Hírmorzsák 2022-05-24 (11:15)

A Celtics figyelt a kezdésre és a kemény védekezésre – Smart nem játszhatott, de Robert Williams visszatért. Spoelstra gratulált, de szerinte ebben a párharcban gyorsan tud fordulni a kocka. Herro nem játszott, több játékos sérült a Heatnél, de Butler és Adebayo szerint a playoffban ez nem mentség. Otto Porter Jr. kérdéses a negyedik meccsen, Iggy a nagydöntőre épülhet fel. Curry szerint a mostani játék a legjobb ettől a GSW-től, tanultak a korábbi párharcokból. A Wolves szerződteti és résztulajdonossá teszi Tim Connelly-t, a Denvernél Calvin Booth lép a helyére. Ayton ügynöke szerint a játékos megmutatta értékeit, kíváncsiak, mi történik júliusban. Doc Rivers is kalapban lehet még a Lakersnél, Darvin Hamre rámehet a Hornets. Kicserélődhet Steve Nash stábja. A Knicks snt-ben gondolkodik Sextonért? Bogdan Bogdanovics kihagyja az Eb-t. 

Ma hajnalban a Celtics nagyon sima győzelemmel egyenlített a konferencia-döntőben, a 4. meccs hőse pedig Jayson Tatum volt – a meccs után elmondta, hogy a „sürgősség” volt a csapat hívószava. Megbeszélték, hogy nincs idő, hogy a pálya bármelyik oldalán bemelegedjenek, egyből nagy fordulatszámon tudtak pörögni és ezt fenn is tudták tartani. Sokat beszéltek arról, hogy jobban kell kezdeniük a meccseket, és ezt sikerült is végrehajtani. Ime Udoka azt emelte ki, hogy különösen védőoldalon tudtak sokkal agresszívebben és fizikálisabban játszani, a Heat kezdői közül senki nem érte el a 10 pontot, végig ők diktálták az iramot.

Marcus Smart bokája nem volt játékra alkalmas állapotban, így nem léphetett pályára, visszatért viszont a center Robert Williams III, aki 19 perc alatt is nagy pusztítást végzett a palánkok alatt. Williams azt mondta, hogy harmadik meccsen a kispadon ülve megjegyezte magában, hogy hol csúszott el a védekezésük, most viszont mindenki a helyén volt, folyamatosan segítettek a másiknak. Hozzátette, hogy a vereség óriási energiákat szabadított fel bennük, ennek is köszönhető, hogy most simán győzni tudtak. 

Vesztes oldalról Erik Spoelstra vezetőedző annyit mondott, hogy nem boldogok a mai eredmény miatt, mert a Celtics kiváló játékkal vágott vissza, de azt látni kell, hogy amit a Boston megtett ma velük, azt ők is megtették a Bostonnal korábban, önmaguknak már bizonyították, hogy fel tudnak állni ilyen helyzetekből. Szerinte a playoffban extrém kilengések lehetnek, különösen egy ilyen párharcban, ahol a két gárda ennyire közel van egymáshoz – ha az egyik csapat egy kicsit is hibázik, a másik könyörtelenül és extrém mértékben kihasználja azt. 

A Heatnél Tyler Herro nem léphetett pályára ágyékhúzódás miatt, és az ötödik meccsen is kérdéses a játéka, illetve Jimmy Butler, Kyle Lowry és PJ Tucker sem egészséges, de a vendégek nem kerestek kifogásokat. Jimmy Butler szerint a térdsérülése nem lehet kifogás a saját gyenge játékára, jobban kellett volna teljesítenie, Bam Adebayo szerint pedig a sérülés a rájátszás szerves része, együtt kell vele élni, alkalmazkodni kell hozzá. Náluk is egész szezonban rengeteg sérülés volt, így megtanultak a megszokottól eltérő módokon nyerni, nem számított, hogy valaki nem játszik, 20 percet vagy egy félidőt tud pályán lenni. Butler azt is kiemelte, hogy az ötödik meccsre le kell egyszerűsíteni a játékukat és csapatként kell odaállniuk, mert abból mindig jól szoktak kijönni. 

A nyugati döntő 4. meccsét holnap hajnalban rendezik Dallasban, és Steve Kerr szerint a Warriors egyik fontos láncszeme, Otto Porter Jr. játéka erősen kérdéses. A negyedik meccsen egy leérkezést követően fájdult meg a bal bokája, és bár a röngten szerencsére nem mutatott törést, a státusza jelenleg kérdéses – nem úgy kérdéses, mint a negyedik meccs előtt Andrew Wiggins, ez annál komolyabb probléma. Arról Shams Charania (The Athletic) beszélt, hogy Andre Iguodala azon dolgozik, hogy a nagydöntőre felépüljön – a nyakánál sérült meg az egyik porckorong, ami elég nehezen gyógyul, a korábbi Finals MVP utoljára az első körben, a Nuggets ellen tudott pályára lépni. 

Steph Curry arról beszélt, hogy a jelenleg rendelkezésre álló játékosokkal a harmadik meccsen mutatott játék volt a plafon, ott mindenki kihozta magából a maximumot. A szezon korábbi szakaszaiban előfordult, hogy jobban védekeztek vagy jobban támadtak, de csapatként most a legjobbak. Curry-nél rákérdeztek, hogy a történelem ismétli-e önmagát: az első körben 3-0-nál a Denver nyert egy meccset, a második körben 3-1-nél a Memphis verte őket 39 ponttal, hogy aztán a rákövetkező hazai meccsükön lezárják a párharcot. Curry szerint Denverben gyengén játszottak az első félidőben, a hazaiak pedig a közönségükre támaszkodva ki tudták ezt használni, míg Memphisben az első perctől kezdve esélytelenül küzdöttek, a Grizzlies terve maximálisan működött, az övék pedig csődöt mondott – ezekből a példákból megtanulták, hogy bármi is történt korábban, egy szériát iszonyatosan nehéz lezárni. 

A Minnesota Timberwolves bejelentette, hogy szerződteti Tim Connelly-t, a Denver Nuggets elnökét. Adrian Wojnarowski (ESPN) forrásai szerint a kiváló szakember öt évre, 40 millió dollárért érkezik, ráadásul kisebb tulajdonrész is a deal része. Josh Kroenke, a Denver tulajdonosának, Stan Kroenkének a fia irányítja a Nuggetsot, és a hírek szerint ő is ajánlatot tett, de az sem ért fel a Minnesotáéhoz - különösen a tulajdonrész nyomhatott sokat a latban, mert azt nagyon ritkán adnak át szakmai vezetőknek. Shams Charania (The Athletic) egyébként úgy értesült, hogy a Nuggets ajánlata még csak közelében sem volt a Wolves-énak. Connelly megüresedett denveri helyét várhatóan eddigi segítője, a GM Calvin Booth veszi át, aki egyébként szintén komoly reputációval rendelkezik a ligában. 

Bill Duffy, Deandre Ayton ügynöke vendégeskedett a SiriusXM NBA Radio adásában, és elmondta, hogy tavaly ősszel nem értették, mi történik, ügyfele miért nem kapta meg a maximum hosszabbítást a Sunstól. Szerencsére Ayton nagyon éretten viselkedett, egész évben remekül játszott, javított a statisztikáin, bebizonyította, hogy értékes játékos – vannak más érdeklődő csapatok is a ligában, korlátozott szabadügynök lesz, szóval bizakodnak, hogy a megfelelő szerződést kapja majd meg. 

Marc Stein (Substack) szerint bár a Lakers bejelentette, hogy Darvin Ham, Kenny Atkinson és Terry Stotts jutott be az interjúk utolsó körébe, a csapatnál még nyitva hagyták a kiskaput: ha Doc Riverst mégis elküldi a 76ers, akkor ő is kalapba kerül, illetve ahogyan Stein forrása fogalmazott, a keresés még ennél is szélesebb körű lehet. Azt már Wojnarowski (ESPN) tette hozzá, hogy tudomása szerint a Lakersnél magasra taksált Darvin Ham a Charlotte Hornetsnél is erős jelölt lehet – annak idején Mitch Kupchak, a Hornets jelenlegi szakmai vezetője adott neki lehetőséget segédedzőként a Lakersnél, innen a kapcsolat. 

Brian Lewis (NY Post) szerint átalakul Steve Nash segédedzői gárdája: várhatóan David Vanterpool és Adam Harrington is távozik, a helyükre pedig két korábbi vezetőedző, Steve Clifford és James Borrego érkezik. Az újságíró szerint az elsődleges szempont most a Netsnél a játékosfejlesztés, ami Clifford és Borrego erősségének számít. 

A Cavs Nation értesülései szerint, amit nem kell mindig készpénznek venni, a New York Knicks nagyon figyeli Collin Sexton helyzetét, és elképzelhető, hogy olyan magas ajánlatot adnak a korlátozott szabadügynök hátvédnek, amit már nem tud tartani a Cleveland – ebben az esetben egy sign and trade lehetősége is felmerül, amelyben Sextonért Nerlens Noel, Derrick Rose és Alec Burks érkezne. 

Végül egy rossz hír a szerb kosárlabda rajongóinak: a válogatott egyik vezére, Bogdan Bogdanovics nem vállalja az őszi Európa-bajnokságot. A Hawks játékosa már a playoffban is végig térdfájdalmakkal küszködött, az orvosok pedig pihenést írtak elő a számára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus