Hírmorzsák 2022-06-05 (8:30)

Stephen Curry magabiztos a második meccs előtt. Draymond Green szerint jobban kell védekezniük. Jayson Tatum ismét javítana egy gyengébb dobóforma után. Robert Williams III játéka kérdéses a második meccsen, Gary Payton II ismét pályára kerülhet. Quin Snyder hosszabbítása a Jazznél nem a pénzen múlik. Matt Lloyd is csatlakozik a Timberwolves vezetőségéhez. A Bullsnál attól tartanak, hogy Lonzo Ball a következő szezon kezdetére sem épül fel. Bobby Portis várhatóan marad a Bucksnál. Igor Kokoskov a Netsnél lehet segédedző. Jalen Brunson hasonló szerződést kaphat, mint amit Fred VanVleet kapott.

Stephen Curry elmondta, hogy magabiztos azt illetően, hogy a Warriors válaszolni tud a Celticsnek a második meccsen, idén is már többször megmutatták, hogy képesek visszatalálni a megfelelő útra, rendszerint jól reagáltak egy-egy vereségre. Kimondottan ennek a csapatnak sok minden új még (Curry itt arra utalt, hogy a kulcsembereik közül Andrew Wiggins és Jordan Poole is először döntőzik – a szerk.), de okkal jutottak el a nagydöntőig, mindig megtalálták, hogy mit kell csinálniuk, és ahhoz, hogy egyenlítsenek, ismét ezt kell tenniük.

Draymond Green szerint védekezésben nagyobb energiával kell játszaniuk, az első meccsen voltak alkalmak, amikor ellenfelük nem érezte a szorításukat, és olyankor, amikor egy csapat egy ilyen nagyszerű ellenféllel mérkőzik a szezon ezen szakaszában, akkor minden egyes labdabirtoklásnál éreznie kell az ellenfélnek a jelenlétüket. Klay Thompson a saját teljesítményére tért ki, több dobást kell vállalnia és értékesítenie is, mint az első meccsen, emellett a túloldalon többször kell megállítania az emberét. Összességében arra van szükség, hogy önmaga legyen, és bízik is abban, hogy ez sikerülni fog.

Jayson Tatum az első meccsen összehozott 3/17-es mezőnymutatójáról beszélt, illetve arról, hogy eddig a rájátszásban rendre kiváló teljesítményekkel tudott előrukkolni azután, hogy gyengébben dobott egy-egy meccsen. Szerinte ha valaki egyszer rájön arra, hogy miként reagáljon ilyen helyzetben, akkor az mindig képes lehet erre, voltak már olyan estéi az NBA-ben, amikor rosszul dobott, és tudja, hogy mit kell csinálnia az ezt követő meccsen. Ez leginkább mentális dolog, nem szabad engedni, hogy egy gyengébb teljesítmény bemásszon az agyába, azon már nem lehet változtatni, hogy mi történt az előző meccsen. Kihagyta azokat a dobásokat, és ennyi az egész, minden azon múlik, hogy miként készül a következőre. Az első meccsen több gólpasszal zárt, mint ahány ponttal, és úgy gondolja, hogy többször hozott jó döntést, mint ahányszor nem. Nincs mit ezen túlgondolni, és úgy érzi, mintha azokat a dobásokat rontaná el gyakrabban, amiket tisztább helyzetekből vállalhat el. Nyertek, és ez a legfontosabb, elvégre a döntőben csak ez számít, ugyanakkor jobban kell játszania a folytatásban, nem dobhat mindig így és reménykedhet abban, hogy úgy is nyernek. Jobb dobóformát vár magától, és arra számít, hogy legközelebb másképp tudja befolyásolni a meccs alakulását, mint legutóbb. Továbbra is olvasni fogja a játékot, minden egyes labdabirtoklást, ezzel a felfogással készül a folytatásra.

Jay King (The Athletic) számolt be róla, hogy kérdéses Robert Williams III játéka a második meccsen – ebben önmagában nincs nagy meglepetés, egy ideje minden meccs előtt így kezelik a térdsérüléssel bajlódó magasembert. Williams elmondta, hogy jól érzi magát, továbbra is napról-napra halad, és megkap minden kezelést, amit csak lehetséges, mindent megtesz azért, hogy készen álljon a játékra. A túloldalon a könyöktöréséből felépülő Gary Payton II már az előző meccsen is ott ült a kispadon, de végül nem került bevetésre, viszont most elmondta, hogy készen áll a játékra. Steve Kerr elmondta, hogy Payton az első meccsen csak különleges helyzetben kockáztatták volna meg a játékát, de arra számítanak, hogy a második összecsapáson valóban szerepet kaphat, nagyon biztatóan mozgott az elmúlt napokban.

Tim MacMahon arról beszélt ESPN-es kollégája, Brian Windhorst podcastjében, hogy Quin Snyder szerződéshosszabbítása a Jazznél nem a pénzen múlik. A csapat még korábban tett egy ajánlatot, ami változatlanul él, és az újságíró ugyan nem ismer pontos részleteket, de úgy tudja, hogy ez a liga egyik legjobban fizetett edzőjévé tenné Snydert, és ennek ellenére sem mondott még igent. Mint ismert, a közelmúltban arról lehetett hallani, hogy a távozáson gondolkodik az edző, és esetleg pihenne egy évet, korábban pedig olyan híreszteléseket is lehetett hallani, hogy 2023 nyarán ő vehetné át Gregg Popovich helyét a Spursnél, amennyiben visszavonul a legendás edző.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy a Magic vezetőségéből Matt Lloyd csatlakozik a Timberwolveshoz, ahol a kosárlabdával kapcsolatos ügyek alelnöke lesz. Lloyd rövid idő alatt a második szakember, akit el tudott csábítani a Timberwolves, a közelmúltban Tim Connelly érkezett hozzájuk a Nuggetstől.

Darnell Mayberry (The Athletic) írt a Bulls helyzetéről, és ebben kitért Lonzo Ball térdproblémáira is. A játékos állítólag továbbra sem érzi megfelelő állapotban a bal térdét, amin januárban artoroszkópiás beavatkozást hajtottak végre. Jelen állás szerint nem tervezik, hogy újra megműtsék Ballt, ugyanakkor a csapatnál egyre többen aggódnak amiatt, hogy esetleg a következő szezon kezdetére sem lesz még teljesen egészséges.

A végére Marc Stein (Substack) hírcsokra maradt, az újságíró több érdekességről is beszámolt. Bobby Portis várhatóan akkor is maradni fog a Bucksnál, ha kilép a szerződéséből és lemond a 4,6 millió dolláros játékosopciójáról, és azzal számolnak a rivális csapatok vezetői, hogy több évre szóló hosszabbítást fog aláírni.

Igor Kokoskov távozhat a Mavericks edzői stábjából és a Netshez írhat alá, ahol Steve Nash munkáját segíthetné. Kokoskov korábban kétszer is megfordult a Sunsnál, az első időszakában, amikor segédedzőként tevékenykedett náluk, még Nash is ott játszott, innen a kapcsolat a két szakember között.

Jalen Brunson hasonló szerződést kaphat a nyáron, mint amit Fred VanVleet kapott a Raptorstól, azaz 4 évre 85 millió dollár magasságában, de akár meg is haladhatja ezt az ára. A Mavericksnél állítólag nem aggódnak amiatt, hogy a hátvéd apja, Rick Brunson segédedzői munkát kapott a Knicksnél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus