Hírmorzsák 2022-04-23 (10:00)

Embiid ujjsérülést szenvedett, Kyle Lowry combhajlítóval dőlt ki, de nem nagyon akarnak meccset kihagyni. Luka Doncic és Robert Williams III is visszatérhet szombat este. Trae Young, DeRozan és Portis nyilatkozatai. Bradley Beal elkezdheti a rehabot. Több jelölt is van a Kings kispadjára. Patty Mills nyerte a sportszerűségi díjat. Magic Johnson kicsit önmagát látja Scottie Barnesban. Damon-Affleck film készülhet Jordan és a Nike kapcsolatának kezdeteiről.

Tegnap este már beszámoltunk róla, hogy a Charlotte Hornets és a vezetőedző James Borrego útjai elválnak. Mitch Kupchak GM közleményben fejezte ki köszönetét és nagyrabecsülését, egyúttal bejelentette, hogy haladéktalanul megkezdik Borrego utódjának keresését - a Charlotte Observer szerint egyébként Kupchak szorgalmazta a legjobban a váltást. 

Kezdjük a sérültjelentéssel. Ma hajnalban Kyle Lowry bal combhajlítója sérült meg, a Heat veterán hátvédje a harmadik negyedben ment le a pályáról, egyelőre kérdéses, hogy játszhat-e a párharc negyedik mérkőzésén. A meccs után Lowry annyit mondott, hogy azonnal megkezdték a kezelését, szerinte rendben lesz és viccelődve hozzátette, hogy Wolverine (az X-Menből). Erik Spoelsta sem tudott mit mondani a meccs után, holnap megvizsgálják Lowry lábát, akkor látják, mi a helyzet. Jimmy Butler annyit tett hozzá, hogy amikor Lowry irányít, akkor minden szép és jó, ha nem tud játszani, akkor a következő embernek kell fellépnie a keretben, most is ezt fogják tenni - ennek némileg ellentmond, hogy a Hawks elleni negyedik negyedben senki nem tett így és a Hawks fordítani tudott. Butler kihagyta a végén a meccsfordító dobást, amiről annyit mondott, hogy nem mehet be mindig minden, legközelebb viszont nem fog hibázni. 

A negyedik negyed végén 109-110 állt az eredményjelzőn, amikor Butler elrontott egy dobást, Bogdan Bogdanovic leszedte a védőpattanót, majd Trae Young kezébe adta a labdát, aki nem kért időt, hanem végigrobogott a pályán és beverte a győztes floatert - a hátvéd egyébként nem sokkal korábban egy nagyon távoli triplával is jelentkezett, ami ebben a párharcban nem jellemző rá. Young a meccs után elmondta, hogy eszébe sem jutott időt kérni, és Nate McMillan sem szakította meg a játékot: a vezetőedző szerint rendezetlen volt a Heat védelme, megvolt a folyosó, ahol Young végigmehetett, ennél jobb helyzetet pedig nem tudtak volna teremteni maguknak egy időkérés után sem. Erik Spoelstra is megdicsérte az ellenfél vezérét, szerinte kívülről egyszerűnek látszott az egész jelenet, de teljes sebességgel így megcsinálni ezt a lerohanást és a végén bedobni a labdát nagyon nehéz, le a kalappal Young előtt. 

A Hawks-Heat meccs egyébként 30 perces csúszással kezdődött, mert a csarnoktól nem messze egy gyanús csomagot találtak - a bombaszakértők átvizsgálták, és szerencsére a csomag nem volt veszélyes. 

A Milwaukee Bucks magas szerkezetre váltott, aminek köszönhetően agyonverte a Chicagót a párharc harmadik meccsén. A Khris Middleton helyén kezdő Bobby Portis óriásit játszott, a meccs után pedig azt mondta, hogy egyik testvérük kidőlt, a többiek pedig felléptek, szerinte ezek ők. A Bucks 31 kezdőötössel dolgozott a szezonban, Pat Connaughton szerint a folyamatos sérülések, kihagyások miatti alkalmazkodások most segítettek abban, hogy gyakorlatilag zökkenőmentesen váltsanak. A meccs másik hőse Grayson Allen volt, akinek van “múltja” a Bullsszal, most viszont 5/7 hármast szórt be, és 22 pontos playoff-karriercsúcsot szállított - igyekezett minél többször másolni Middleton helyezkedését, hogy megkönnyítse társai dolgát.

Jrue Holiday és Wes Matthews nagy munkát végzett DeMar DeRozanen és Zach LaVine-en, DeRozan a múltkori 41 pontja után most összesen kilenc dobást vállalt, de elmondása szerint egyáltalán nem frusztrált, sejtette, hogy a Bucks nagyon oda fogja tenni magát. Időnként úgy tűnt, hogy a csapat ráérez a játékra, de aztán megint jött a Bucks, kiválóan játszottak - most a Bullson a sor, hogy kitalálják, mivel vágjanak vissza. 

A Pelicans magasemberét, Jaxson Hayest kiállították a Suns elleni harmadik meccsen, amit meg is érzett a New Orleans, végül kikaptak. Hayes a második negyed elején keveredett összetűzésbe néhány Suns-játékossal, miután Landry Shamet dobását két kézzel próbálta meg blokkolni, de végül faultot ütött a hátvéden, majd nem sokkal később egy támadópattanónál izomból belekönyökölt Jae Crowder hátába. A játékvezetők nem látták az utóbbi esetet, csak Crowder és Chris Paul heves reklamálása miatt állították meg a játékot és nézték vissza, majd flagrant-2-vel küldték be az öltözőbe Hayest. 

Adrian Wojnarowski (ESPN) értesülései szerint Robert Williams III a Brooklyn-Boston párharc harmadik, vasárnap hajnali mérkőzésén visszatér. A meniszkusz-szakadásból felépülőben lévő center a tervek szerint csak néhány percig teszteli a lábát, ha pedig minden rendben lesz, akkor a kedd hajnali negyedik mérkőzésen már jóval nagyobb szerepet kaphat a Celticsben. 

Ramona Shalbourne és Wojnarowski (ESPN) úgy tudja, hogy Joel Embiid komoly fájdalmakkal küzd a jobb hüvelykujján, valószínűleg szalagsérülése van, hamarosan meg is nézik MRI-vel. Embiid már a harmadik meccs után is bekötött kézzel érkezett a sajtótájékoztatóra, azonban pénteken edzett, és elmondása szerint ott lesz majd a Raptors elleni párharc negyedik összecsapásán - hozzátette: nem emlékszik, mikor sérült meg, egyszer csak elkezdett fájni az ujja. 

Luka Doncic jó eséllyel szintén pályára léphet a Jazz elleni negyedik mérkőzésen. A Dallas klasszisa kedd óta teljes sebességgel edz, csütörtökön és pénteken 5-5 ellen is játszott már, elmondása szerint minden rendben van, folyamatosan javul az állapota. Jason Kidd szerint ha szombat reggel jól érzi magát, akkor szó lehet róla, hogy játsszon a szombat összecsapáson. 

Bradley Beal bal csuklójából szerdán kiszedték a rögzítő fémeket, így műtétje után két és fél hónappal lassan elkezdheti a rehabilitációt. Még január 29-én tört el a csuklójában egy csont, amit február elején meg is műtöttek - Bealnek játékosopciója van 2022-23-ra, de a Wizardsnél abban bíznak, hogy kilép a szerződéséből és egy új, hosszú távú kontraktust köt a gárdával. 

A Sacramento Kings elkezdte új vezetőedzője keresését, az ESPN és a The Athletic szerint Mark Jackson, Mike D’Antoni (Pelicans), Mike Brown (Warriors), Steve Clifford, Darvin Ham (Bucks), Charles Lee (Bucks) és Will Hardy (Celtics) neve került be a kalapba. Közülük többen még érdekeltek az idei playoffban, így a végső döntés várhatóan hetek, hónapok múlva születik majd meg. 

Patty Mills nyerte az idei Joe Dumars Trophy-t, azaz a liga legsportszerűbb játékosának választották. A többi díjjal ellentétben itt a 30 csapat jelöli ki egy-egy játékosát, amit a ligában dolgozó vezetők egy csoportja szűkít le hat főre (divíziónként egy játékosra). A Brooklyn Nets hátvédje mellett Bam Adebayo, Mikal Bridges, Darius Garland, Jeff Green és Jaren Jackson Jr. alkotta az idei finalisták mezőnyét. 

A Toronto Raptors újonca, Scottie Barnes komoly dicséretet kapott Magic Johnsontól. A Lakers legendája a Toronto Starnak nyilatkozott, szerinte Barnesban határozottan van egy kis “Showtime”, szeret végigrohanni a pályán, és hozzá hasonlóan mivel 206 centi magas, meglát olyan passzsávokat, amiket alacsonyabb játékosok nem. Magic szerint Barnes nagy, erős és fizikális, jobbá teszi a játékostársait, miközben igazi matchup-rémálom az ellenfeleknek. 

Végül pedig Matt Damon és Ben Affleck maradt, akik ezúttal Michael Jordan és a Nike történetének kezdeteiről szóló filmen kezdtek el dolgozni. A film arról szólna, hogy a Nike alapítója, Phil Knight (Ben Affleck) és a sneaker-iparágat forradalmasító Sonny Vaccaro (Matt Damon) vezetésével hogyan sikerült meggyőzni MJ-t arról, hogy a pipás céghez írjon alá. A közreműködők között található Jon Weinbach is, aki a The Last Dance egyik vezető producere volt. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus