Hírmorzsák 2022-04-27 (11:30)

Zach LaVine a protokoll alatt. Donovan Mitchell MRI-je negatív lett. Brandon Ingram ujjsérülést szenvedett. Monty Williams és DeMarcus Cousins is pénzbüntetést kapott. Jimmy Butler nélkül is továbbjutott a Heat. Ben Simmonst még mindig mentális problémák gátolják. Steve Nash úgy számol, hogy marad a Nets kispadján. Jrue Holiday az Év Csapattársa. Egyes csapatok szeretnék, ha visszatérne a buborékban használt play-in rendszer. Az HBO válaszolt Jerry Westnek. Jay Wright nem zárja ki teljesen, hogy valamikor az NBA-ben vállaljon munkát.

Billy Donovan arról számolt be, hogy Zach LaVine tegnap bekerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alá. A játékos tegnap reggel nem érezte jól magát, és ezért nem is utazott el Milwaukee-ba, arról pedig a további tesztek eredményei fognak dönteni, hogy követheti-e csapattársait, de jelen állás szerint le fog maradni a Bucks elleni ötödik meccsről, ahol a kiesés elkerüléséért fog küzdeni a Bulls. Donovan az előző meccsen agyrázkódást szenvedő Alex Caruso állapotára is kitért, az elmúlt nap folyamán még mindig voltak tünetei, emiatt az otthonában pihen – tegnap délután felülvizsgálták őt, ennek az eredményéről viszont nincs hír.

A Jazz bejelentette, hogy negatív lett Donovan Mitchell MRI-je, amit a combhajlítóizom-sérülése miatt csináltak. Mitchell combján zúzódások vannak, amikre kezelést kap, ugyanakkor Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a csapatnál optimisták azzal kapcsolatban, hogy pályára tud lépni a Mavericks elleni hatodik meccsen, de erről még nincs hivatalos álláspont.

A Pelicansnál Brandon Ingram szenvedett ujjsérülést, a jobb kezén a gyűrűs- és kisujját össze is ragasztották, de a játékos elmondása alapján nincs nagy probléma, és rendben lesz a következő meccsre. Jelenleg nagyon érzékenyek az ujjai, de nem történt semmi olyan, amit egy kis kezelés ne tudna kellőképpen helyrehozni a következő meccsre. A Suns Devin Booker nélkül is 3-2-es előnybe került velük szemben, amiben hatalmas szerepet játszott a 31 pontot és elit védekezést hozó Mikal Bridges, és nem meglepő módon Monty Williams is őt méltatta. A Suns edzője azt kívánja, bárcsak klónozni tudnák őt, mindenkire rárakták védekezésben, és mégis maradt elég energiája ahhoz, hogy támadásban pontokat szerezzen.

Williams még az előző meccs után kritizálta a játékvezetőket, amiért a Pelicans jelentősen több büntetőt dobhatott náluk, és ezért meg is kapta a maga büntetését, 15,000 dollárt kell befizetnie a liga kasszájába. DeMarcus Cousinst is ugyanennyire büntette a liga, amiért a lelátóra rúgott egy törülközőt a Warriors elleni negyedik meccsen.

A Heatnél Kyle Lowry mellett ezúttal Jimmy Butler sem tudott játékra jelentkezni, mivel begyulladt a jobb térde, de nélkülük is nyerni tudtak a Hawks ellen, így a Celtics után második csapatként továbbjutottak a második körbe. A csapat élére 23 pontjával Victor Oladipo állt, aki felidézte, hogy egy évvel ezelőtt ilyenkor arra várt, hogy ismét megműtsék, egy sötét szobában ült és épp összeomlott. Nem azért történt ez, mert feladta volna a küzdelmet, hanem azért, mert a lehetséges legmélyebb ponton volt, ma viszont az égiek ebbe a helyzetbe hozták őt, és kihozta belőle a legtöbbet. Erik Spoelstra szerint minden játékosa, aki ma pályára lépett, befolyásolni tudta a mérkőzés alakulását. Nehéz helyzetbe kerültek Lowry és Butler hiánya miatt, de játékosainak a szeme sem rebbent, mindannyian felkészültek erre az összecsapásra és azon voltak, hogy megvalósítsák a meccstervüket.

A Heat-Hawks krónikájához tartozik, hogy Bogdan Bogdanovic térfájdalmak miatt nem tudta vállalni a játékot, míg az előző meccsen visszatérő Clint Capela a harmadik negyedben vált ki, mivel kiújult a térdsérülése.

Shams Charania (The Athletic) információi szerint Ben Simmons hétfőn megosztotta a Nets vezetőivel, hogy még mindig hátráltatja őt az a mentális gát, amivel korábban küzdött, és az ebből fakadó stressz állhat a hátproblémái mögött. A játékos hozzátette, hogy ez még a 2021-es rájátszásig nyúlik vissza, de ettől függetlenül folytatni akarja a pályafutását, a Netsben akar játszani, és azon van, hogy megoldást találjon a problémáira. Mint ismert, a csapathoz cserélése óta több dátumot is kijelöltek, hogy mikor térhet vissza, először még arról volt szó, hogy március 10-én pályára akar lépni a 76ers otthonában, míg legutóbb a Celtics elleni párharc negyedik meccsét emlegették sokan, és Charania információ szerint a Nets háza táján komoly csalódottság lett úrrá, amikor kiderült, hogy ezen a találkozón sem tud játszani.

Steve Nash Brian Lewisnak (New York Post) mondta el, hogy úgy számol, a szezont követően is ő marad a Nets edzője. Szereti ezt csinálni, és szereti a játékosait is, nagyszerű munkakörnyezetben dolgozhat, és szeretné ezt folytatni. Ben Simmons és Joe Harris visszatérése nagyot emelhet a csapaton, és még ugyan meglátják, hogy miként alakul a keret többi része, de ennek a két játékosnak a visszatérése miatt izgatottak lehetnek. Velük kiegészülve a többieknek sem kell majd a természetes szerepükön kívül játszani, senkinek sem kell már túl sok percet játszania minden egyes este, ahogyan arra sem lesz szükség, hogy folyton náluk nagyobb emberekkel találkozzanak a pályán, úgy gondolja, hogy utóbbi több játékosuknak is problémát okozott. Marc Stein (Substack) információi szerint nem valószínű, hogy Nashnek kell elvinnie a balhét a Nets csalódást keltő szezonja miatt.

Újabb egyéni díjat osztott ki az NBA, Jrue Holiday lett az Év Csapattársa, ő kapta a Twyman-Stokes díjat. Az elismerést a játékosok szavazatai alapján osztják ki a 2012/13-as idény óta, és Holiday lett az első, aki kétszer is megkapta ezt a díjat, a 2019/20-as szezon végén is ő nyert. A szavazáson Boban Marjanovic zárt a második, DeMar DeRozan pedig a harmadik helyen.

Marc Stein számolt be arról, hogy információ szerint egyes csapatok szeretnék elérni a ligánál, hogy a play-in ismét olyan legyen, mint amilyen a 2020-as buborékban volt. Az NBA ekkor vezette be a rájátszás előtti selejtezőt, és ebben a szezonban csak a 8. és a 9. játszott egymás ellen, és csak abban az esetben, ha a két csapat között 4 győzelemnél kevesebb volt a különbség. A liga várhatóan megfontolja, hogy miként lehetne javítani a play-in lebonyolítását, ugyanakkor nagyon elégedettek a jelenlegi formátummal.

Mint ismert, egy héttel ezelőtt Jerry West nyilvános bocsánatkérést és visszavonást követelt az HBO-tól, amiért a náluk futó Győzelmi sorozat: A Lakers dinasztia felemelkedése című sorozatban a valóságtól merőben eltérő módon festik le a személyét. Megérkezett az HBO válasza egy közleményben, amiben kiemelik, hogy hosszú ideje gyártanak olyan sorozatokat, amikben egyes elemeket fiktívvé változtatnak dramaturgiai okokból, és a szóban forgó alkotás nem dokumentum-sorozat, és nem is állították be annak. Ennek ellenére az alkotás és a személyek ábrázolása kiterjedt kutatómunkán és megbízható források elmondása alapján készült, és az HBO kiáll azon tehetséges emberek mellett, akik képernyőre vitték a kosárlabdázás történetének ezen ikonikus fejezetét.

Jay Wright a közelmúltban vonult vissza a Villanova kispadjától, és akkor kategorikusan kizárta, hogy az NBA-ben vállaljon munkát, most viszont kinyitott egy kiskaput ennek. Jelenleg egyértelműen pihenésre van szüksége, de hazudna, ha azt mondaná, hogy a későbbiekben sem próbálná ki magát ezen a szinten. Mivel dolgozott a Team USA mellett, van némi fogalma arról, hogy milyen NBA-játékosokkal dolgozni, és nagyon élvezte azt is.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus