Hírmorzsák 2022-04-25 (10:30)

Ben Simmons mégsem tér vissza. Elszakadt a szalag Joel Embiid hüvelykujjában, a szezon után műtik. Rudy Gobert pénzbüntetést kapott. Grayson Allent pfujolják a csapattársai, hogy könnyebb legyen neki a játék Chicagóban. Alex Caruso agyrázkódás gyanújával dőlt ki. Monte Morris szerint a Denveren nincs nyomás. A Heat öltözője tele van olyanokkal, akik szeretik a nagy kihívásokat. Monty Williams a büntetők aránya miatt bírózott. Fred VanVleet játéka kérdéses. Az NBA szerint történt ez játékvezetői tévedés a Jazz-Mavericks végjátékában.

Ben Simmons mégsem jelentkezhet játékra a Celtics-Nets párharc negyedik mérkőzésén, mivel tegnap reggel ismét visszatért a hátfájása, ezért a csapattal egyeztetve arra a döntésre jutottak, hogy egyelőre nem erőltetik a játékát. Simmons ezt megelőzőn 10 napon keresztül fájdalommentesen edzett, a Netsnél hatalmas csalódásként élték meg a legújabb fejleményt. Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a csapaton belül sokkal nagyobb optimizmus volt a visszatérésével kapcsolatban, mint amit kifelé kommunikáltak. A hír hallatán többen is betalálták őt a közösségi oldalaikon, Reggie Miller például azt találta írni róla, hogy Simmonsban nincs egy cseppnyi versenyszellem sem, míg Bill Simmons megjegyezte, hogy az irányító a párharc 7. vagy 8. meccsén próbálhat meg visszatérni.

A 76ers háza tájáról is rossz hírek érkeztek, az MRI ugyanis kimutatta, hogy valóban elszakadt egy szalag Joel Embiid jobb hüvelykujjában – a centert emiatt meg is kell műteni, de a beavatkozást a nyárra halasszák. Doc Rivers annyit mondott erről, hogy ez a diagnózis semmin nem változtat, csak megerősítette azt, amit eddig is gondoltak, továbbra is ugyanazokat a kezeléseket fogja kapni Embiid, szó szerint nem változik semmi az eddigiekhez képest.

Rudy Gobert 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért profán nyelvezetet használt a győztes kosarát követő pályaszéli interjúja során: a center annak adott hangot, hogy mennyire elege van abból, hogy a Jazz jövőjét firtatják folyton az emberek.

Grayson Allen a Bulls elleni újabb nagy meccse után elmesélte, hogy csapattársai úgy próbálták őt hozzászoktatni ahhoz, hogy Chicagóban pfujolja őt a közönség, hogy az elmúlt napokban ők is megragadtak minden lehetőséget arra, hogy kipfujolják őt. Társai nagyon élvezték ezt, és őszintén szólva úgy gondolja, hogy ez nagyon vicces. Mókát csináltak ebből, és ez könnyebben elviselhetővé teszi számára azt is, hogy a pályán is ezt kell hallania. Alapvetően nem kényelmes számára ez a helyzet, mivel ő van a középpontban, és minden egyes alkalommal figyelmeztetnie kell magát, hogy amikor kimegy a pályára, csak arra koncentráljon, hogy érezze jól magát. A személyisége eleve olyan, hogy kényelmetlennek érzi, ha a figyelem középpontjába kerül, ő nem az a fajta, aki ebből erőt tud meríteni, őt nem tüzeli ez. (Mint ismert, Allent azért pfujolja megállás nélkül a Bulls tábora, mert a szezon közben az ő egyik szabálytalansága következményeként eltört Alex Caruso csuklója – a szerk.)

Ha már szóba került Alex Caruso, folytassuk is vele, a Bucks elleni meccs első félidejének a hajrájában ugyanis sérülést szenvedett, és nem tudott már visszatérni a pályára. Caruso amiatt vált ki, hogy Jevon Carter arcon találta őt, vérzett az orra is, majd agyrázkódás gyanújával vizsgálták ki.

A Nuggets életben maradt a Warriors ellen, és Monte Morris szerint rajtuk egyáltalán nincs nyomás. A harmadik és negyedik meccsen a legjobb kosárlabdájukat játszották, és olyan fizikálisak tudtak lenni, ahogyan azt eltervezték. A Warriors fantasztikus csapat, de úgy mennek most vissza az otthonukba, hogy látják, őket is le lehet győzni, ha a saját stílusukban játszanak és nehéz dobásokra kényszerítik őket – ezekből is el fognak süllyeszteni párat, de ha kiviszik az energiájukat a pályára, akkor azzal esélyt teremtenek maguknak. Michael Malone szerint a rájátszás egész mezőnyét nézve ők rendelkeznek a legnagyobb tapasztalattal abban, hogy milyen 1-3-nál játszani. Azt nem mondhatja, hogy ott vannak, ahol akarnak lenni, de életben vannak.

A Heatnél Kyle Lowry végül nem tudta vállalni a játékot, de így is 24 ponttal tudtak nyerni a Hawks otthonában. Erik Spoelstra úgy véli, hogy az öltözőjük tele van olyanokkal, akik szeretik a nagy kihívásokat. Az első félidőt eladott labda nélkül zárták, amiről úgy vélekedett Spoelstra, hogy az öltözőben mindenki tudta, hogy lehetett volna 15-20 eladott labdás meccsük is, és ez feltüzelte volna a közönséget, az ellenfelüket, úgyhogy nagyon koherensnek kellett lenniük a passzok végrehajtásánál a kezdő irányítójuk nélkül.

A Pelicans egyenlített a Suns ellen, Monty Williams pedig számonkérte amiatt a játékvezetőket, hogy ellenfelük 42 büntetőt dobhatott, míg ők csak 15 alkalommal állhattak oda a vonalra. Akárhogy nézi, a rájátszásban a meccsek fizikálisak, de lenyűgöző, hogy mennyire egyenlőtlenül oszlottak el a büntetők. Az edzőknek nem úgy kellene a meccsek után fellépni a mikrofonhoz nyilatkozni, hogy le fogják vágni a fejüket, ha igazat mondanak. Ellenfelük lejátszotta őket, megérdemelték a győzelmet, de ők is támadták a gyűrűt, és nehéz lenyelni, hogy mekkora különbség alakult ki a büntetők számában.

Josh Lewenberg (TSN Sports) információi szerint kérdéses Fred VanVleet játéka a 76ers elleni ötödik meccsen. A Raptors irányítója a negyedik meccs első félidejében szenvedett csípősérülést, de csapata nélküle is nyerni tudott.

A tegnap hajnali Jazz-Mavericks után kijött a szokásos L2M jelentés, amiben az utolsó két perc kérdéses ítéleteit elemzik ki, és ez alapján egyetlen tévedés történt a meccs hajrájában, de az jelentős volt: 99-95-ös Mavericks-vezetésnél Donovan Mitchell azt követően csinált meg egy 2+1-es játékot, hogy begyűjtött egy támadólepattanót, viszont az NBA szerint még ezt megelőzően támadóhibát kellett volna ellene ítélni, mert szabálytalankodott Dwight Powell-lel szemben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus