Hírmorzsák 2022-06-11 (8:30)

Kenny Atkinson a Hornets új vezetőedzője. Brandon Ingramet megműtötték. Damian Lillard szívesen látná Portlandben Deandre Aytont és OG Anunobyt. Bradley Beal oda ír alá, ahol úgy érzi, hogy nyerhet. Russell Westbrook lehívja a játékosopcióját. A Knicks Carmelo Anthonyn gondolkodik. Ime Udoka szerint eddig is nehéz úton jutottak el, most sem tartanak semmitől, mert tudják, hogy képesek nyerni. Steve Kerr szerint a Bostoné a liga legjobb védekezése, de Steph Curry így is csodálatos - Klay Thompson Curry szívét méltatta, Draymond Green szerint pedig az irányító egyszerűen nem hagyta őket kikapni. Jayson Tatum magára vállalta a Celtics vereségét, Udoka szerint játékosa sokszor a faultra vár a befejezés helyett.

A mindig megbízható forrásokkal rendelkező Adrian Wojnarowski jelentette, hogy információi szerint eldőlt a kérdés és Kenny Atkinson lesz a Charlotte Hornets új vezetőedzője. Ő és Mike D'Antoni is találkozott már a vezetőséggel, illetve Michael Jordannel is, de végül Atkinson lett a befutó - ami nem meglepő, tekintve hogy a hírek szerint a védekezés összerakása lesz a fő feladat, ami nem feltétlenül D'Antoni profilja. Ezzel Atkinson a nagydöntős GSW második segédedzője, aki vezetőedző lesz máshol a következő szezonban, hiszen Mike Brown is "lelép", ő a Sacramento Kings irányítását veszi át. Atkinson egyébként most már kilenc évet töltött segédedzőként és hármat vezetőedzőként, utóbbit a Brooklynnál, ahol évről évre fejlődött és a védekezést is folyamatosan javította.

A New Orleans Pelicans azt közölte, hogy Brandon Ingram ujját megműtötték és hat-nyolc hétig harcképtelen lesz, vagyis valamikor augusztusban állhat munkába. Az nem derült ki, hogy pontosan mi volt a probléma, de Ingram ujja a Suns elleni ötödik meccsen megsérült és bár a hatodik találkozón pályára lépett, de alighanem ezt kellett most kezelni.

A New York Post számolt be arról, hogy a Knicksnél Carmelo Anthony leigazolásán gondolkodnak. A veterán kiscsatár karrierje akkor indult el a lejtőn, amikor távoznia kellett New Yorkból, de az utóbbi két szezonban ismét hasznos kiegészítő tudott lenni előbb a Blazersnél, majd a Lakersnél, most pedig korlátlan szabadügynökké válik, emiatt merült fel, hogy érdemes lenne őt visszahozni. A Post azonban arról is ír, hogy a klubnál elsősorban arra koncentrálnak, hogy megoldják az égetőbb problémákat, például Kemba Walker helyzetét, Julius Randle vagy Mitchell Robinson szerepét - illetve szóba hozták őket Jalen Brunsonnal is, akinek édesapját segédedzőként alkalmazzák. Ezzel együtt "pluszlépésként" Anthony is jöhet, akire padról érkező pontszerzőként számítanának.

Nem meglepő, de az ESPN úgy tudja, hogy Russell Westbrook lehívja szerény 47 millió dolláros játékosopcióját az előttünk álló szezonra és marad a Los Angeles Lakersnél. Westbrook előző idénye borzalmasra sikerült, a stábbal sem jött ki jól, de megtörténtek a szükséges változtatások, Darvin Ham nagyon dicsérte is a játékost, úgyhogy most kaphat még egy esélyt a bizonyításra - ennyi pénzt pedig nem fog az asztalon hagyni. Persze a csapat még mindig dönthet úgy, hogy elcseréli Westbrookot, miután az lehívta az opcióját, de az a szerződés már csak ballasztnak jó, olyan értéket nem nagyon kaphatnak érte, aki azonnal segíteni tud a James-Davis párosnak a bajnoki esélyek terén.

A hírek szerint Damian Lillard szívesen látná Portlandben Deandre Aytont és OG Anunobyt is. Az irányító szinte a teljes mögöttünk hagyott szezont kiülte, csapata nem is volt jó semmire, elcserélték mellőle CJ McCollumot és egyértelműen újjáépítésbe kezdtek, ennek pedig az említettek lehetnének az alapköveti. Ayton szívesen távozna Phoenixből és a legtöbben arra is számítanak, hogy ez megtörténik, míg Anunoby szerződés alatt áll, de egyes jelentések szerint elégedetlen a szerepével - ezzel együtt a jelenlegi Blazersnél nehéz azt látni, hogy mit tudna adni a két játékosért. 

Bradley Beal is érdekes célpont lehet akárki számára, a játékos ugyanis úgy fogalmazott, hogy a nyári döntését az fogja meghatározni, hogy hol nyerhet - azt ugyan nem mondta ki, hogy Washingtonban nem, de reálisan nézve a fővárosi alakulatnál túl sok jóra nem számíthat ebből a szempontból. Beal hozzátette, hogy nehéz helyzetben van, eddig csak a Wizardsnál játszott, lassan döntenie kell, de a családja mellett az alapján fog dönteni, hogy hol érzi úgy, hogy nyerhet. Közben a Basketnews beszámolója szerint a Washington az Anadolu Efes irányítóját, Shane Larkint szeretné leigazolni

Végezetül pedig térjünk rá a nagydöntő ma hajnali, negyedik összecsapására, amelyen Steph Curry 43 pontos remeklésével nyerni tudott a Golden State és ismét kiegyenlítette a párharcot, egyúttal visszavette a pályaelőnyt. A Boston vezetőedzője, Ime Udoka úgy reagált a vereségre, hogy eddig is a nehezebb úton jutottak el, most újra ezt kell megcsinálniuk - nyilván könnyebb lett volna, ha most nyernek és 3-1-gyel mennek vissza a GSW csarnokába, de tudják, hogy képesek ott nyerni, mert megtették már, illetve 2-2-ről is nyertek már párharcokat ebben a rájátszásban.

Curry egyébként azt mondta a teljesítményéről, hogy egyszerűen csak tudatni akarta mindenkivel, hogy itt vannak és nem tágítanak - a bostoni szurkolóknak, a csapatnak, mindenkinek jelezni akarta, hogy számolni kell velük. Az irányítót nagyon dicsérték a többiek, Steve Kerr vezetőedző úgy értékelte a teljesítményét, hogy talán karrierje legerősebb produkcióját nyújtja éppen, mert a Bostoné a liga legjobb védekezése, minden poszton nagyok és erősek, Curry pedig így is extrát hoz úgy, hogy ráadásul még védekezésben is remekel. A tréner szerint "drámai" a fizikalitás ebben a párharcban és Curry sem volt még ilyen helyzetben, de csodálatosan játszik.

Klay Thompson is csapattársát méltatta, ő azt mondta, hogy Currynek hihetetlen szíve van, ők pedig sokszor készpénznek veszik, hogy jön és a hátára veszi az egész csapatot - majd hozzátette, hogy hétfőn most már muszáj lesz besegíteniük neki az ötödik mérkőzésen. Draymond Green annyit reagált, hogy ő látta már ezt Curryn a harmadik meccs óta, nem érte meglepetésként az a tűz, amivel játszott és szerinte egyszerűen nem engedte őket kikapni most az irányító.

Green egyébként most is szenvedett a dobásával, 1/7-et hajított mezőnyből, de volt öt támadópattanója, nyolc gólpassza és négy labdaszerzése is, Kerr pedig nem is felejtette el megdicsérni - mint mondta, pontszerzésben nehéz dolga van a Celtics magassága és atletikussága miatt, de így is jelentős hatást gyakorol a meccsekre más területeken. A végjátékban különösen nagy játékokat hajtott végre és szerinte Green az igazi versenyző típus. 

Jayson Tatum viszont magára vállalta a Boston vereségét: úgy fogalmazott, hogy a Warriors nagyszerű csapat, jól is játszik, jó stratégiát hajt végre, de egyszerűen neki személy szerint kell jobbnak lennie, rajta múlik a dolog. Tudja, hogy jó dobások nélkül is hatása van a meccsekre, de egyszerűen jobban kell dobnia és befejeznie a gyűrű alatt, ez az ő felelőssége. A negyedik negyedben megállt a labda, lelassultak, erőlködtek, ő maga 1/5-öt dobott ekkor, most ezen múlt a vereségük, de jobban kell dobnia, ennyire egyszerű a titok.

Udoka is beszélt Tatum szenvedéséről, aki azt látja problémának, hogy sokszor a faultok kiharcolására figyel. A GSW jól tömörül össze előtte, jól rotálja rajta a védőket és Tatumnak meg kell találnia a megfelelő egyensúlyt az agresszivitás és a kiosztások között, de sokszor két-három ember felett dobál és főleg az a gond, hogy a befejezés helyett a kontaktra és a fújásra vár - Udoka szerint ezt már többször látta tőle az elmúlt időben

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus