Hírmorzsák 2022-06-07 (7:00)

Darvin Ham szerint lehet, hogy Russell Westbrook energiájára most labda nélkül és védekezésben lesz szükség. A Lakersnél a védekezés keménységének megtalálása lesz a fő feladat, Ham szerint ugyanúgy kell kezelnie a három veterán sztárt, mint a többieket, rá kell mutatnia a hibáikra. Heat-morzsák: Pat Riley nem vonul vissza, szerinte több fekvőtámaszt nyom még ma is, mint egy újságíró, nem akarja nagyon átalakítani a keretet, mert bízik a jelenlegi magban és a belső fejlődésben. Az idősebb játékosok miatt nem aggódik, de Kyle Lowrynak jobb fizikai formába kell kerülnie és meg kell oldania a személyes problémáit, míg ha Tyler Herro kezdő akar lenni, akkor azt érdemelje ki. Egyre nagyobb az esély arra, hogy Deandre Ayton távozik Phoenixből. Kenny Atkinson ma, Mike D'Antoni jövő héten találkozik Michael Jordannel. A Kings elcserélné az 1/4-et. A Bulls is rámenne Rudy Gobert-re.

Érdekes körülmények között mutatták be a Los Angeles Lakers új vezetőedzőjét, Darvin Hamet: Russell Westbrook is ott állt mellette, kifejezve a támogatását. Westbrook pályafutása legrosszabb szezonját hozta tavaly, de a klubnál bíznak benne és állítólag az volt az egyik érv Ham szerződtetése mellett, hogy neki volt elfogadható terve a James-Davis-Westbrook trió megfelelő használatára. A tréner természetesen beszélt is az irányítóról és azt mondta, hogy Westbrook a liga egyik legjobb játékosa, akiben még mindig bőven maradt kakaó és nem érti, hogy az emberek miért írják le. Nagyon sokat beszélgettek már, és leginkább az áldozatvállalás került szóba: mint mondta, ő ugyanazt az energiát várja játékosától, mint amivel egész karrierje során játszott eddig, de lehet, hogy erre most labda nélküli helyzetekben vagy védekezésben lesz szükség. Itt kiemelte ismét, hogy nincs siker áldozat nélkül...

Ham arról is beszélt, hogy a hitvallása a "tények az érzelmek előtt", vagyis ha valami egyértelmű és világos, akkor azt ki kell mondani. Itt azt hozta fel, hogy ha mondjuk a videózás során egyértelműen látszik, hogy Westbrook, James vagy Davis hibázott, akkor ő azt meg fogja mondani, arra rá fog mutatni, mert ha nem ugyanúgy kezeli a sztárokat, mint a keret többi tagját, akkor nem fogják komolyan venni a munkát. Kiemelte, hogy védekezésben kell a legnagyobbat fejlődni, elkötelezetten, nagy akarattal kell védekezniük, különben esélyük sem lesz - egyébként Rob Pelinka is hozzátette, hogy elsősorban a védekezés keménysége hiányzott tavaly.

Érdekes adalék, hogy a hírek szerint Rasheed Wallace-szal egyezkedik a Lakers egy segédedzői posztról - Wallace korábban Ham csapattársa volt a Detroit Pistonsnál.

Pár napja számoltunk be arról, hogy egyelőre Kenny Atkinson az egyetlen edzőjelölt, aki a Charlotte Hornetsnél találkozhat Michael Jordannel - erre az eseményre egyébként ma kerül majd sor. Friss hír viszont, hogy Mike D'Antoni is eljutott eddig a körig, a veterán tréner jövő héten ülhet le a klub tulajdonosával, miután mindkettejüknek volt már két komolyabb megbeszélése a vezetőséggel - egyértelmű, hogy ők jutottak a "döntőbe" a pozícióért. 

A Miami Heatnél megtartotta a szokásos éves értékelőjét Pat Riley, aki azt jelentette be, hogy még nem áll készen nyugdíjba menni. A 77 éves legenda azt válaszolta egy újságírónak, hogy ennyi idősen is több fekvőtámaszt tud kinyomni, mint a kérdés feltevője, nyugodtan tegye próbára. Ami a csapatot illeti, elmondta, hogy szeretné befejezni az építkezést, ami három éve tart. Van egy nagyon-nagyon-nagyon jó játékosuk Jimmy Butler személyében, vannak tapasztalt veteránjaik és eljutottak a keleti döntőig, ahol nagyon keserű vereséget szenvedtek - még mindig nehezen teszi túl magát arajta, az egész múlt hete frusztráltan, dühösen telt. 

Összességében úgy érzi, hogy nagyszerű szezonjuk volt, sok jó dolog történt velük és bár a vége nem sikerült, de így is büszkék lehetnek, szerinte az edzői stáb hihetetlen munkát végzett és csak pár másodpercre voltak az újabb nagydöntőtől. Viszont nem tervezi, hogy újabb sztárral erősíti meg a csapatot, ha lesz erre jó lehetőség, akkor természetesen meg fogja lépni, de nem akarja szétrobbantani a keretet, mert hisz a belső fejlődésben. Nyilván figyelik majd a lehetőségeket, hogy itt-ott tudjanak erősíteni az ellenfelekhez és a ligához idomulva, de neki tetszik a csapat magja és az egész keret. Az idős játékosairól annyit mondott, hogy nyilván nem lehet tőlük annyit várni, mint ha 25 évesek lennének, de így is nagyon sok mindenre képesek. Érdekes dolgot mondott Kyle Lowryról: szerinte az irányító egész évben személyes problémákkal küzdött, amelyekről ő nem beszélhet, de a sérülései mellett ilyen személyes ügyek is hátráltatták - azt viszont hozzátette, hogy Lowry nem volt jó fizikai formában, ezt meg kell oldani, de szerinte meg is fogja

Felmerült még, hogy Tyler Herro nemrég kijelentette, hogy szeretne kezdő lenni, Riley erre azt válaszolta, hogy nincs ezzel gond, azt ki kell érdemelni, úgy kell megérkezni az edzőtáborba, hogy azt a szintet kell hozni. Azt is hozzátette, hogy persze vannak helyzetek, amikor a rotáció és az egyensúly mást kíván, az utóbbi években Erik Spoelstra is inkább azért hozta a padról Herrót, de a játékosnak nyilván megvannak a képességei ahhoz, hogy kezdjen.

Quin Snyder Utah Jazztől való távozásáról az derült ki, hogy a klub kétségbeesetten próbálta őt meggyőzni a maradásról - ezt a kifejezést Danny Ainge vezérigazgató használta, aki szerint hetekig beszélgetett a trénerrel a dolgokról. Snyder viszont azt mondta, hogy egyszerűen most már tovább kell lépnie a klubnak és neki is, most ennek volt a legtöbb értelme szerinte, Ainge pedig belátta, hogy ezt úgyis Snyder tudja jobban, ő pedig megérti - ő is lépett már vissza fontos pozíciókból hosszú idú után, nyilván Snyder tudja, hogy neki és a családjának mire van szüksége.

A Ringer szerint a Chicago Bulls is figyeli Rudy Gobert és a Jazz ügyét, ha nagyobb változások kezdődnek a klubnál és a center elérhető lesz, akkor ők rá fognak menni. Úgy tűnik, hogy a Utah-nál Donovan Mitchellre akarnak építeni, a többiek pedig mind mozdíthatók, Gobert-ért és Bojan Bogdanovicért is nagy az érdeklődés, de Mike Conley-ért és Jordan Clarksonért is kaphatnak értéket.

A The Athletic információi szerint jó esély van arra, hogy Deandre Ayton távozik a Phoenix Sunstól: a portál úgy tudja, hogy a center inkább szeretne máshol játszani, mint maradni. A játékos korlátozott szabadügynök lesz, tehát a Phoenix megtarthatja, ha akarja, de John Hollinger szerint ha megfelelő sign-and-trade-et tud kidolgozni a klub, akkor csere lesz a dologból - a csapat sem feltétlenül akarja óriási pénzért megtartani, Ayton pedig jobban szeretne máshol játszani. A hírek szerint a Blazers, a Spurs és a Pistons is képben lehet.

A Sacramento Kingsnek nincs nagy szüksége az idei 1/4-es draftcetlire, tavaly cseréltek Domantas Sabonisért és playoffba szeretnének már jutni, nem újabb újoncot beépíteni fontos szerepkörbe, így meghallgatják a draftjogra érkező ajánlatokat. A várakozások szerint az idei börzén a top három játékos lehet csak olyan, aki készen áll az NBA-re és azonnal komoly hatással tud lenni az őt kiválasztó csapat játékára, a negyedik helyen már nem lehet ilyet találni, így a Kings vagy megoldana egy feljebb cserélést vagy inkább elcserélné valami azonnali értékre a negyedik picket.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus