bostonba, pontosan tudja, hogy mire számíthat, és ha valaki felkérdezi őt, akkor annak a szemébe néz, hogy komolyan gondolta-e azt, amit mondott, és tapasztalata alapján erre többnyire nem a válasz. Nem ez az első alkalom, hogy meccs közben kommunikál a szurkolókkal, csak ez volt az első alkalom, amire fel is figyeltek az emberek, mert most nagyobb színpadon játszanak. Irving a meccs közben többször is viszonozta egy-egy szurkoló felmutatott középső ujját, illetve egy alkalommal azt is jelezte az egyik nézőnek, hogy nyugodtan elégítse ki őt orálisan, ha valóban ehhez lenne kedve.

A Heat magabiztos győzelmet aratott a Hawks ellen, miután Trae Young csak 1/12 dobását süllyesztette el, de P.J. Tucker szerint nem lélegezhetnek fel, a folytatásban Young pontokat fog felpakolni a táblára. Egy meccsen vannak csak túl, és ha ugyanúgy kezelik őt védekezésben a folytatásban is, mint most, Young akkor is sokkal agresszívabb lesz, többet fog rádobni, jobb lesz ennél, úgyhogy a Heatnek is jobban kell védekeznie elleneJimmy Butler szerint az a legfontosabb, hogy a védője maga előtt tartsa a Hawks irányítóját, aki képes folyamatosan szétcincálni az ellenfél védekezését, és besegítésre kényszeríti azt – hogyha nem jön a besegítés, ziccert dobhat, míg ha jön, akkor minden egyes alkalommal meg fogja találni a megfelelő társát. Úgy gondolja Butler, hogy az első meccsen jó munkát végeztek azzal, hogy ne faultolják őt és lábon tartsák meg ellenfelüket.

A Hawksnál visszatért John Collins, és annak ellenére is 21 percet játszott, hogy előzetesen arról lehetett hallani, hogy legfeljebb 10-15 percet tölt a pályán. Collins elsőre nem mozgott rosszul, 10 pontot és 4 lepattanót tett be a közösbe, és vele a pályán +2-ben zárt a 115-91-es vereséget szenvedő Hawks.

Mike Budenholzer szerint csúnya győzelmet aratott a Bucks a Bulls ellen, és szerinte ez már csak ilyen, nem fognak mindig szemkápráztató játékkal nyerni. Giannis Antetokounmpo szerint több okból kifolyólag is csúnya meccs volt ez, nem dobták be a tiszta helyzeteiket, nem tudtak eljutni a pálya azon részeire, ahová általában el szoktak, és ez mindkét csapatra igaz. Úgy gondolja, hogy a néhány napos pihenőjük megtörte a ritmusukat, de végül is a győzelem az győzelem, és igazán nem akartak hátrányba kerülni az első meccsen. Zach LaVine szerint az döntött, hogy a Bucks több nyertes játékot csinált meg, míg DeMar DeRozan az értetlenségének adott hangot, nem tudja, hogy mi volt a dobásaikkal, de abban egészen biztos, hogy LaVine, Nikola Vucevic és ő sem fog még egyszer ennyire gyengén dobni. Azzal együtt tud élni, hogy milyen dobásokat vállalt el, de az kizárt, hogy még egyszer 6/25-tel célozzon mezőnyből.

Chris Paul 30 ponttal és 10 gólpasszal vezette győzelemre a Sunst a Pelicans ellen, és különösen a negyedik negyedben villogott, amikor ellenfelük védekezése mindig alulról kerülte meg a zárásokat, illetve rendszerint Larry Nance Jr. váltott rá, és ekkor 19 pontot szerzett. Paul erről úgy nyilatkozott, hogy olyan volt ez számára, mintha a Pelicans azt kérné tőle, hogy dobjon rá, és többször is kinézett Willie Greenre, hogy tényleg ezt akarja-e. A Pelicans edzője be is ismerte, hogy ez az ő lelkén is szárad, rosszul variálták, hogy mikor hogyan védekezzenek Paul ellen, és legközelebb jobb munkát kell végezniük.

Marc Stein (Substack) információi szerint nem valószínű, hogy a Lakers belemenne egy Russell Westbrook és Gordon Hayward köré épülő cserébe, mivel lehetőleg olyan játékost szeretnének szerezni az irányító szerződéséért, akinek nincs komolyabb múltja a sérülésekkel. Korábban lehetett arról hallani, hogy a Hornets érdeklődhet Westbrook iránt, de Hayward csak az elmúlt két évben 71 meccset hagyott ki, és előtte Bostonban is megvolt a maga kálváriája a sérülésekkel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus