Hírmorzsák 2022-06-10 (9:30)

Stephen Curry valószínűleg játszik a negyedik meccsen. Robert Williams III jól érzi magát. Klay Thompson megvédte Draymond Greent. LeBron James Las Vegasban akar csapatot. David Griffin szerint Zion Williamson egyértelműen maximumot ér. Sean Sweeney is interjúzik a Jazznél. Dell Demps a Timberwolves vezetőségében vállal munkát. Rayan Rupert az ausztrál bajnokságba igazolt. Jabari Smith privát edzésen járt a Magicnél.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla, hogy a Warriors optimista Stephen Curryvel kapcsolatban a negyedik meccs előtt, várhatóan játszani fog. Miután ismét megsérült a bal lábfeje, arra sem volt szükség, hogy MRI-vizsgálaton essen át, ráadásul tegnap délután edzeni is tudott. Curry ismét elmondta, hogy játszani fog, és Steve Kerr is azt mondta, hogy úgy számolnak, hogy Curry pályán lesz.

Az egész nagydöntő során a harmadik és a negyedik meccs között van a legkevesebb pihenőidő, éjszaka már folytatódni is fog a párharc, ami az egész rájátszás során térdsérüléssel küzdő Robert Williams III esetében különösen jelentős lehet. A center tegnap a Celtics edzése után elmondta, hogy úgy ébredt fel, hogy jól érzi magát, határozottan a jobb napjai közé tartozott az előző. A nagyobb pihenő segíti őt, de ettől függetlenül vannak jobb és rosszabb időszakai, úgyhogy továbbra is napról-napra készül.

Klay Thompson még a döntő harmadik meccse után beszélt a Celtics szurkolóiról, goromba emberek előtt kellett játszaniuk, akik többször is az F-betűs kifejezést skandálták Draymond Green irányába, miközben gyerekek is ültek a nézőtéren. Thompson cinikusan megjegyezte, hogy ez igazán ízléses volt a részükről, jó munkát végzett Boston, ugyanakkor csapattársa teljesítményére is kitért: okkal van itt Green, nélküle nem lenne a Warriors ugyanaz a csapat, ő az egyik legjobb és legokosabb játékos, akivel valaha játszott, de mindannyian emberek, akiknek lehet egy-két rosszabb estéje. Biztos benne, hogy a negyedik meccsen bajnokhoz méltó választ adnak majd, Green nagyon fizikális lesz, nagy tempót fog diktálni és rengeteget pofázni, pontosan úgy, amiért annyira szeretik őt a Warriors szurkolói, és ahogyan sosem látott magasságokba segítette a franchiset. Green maga annyit mondott, hogy pocsékul játszott, és legközelebb a pálya mindkét oldalán agresszívabbnak kell lennie, mert olyankor sokkal jobb csapatot alkotnak, amikor támadásban is agresszív.

Nyilvánosságra került LeBron James The Shop című beszélgetős műsorának a következő epizódjából egy részlet, amiben a játékos arról beszél, hogy szeretné, ha lenne Las Vegasban egy csapat, és annak ő akar a tulajdonosa lenni, egyértelmű célja, hogy csapattulajdonossá váljon. Mint ismert, a Forbes a néhány napja arról számolt be, hogy James vagyonának az értéke meghaladta az 1 milliárd dollárt, ugyanakkor csak azt követően vehet magának csapatot, hogy visszavonul, ráadásul Adam Silver a közelmúltban ismét elmondta, hogy egyelőre nincs terítéken a liga bővítése, bár dicsérő szavakkal illette Seattle és Las Vegas városát is.

A Pelicans kosárlabdával kapcsolatos ügyeinek alelnöke, David Griffin arról beszélt, hogy könnyű döntés lesz nagy pénzt ajánlani Zion Williamsonnak. Amikor játszik, egy történelmi viszonylatokban is kiemelkedő kosaras, annyira nagyszerű, könnyű lesz neki nagy pénzt ajánlani. Griffin ugyanakkor azt is hozzátette, hogy a csapatnak is be kell védenie magát, kis piacú csapatként különösen fontos, hogy megfelelően menedzseljék játékosaik sérüléseit, nem követhetnek el hibákat, de önmagában azt eldönteni, hogy Williamson maximumot ér vagy sem, azt könnyű lesz. Az lesz a kérdés, hogy a két fél teljese elkötelezett-e a másik mellett, és úgy gondolja, hogy a csapat mindig is így volt a játékossal. Nagyon sokat jelentett nekik, hogy a szezon végén a sajtó rendelkezésére állt és elmondta, hogy mennyire elkötelezett a csapat iránt, emiatt is nagyon magabiztosak azzal kapcsolatban, hogy náluk akar maradni az erőcsatár, ahogyan azzal kapcsolatban is magabiztos, hogy egyezségre tudnak majd jutni. Williamson 5 éves, 181 millió dolláros idő előtti hosszabbítást írhat alá a nyáron, ugyanakkor várhatóan ennek egy részére csak akkor lesz jogosult, ha teljesít bizonyos kritériumokat.

Adrian Wojnarowski (ESPN) jelentette, hogy újabb név került fel a Jazz edzőjelöltjei közé, a Maverickstől engedélyt kértek és kaptak arra, hogy Sean Sweeney interjúra mehessen hozzájuk. A Jazztől ugyanakkor távozik az elmúlt két szezont náluk segédedzőként töltő Dell Demps, a Timberwolves vezetőségében vállal munkát a jövőben, számolt be róla Jon Krawczynski (The Athletic). Demps annak idején kilenc évig GM volt a Pelicansnál, és most az a Tim Connelly viszi őt Minneapolisba, akinek annak idején ő adott vezetőségi munkát GM-korában.

Ugyancsak Wojnarowski írta meg, hogy a 2023-as drafton az első körbe várt Rayan Rupert az ausztrál bajnokságba igazolt és a New Zealand Breakers játékosa lesz a következő idényben. A francia tehetség ezzel az idei drafton a lotterybe várt Ousmane Dieng nyomdokaiba lépett, aki az elmúlt idényt ugyanennél a csapatnál töltötte. Rupert leginkább a védekezésével tűnt ki idáig, többen is Mikal Bridges játékához hasonlítják az övét.

Áttérve az idei draftra, Jonathan Givony (ESPN) információi szerint eddig az NBA az alábbi 11 játékost hívta meg a „zöld szobába”, és várhatóan még négyen fognak hozzájuk csatlakozni: Jabari Smith, Chet Holmgren, Paolo Banchero, Jaden Ivey, Keegan Murray, Shaedon Sharpe, Dyson Daniels, Ben Mathurin, AJ Griffin, Jalen Duren és Johnny Davis.

Tim Reynolds (AP) számolt be róla, hogy Jabari Smith tegnap privát edzésen járt az első választási joggal rendelkező Magicnél. A játékos elmondta, hogy ideges volt az edzés előtt, de a csapatnál mindenki segítette abban, hogy megnyugodjon, és ezt követően azon volt, hogy élvezze az edzést. Az eseményen Cole Anthony, Mo Bamba és Jonathan Isaac is tiszteletét tette, és Smith el is mondta, hogy látja azt, hogy miként illeszkedhetne a játéka a Magic keretébe, még több energiát vihetne a csapatba, és vele még egy olyan játékosa lenne ennek a franchisenak, aki elkötelezett a munka mellett és segíteni tudná őket eljutni oda, ahová valójában tartoznak. Reynolds megjegyezte, hogy Smith hamarosan a Thunderhez is ellátogat. Darren Wolfson (5 Eyewitness News) arról számolt be, hogy Chet Holmgren a jövő héten megy a Magichez edzésre.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus