Hírmorzsák 2022-05-02 (9:45)

Giannis Antetokounmpo a Bucks és a Celtics védekezéséről is beszélt. Jaylen Brown a Celtics kihagyott dobásait, Ime Udoka a kiegyensúlyozottlanságát emelte ki. Steve Kerr méltatta Jordan Poole-t. Brandon Clarke nem lepődött meg Draymond Green szabálytalanságán. Green a flagrant 2 visszavonását szeretné. Joel Embiid a Heat elleni harmadik vagy negyedik meccsen térhet vissza. Kyle Lowry nélkül kezdi a második kört a Heat. Tim Hardaway Jr. még nem futhat a lábtörését követően. Zion Williamson ismét elmondta, hogy a Pelicansnál akar lenni. Megint összeboronálták Quin Snydert a Lakersszel, de nem biztos, hogy kölcsönös az érdeklődés.

A Bucks rögtön elvette a pályaelőnyt, nyerni tudtak Bostonban, ráadásul Giannis Antetokounmpo egy emlékezetes megmozdulással is jelentkezett, amikor a palánkról pattintotta vissza magának a labdát és úgy zsákolt. Antetokounmpo egy kérdésfelvetésre elmondta, hogy úgy érezte, szorult helyzetbe került, ugyanakkor szerencséjére az égiek megáldották azzal a képességgel, hogy fel tudjon ugrani és el tudja kapni a palánkról visszapattanó labdát. A Bucks sztárja emellett méltatta a Celtics védekezését is, kiemelte, hogy segítették egymást ellenfelük játékosai, és emellett fizikálisak és aktívak is, nagyon jól védekeztek. Rátérve a saját védekezésükre úgy gondolja, hogy rájöttek arra, hogy nekik is nagyon keményen kell védekezniük ahhoz, hogy meccseket tudjanak nyerni, már csak azért is, mert támadóoldalon hiányzik az egyik legjobb pontszerzőjük Khris Middleton személyében. Hogyha nem védekeznek, akkor nincs esélyük versenyben maradni, és a Bulls elleni második meccs után rájöttek, hogy el kell kezdeniük védekezniük, elvi kérdést kell ebből csinálniuk.

Jaylen Brown szerint elismerés jár ellenfelüknek, jó munkát végeztek, jó tervvel érkeztek meg erre a meccsre, ugyanakkor a Celtics rengeteg tiszta dobást elhibázott – a Bucks bevitte az első ütést, úgyhogy fel kell készülniük a következőre. Ellenfelük a címvédő, ezért nekik készen kell állniuk, bármi is történik, nem számít, hogy ki milyen sérüléssel küzd, mindannyiuknak egy irányba kell húzniuk és fel kell készülniük arra, hogy mindenüket kitegyék a pályára. Ime Udoka szerint kiegyensúlyozottabban kell játszaniuk, és oda kell figyelniük arra, hogy ne kapkodjanak. Több betörésre és több festéken belüli labdaérintésre van szükségük, és ellenfelük jó munkát végzett ezen a területen. Brown és Tatum sem a legjobbját hozta támadásban, olyan dobásokat is elhibáztak, amiket általában értékesíteni szoktak, és mindezek összeadódtak a többi dologgal.

A Warriors is azonnal elvette a pályaelőnyt, egyetlen ponttal tudtak nyerni Memphisben, noha Draymond Greent még a második negyedben kiszórták egy flagrant 2-vel. Jordan Poole szerint Green kiállítása fényében különösen nagy győzelmet arattak, meg kellett találniuk magukban azt a kaparós hozzáállást, amit ő ad hozzá a csapathoz, koncentrálniuk kellett támadásban és védekezésben is. Green hatalmas részét képezi a csapatuknak, de képesek voltak pótolni az ő energiáját. Steve Kerr méltatta Poole teljesítményét, aki ismét az a játékos tudott lenni, akit az elmúlt hónapokban már megszokhattak – nem fog mindig 31 pontot szórni, 5 triplát dobni és közel járni egy tripla-duplához, de ő egy játékszervező, aki dobásokat tud kreálni. Az egész szezonban fantasztikusan teljesített, úgyhogy nem is lepte meg, hogy így játszott a fiatal hátvéd.

Brandon Clarke szenvedte el Green kiállítást érő szabálytalanságát, és elmondta a meccs után, hogy ellenfelük az egész pályafutása során ismert volt a flagrant-szabálytalanságairól. Egész életében követte az ő játékát, úgyhogy nem sokkolta őt ez a tette sem. Ő maga nem hisz a floppolásban, és a felvételeken is látszik, hogy kétszer is keményen odaütött neki, de ismétli, nem lepte ez meg őt, mert a múltban is követett már el hasonló szabálytalanságokat Green. A Warriors mindenese megvédte magát a saját podcastjében, a fault második felénél az elmondása alapján nem lelökni akarta a padlóra, hanem megtartani, és úgy véli, hogy ez az ítélet sokkal inkább a reputációjának szólt, mintsem a tényleges tettének, és bízik benne, hogy utólag visszavonják a pályán hozott ítéletet. (Ez utóbbi azért lenne számára fontos, mert aki legalább 4 flagrant-pontot begyűjt, automatikusan egymeccses eltiltást kap, és ezzel az ítélettel Green rögtön 2 pontnál jár – a szerk.)

A Warriorshoz tartozó további hír, hogy Anthony Slater (The Athletic) információi szerint a nyaksérüléssel küzdő Andre Iguodala a második meccset is biztosan kihagyja.

Adrian Wojnarowski (ESPN) Joel Embiid leghamarabb a Heat elleni harmadik vagy negyedik meccsen térhet vissza a 76ersnél. A center arcában még a Raptors elleni hatodik meccs hajrájában tört el egy csont, illetve szenvedett agyrázkódást, ezért nem is utazott el Miamiba a Heat elleni első két meccsre, ugyanakkor szerdán kikerülhet az agyrázkódási protokoll alól. Ezt követően még engedélyt kell kapnia arra is, hogy az arcsérülésével együtt is játszhasson, és valószínűleg maszkot kell majd húznia ehhez.

A Heat bejelentette, hogy a combhajlítóizom-sérüléssel küzdő Kyle Lowry nem tud pályára lépni a 76ers elleni első meccsen – a veterán irányító még a Hawks elleni harmadik meccsen sérült meg, és azóta is maródi. Erik Spoelstra annyit mondott el, hogy javul ugyan Lowry állapota, de továbbra sincs egy kijelölt időpontjuk a visszatérésére, és ő is csak annyit tud, hogy napról-napra egyre több munkát végezhet.

Jason Kidd a lábtörését követően felépülőben lévő Tim Hardaway Jr. állapotáról beszélt, és az edző elmondta, hogy játékosa dobálhat már, de még egyáltalán nem futhat, úgyhogy továbbra sem számíthatnak rá.

Zion Williamson elmondta, hogy nem tudja irányítani a pletykákat, ahogyan azt sem, hogy az emberek miként éreznek bizonyos dolgokkal kapcsolatban, és ahogyan ezt a közelmúltban is hangoztatta, mindenki, aki ismeri őt, tudja, hogy a Pelicansnál akar maradni. Ha őszinte akar lenni, szívás a pályán kívülről nézni a többieket, ő is a pályán akar lenni, nagyon izgatott amiatt, hogy a többiekkel együtt játsszon, mert látja a bennük rejlő potenciált.

Marc Stein (Substack) az elmúlt hónapokban már nem először ír arról, hogy a Lakers érdeklődhet Quin Snyder szolgálatai iránt, ugyanakkor értesülései szerint edzői körökben igencsak nagy a szkepticizmus azzal kapcsolatban, hogy ez az érdeklődés kölcsönös lenne. Snyder jelenleg még szerződésben áll a Jazz-zel, ahol viszonylag nagy befolyása is van a dolgokra, a Lakersnél viszont ez nem lehetne így, például Frank Vogelnek azt sem engedték meg, hogy maga válogassa meg a segédedzőit, folyamatosan ki kellett kérnie Kurt Rambis véleményét is. Stein szerint az sem kizárt, hogy Snyder egy évre szabadságolja magát, amennyiben távozik a Jazztől, majd azt követően átveszi a várhatóan nyugdíjba vonuló Gregg Popovich helyét a Spursnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus