Hírmorzsák 2022-05-01 (8:30)

Doc Rivers megmagyarázta, hogy Joel Embiid miért volt még pályán a sérülésekor. Jimmy Butler sajnálja, hogy Embiid megsérült. Butler és Jaylen Brown is készen fog állni csapata első meccsére. A Suns pénzbüntetést kapott Devin Booker visszatérésének nem megfelelő kommunikálása miatt. Stephen Curry és Steve Kerr is hasonlóságokat lát a Warriors és a Grizzlies között. Karl-Anthony Townst a hosszabbításáról kérdezték. Mike Brown, Mark Jackson és Steve Clifford is komoly jelölt a Kings padjára. A Nuggets jövőre ismét luxusadós csapat lehet.

Ahogyan arról beszámoltunk, Joel Embiid a Raptors elleni hatodik meccsen arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett szűk 4 perccel a vége előtt. Mivel ekkor már 29 ponttal vezetett a 76ers, meg is kapta Doc Rivers a kérdést, hogy miért volt még egyáltalán pályán a center ilyen állásnál ennyivel a vége előtt: az edző azzal kezdte a mondandóját, hogy minden kezdője fent volt még, ahogyan az ellenfél legjobbjai is. Az előző támadásuknál Embiid kosarával lett közte +29, és ezt követően meg is mondta a kispadnak, hogy a következő labdabirtoklásuknál időt fog kérni. Nagy ügyet lehet ugyan csinálni abból, hogy miért volt még fent, de nem csalódott a döntése miatt, meg lehet nézni a többi csapatot is, mindenki 3-4 perccel a vége előtt hozza csak le a kezdőit ilyen helyzetben. Nem fognak attól megijedni, hogy más játékosokkal kell kiállniuk, és tudja, hogy az újságírók nagy ügyet akarnak abból csinálni, hogy ki fog kezdeni a helyén, mi lesz az első percekben, de ez nem számít nekik, már most megmondhatja, hogy ő az utolsó hat perc miatt aggódik, mert az lesz ennek a párharcnak a kulcsidőszaka.

A 76ers ellenfelénél, a Heatnél többen is sérülésekkel küzdenek, de a csapat tegnapi edzése után Jimmy Butler elmondta, hogy rendben van a térde, és magabiztos azzal kapcsolatban, hogy készen fog állni a játékra az első meccsre – mindannyian készen fognak állni, neki és a társainak is különösen jól jött, hogy volt számukra néhány nap szünet. Sajnálja Embiid-et, aki egykori csapattársa, talán az idény MVP-je, és a társai nevében is mondhatja, hogy azt akarják, játsszon a center. A legerősebb formájában akarnak megküzdeni a 76ersszel, és úgy akarják bebizonyítani, hogy bárkivel felveszik a versenyt, bárkit le tudnak győzni. Szerencsétlenség a sérülése, és reméli, hogy nagyon hamar felépül és visszatér Embiid. Erik Spoelstra a Heat sérültjeiről annyit osztott meg, hogy mindannyian több edzésmunkát tudtak végezni szombaton, mint amennyit pénteken, így Butler és Kyle Lowry is, míg Tyler Herro maga is hangsúlyozta, hogy ő is készen fog állni a bevetésre.

A Celticsnél Jaylen Brown küzd combhajlítóizom-húzódással, ugyanakkor ettől függetlenül játszani tervez a Bucks elleni első meccsen. Létfontosságú volt a számára, hogy legyen egy szabadnapjuk, ezért jár is a csapatnak az elismerés, hogy erről gondoskodtak az első körben. A hét folyamán teszteken és kezeléseken esett át, és készen kell állnia a játékra. Brownnál nem újkeletű ez a probléma, novemberben és decemberben is hagyott ki meccseket emiatt, és véleménye szerint minden esetben óvatosnak kell lenni olyankor, amikor egy elhúzódó sérüléssel bajlódik az ember, de úgy gondolja, hogy rendben lesz.

A Suns 25,000 dolláros pénzbüntetést kapott, amiért nem jelezték kellő és illő idővel a Pelicans elleni hatodik meccsük előtt, hogy Devin Booker visszatér. A liga azóta figyeli különösen szigorúan azt, hogy a csapatok miként frissítik a sérültlistájukat, hogy tavaly november óta a DraftKings és a FanDuel is a hivatalos sportfogadási partnerük, és ezek az információik jelentősen befolyásolhatják a fogadásokat.

Stephen Curry szerint sok mindenben hasonlít a Warriorsra a Grizzlies. Ők is átmentek azon az állapoton, hogy a fiatal magjukkal próbálták megtenni a következő lépést, azaz párharcokat nyerni a rájátszásban, és arattak ugyan részsikereket, de nem végezték el a munkájukat. Az első bajnoki címük előtti három idényben rengeteget tanultak magukról, és biztos benne, hogy most a Grizzlies játékosai is ezen mennek keresztül, ugyanakkor nem akarják, hogy ellenük túl sok mindent tanuljanak. Steve Kerr is hasonló párhuzamot vont, elvégre a Grizzlies is a játékosfejlesztésének köszönhetően jutott el idáig, nagyon okosan draftoltak, jó játékosokba fektettek be és kiváló edző irányítja őket. Nagyon nagyra tartja, hogy mit csinált az elmúlt években a Grizzlies, elvégre Ja Morant eleve nagyszerű volt, de hozzásegítették, hogy elnyerhesse a Legtöbbet Fejlődő Játékos díjat, és mellette olyan játékosaik is vannak, mint Dillon Brooks vagy Brandon Clarke, akik szintén ugrásszerű növekedést mutattak be az évek során.

Karl-Anthony Townst a hosszabbításáról kérdezték a Timberwolves kiesése után: szereti Minneapolist, és a nyáron fognak dolgok történni, de nem próféta, nem tudja megmondani, hogy mikor. Hogyha hosszabbítást ajánlanak neki, akkor foglalkozik majd azzal, de addig is napról-napra gondolkodik. Hosszú ideje van már itt ahhoz, hogy lássa, a dolgok egyik napról a másikra is meg tudnak változni, de most boldog amiatt, ahogyan állnak a dolgok. Hatalmas megtiszteltetésnek érzi, hogy ebben a jelenlegi pozíciójában lehet, hogy ezt a mezt viselheti, ezt a várost és ezt az államot képviselheti.

Adrian Wojnarowski (ESPN) arról számolt be, hogy többek között a Warriors segédedzőjeként dolgozó Mike Brown, a legutóbb a Nets szakmai tanácsadójaként tevékenykedő Steve Clifford, valamint az elmúlt években televíziós szakkommentátorként dolgozó Mark Jackson is a döntősök között van a Kingsnél, mint lehetséges edzőjelölt. Korábban Mike D’Antoni, Will Hardy, Darvin Ham és Charles Lee nevét is lehetett hallani, ők már állítólag nem szerepelnek a jelöltek között. Mint ismert, a Kings a 6-11-es idénykezdet után köszönte meg Luke Walton munkáját, akinek a helyét az idény végéig Alvin Gentry vette át megbízott vezetőedzőként, de azt követően, hogy csak 30-52-vel zárták az alapszakaszt, úgy döntöttek, hogy nem véglegesítik Gentry-t sem ebben a pozícióban.

A Nuggets elnöke, Tim Connelly elmondta, ha a tulajdonosok úgy látják, hogy a csapat elég jó, akkor nem fog számukra gondot okozni a luxusadó sem. Nagyon-nagyon drága csapatuk lesz, ami egyszerre áldás és átok is, ugyanakkor nagyon jó játékosokat fizetnek meg. A Nuggets történetében rendkívül ritka, hogy luxusadót fizessenek, és amikor ez megtörténik, akkor is csak kevéssel lépik át ezt a határt, erre ráadásul 2010 óta nem is volt példa, viszont a következő szezon előtt már azzal a nyolc játékosukkal is ennek a határában vannak, akik szerződéssel rendelkeznek már.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus