Hírmorzsák 2022-05-06 (11:15)

Dillon Brooks egymeccses eltiltást kapott, Taylor Jenkins megvédte őt. Steven Adams kikerült a protokoll alól. Draymond Green pénzbüntetést kapott. Jelen állás szerint Joel Embiid a harmadik meccsen sem játszik, de ez még változhat. Marcus Smartnak ugyanaz a sérülése van, mint ami miatt januárban hiányzott. Khris Middleton még ebben a körben visszatérhet? Dario Saric műtéten esett át. Megvolt Ben Simmons hátműtétje. Robert Covington hosszabbított a Clippersnél. A Lakers akkor sem fontolja meg LeBron James elcserélését, ha nem hosszabbít a nyáron. A hétvégén meglehet a Kings új edzője.

Kezdjük a Grizzlies-Warriors párharc híreivel: ahogyan arról tegnap este már beszámoltunk, Dillon Brooks egymeccses eltiltást kapott azért, mert a szabálytalanságával sérülést okozott Gary Payton II-nek – az eltiltás miatt 84,138 dollártól is elesik Brooks. Taylor Jenkins csalódott a döntés miatt, szerinte szerencsétlenül alakultak a körülmények, de természetesen elfogadják a liga döntését. Paytonnak gyors felgyógyulást kívánnak, senkit sem akarnak sérülten látni, nagyon szerencsétlen, ami történt. Jenkins azzal sem ért egyet, hogy alattomos lett volna játékosa szabálytalansága, és tudja, hogy volt egy olyan narratíva az első meccs után, hogy fizikálisabban kell játszaniuk, de ha ránéz az öltözőjükre, arra a kultúrára, amit kiépítettek, akkor az a legtávolabb van az alattomostól. Sokat dobálóznak a „fizikális” és „alattomos” szavakkal, de amikor ők arról beszélnek, hogy fizikálisabbnak kell lenniük, akkor az az olyan dolgokra vonatkozik, hogy ne engedjenek 23 pontot második esélyekből, semmi köze ahhoz a játékhoz, ami a második meccs elején történt.

Jó hír is érkezett a Grizzlies háza tájáról, Steven Adams ugyanis kikerült az NBA egészségügyi és biztonsági protokollja alól, és ismét együtt edzhetett a keret többi részével. A center elvben bevethető lehet a harmadik meccsen, de Jenkins elmondása alapján ez azon is múlik, hogy miként reagál a szervezete a mai edzésre. Noha a Timberwolves ellen kikerült a rotációból, az edző kiemelte, hogy mennyire fontos számukra a jelenléte, mivel egyike azon kevés játékosuknak, akik részt vettek már hosszabb menetelésekben is a rájátszásban, nagyon sok pozitívumot ad hozzá a csapathoz.

A Warriors közleményt adott ki a sérültjei helyzetéről, és ebből kiderült, hogy Payton állapotát 2 hét múlva fogják felülvizsgálni – korábban arról lehetett hallani, hogy a visszatérésére 3-5 hét múlva kerülhet sor, amennyiben akkor még versenyben lesz a Warriors. Andre Iguodala állapotáról azt közölték, hogy javul a nyaksérülését követően, és 1 hét múlva fogják felülvizsgálni.

Még mindig a Grizzlies-Warriors második meccséhez kapcsolódik, hogy Draymond Green bemutatott az ellenfél szurkolóinak, és ezért az NBA 25,000 dolláros pénzbüntetést szabott ki rá. Green azt követően keveredett összetűzésbe a szurkolókkal, hogy pfujolni kezdték őt, amikor lekönyökölték és vérzett. Elfogadja a büntetést, jól esett neki a reakciója, majd megkeresi ennek az árát a pályán, és ha a szurkolók csúnyán viselkednek vele szemben, akkor ő is így fog hozzájuk állni. Az eset végén feltételezése szerint azért ünnepeltek a Grizzlies szurkolói, mert tudták, hogy őt ezért meg fogják büntetni, de ettől még ő rendben lesz, elvégre évi 25 millió dollárt keres.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy Joel Embiid a sérültlistán jelenleg feltüntetett státusza alapján kihagyja a Heat elleni harmadik meccset is az arcában eltört csont, illetve az agyrázkódása miatt, ugyanakkor a mérkőzést megelőző órákban ez még változhat. Egyelőre még az agyrázkódási protokoll alól sem került ki a 76ers sztárja, és amíg ez nem változik, nem is lehet más a státusza a sérültlistán, mint az, hogy nem játszik.

Marcus Smart elmondta, hogy nagy annak a valószínűsége, hogy játszani tud a Bucks elleni harmadik meccsen. A négyfejű combizma sérült, a térde közelében kapott egy ütést, ettől a térde is bevizesedett, és ez gátolja abban, hogy természetesen tudjon mozogni, de ha ez a probléma elhárul, akkor onnantól kezdve semmi akadálya nincs a játékának. Nem ez az első alkalom, hogy ilyen problémával küzd idén, elmondása alapján teljesen ugyanaz a sérülése van most is, mint ami miatt januárban hat meccset kihagyott, és most súlyosbodott az a sérülése, amit eddig kezelni tudott. Minden más, így a szintén megsérülő válla megfelelő ütemben gyógyul, nem azon múlik a visszatérése. Ime Udoka szerint a mai nap folyamán okosabbak lesznek, meglátják, hogy miként reagált a szervezete az éjszaka folyamán.

Korábban arról lehetett hallani, hogy Khris Middleton kihagyja a teljes második kört, és a keleti döntőben sem biztos, hogy tudna játszani a Bucks továbbjutása esetén, most viszont Mike Budenholzer nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy még a Celtics ellen visszatérjen játékosa. Elégedettek azzal, ahogyan alakul a felépülése, és bíznak benne, hogy a folytatásban is ugyanígy fog haladni a gyógyulása. Budenholzer elmondta, hogy a Celtics elleni harmadik és negyedik meccsen nem fog játszani, de amikor arról kérdezték, hogy visszatérhet-e valamikor ebben a párharcban, akkor azt mondta, hogy majd meglátják.

Dario Saric térdműtéten esett át, artoroszkópiás beavatkozásnak vetették alá. A horvát magasember még a tavalyi nagydöntőben sérült meg, amikor ACL-szakadást szenvedett, míg most a meniszkuszát hozták rendbe. Saric sikeres műtéten esett át, folytatja a rehabilitációját, a Suns továbbra is határozatlan ideig nem számíthat rá.

Megvolt Ben Simmons hátműtétje is, a beavatkozás sikeresen lezajlott. A műtét után hozzávetőlegesen 3 héten keresztül pihennie kell, ezt követően kezdheti meg a rehabilitációját Simmons, aki a várakozások szerint teljesen fel fog gyógyulni az edzőtábor kezdetére.

Adrian Wojnarowski jelentette, hogy Robert Covington és a Clippers megegyeztek a játékos szerződésének idő előtti meghosszabbításáról, így nem lesz szabadügynök a februárban megszerzett wing, aki 2 évre 24 millió dollárért írt alá. Covington a kollektív szerződés értelmében, legfeljebb 2 évre hosszabbíthatott a piac nyitását megelőzően.

Sam Amick (The Athletic) információi szerint a Lakers akkor sem fogja mérlegelni LeBron James elcserélését, ha a játékos nem hosszabbít idő előtt a nyáron. James leghamarabb augusztusban írhat alá új szerződést a Lakersnél, 2 évre 97,1 millió dollárt kaphatna, ugyanakkor az elmúlt hónapban arról lehetett hallani, hogy megvárhatja azt, hogy kifusson a jelenlegi megállapodása, és majd csak 2023 nyarán dönt a jövőjéről. Amick ugyanebben a cikkben írt arról is, hogy Frank Vogel kirúgásában az is szerepet játszott, hogy az edző nem tudta sikeresen beépíteni Russell Westbrookot a csapatba.

Ugyancsak Sam Amick számolt be arról is, hogy a Kingsnél akár már ezen a hétvégén döntést hozhatnak arról, hogy ki legyen a csapat következő vezetőedzője. A csapat Mark Jackson, Steve Clifford és Mike Brown közül fog választani, a hírek szerint mindannyian egyenlő esélyekkel indulnak, és Monte McNair GM fog erről döntést hozni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus