Hírmorzsák 2022-06-26 (8:30)

Kawhi Leonard fejben erős, fizikálisan jó formában van, megkötések nélkül zajlik a rehabja. Kevin Durant nem akar beleszólni az Irving-Nets megbeszélésekbe, Damian Lillard viszont szívesen lenen Durant csapattársa. A Pistonsnak már nem kell Deandre Ayton. Bostonból érkezhet a Jazz új vezetőedzője. A Thunder Lu Dort, a Rockets Jae'Sean Tate opcióját hívta le. Az OKC továbbcserélné JaMychal Greent. Gregg Popovich valószínűleg folytatja. Pat Riley szerint Nikola Jovics tökéletesen illik a Heat játékrendszerébe.

Az Athletic jelentése szerint 100%-os állapotban térhet vissza a pályára Kawhi Leonard. A Los Angeles Clippers legjobbját a 2021-es rájátszás óta nem láttuk, amikor elszakadt a szalag a jobb térdében, az előző szezont teljes egészében kihagyta, most viszont a portál úgy tudja, hogy minden szempontból készen áll a visszatérésre. Egyrészt már megkötések nélkül készülhet, tökéletes ütemben zajlik a rehabja, másrészt állítólag fejben sem zuhant meg a hosszú kihagyástól, éles és éhes a körülötte lévők szerint. Emellett fizikálisan nagyon figyelt magára, fogyott és még jobb formában van fizikálisan, mint a sérülése előtt. Öt az öt ellen még nem játszhat, de mivel a szezon csak októberben kezdődik, úgy számolnak, hogy addigra minden probléma nélkül játszhat már.

A Detroit Pistons kiszállt a Deandre Aytonért zajló harcból: ugyan nemrég még úgy tűnt, hogy ők lehetnek az egyik legnagyobb esélyesek a Suns fiatal centerére, de mivel a drafton behúzták Jalen Durent és nagyon bíznak Isaiah Stewartban, így mégsem akarnak maximum fizetést adni egy magasembernek. Ayton lehetőségei így jelenleg nem túl bőségesek, talán a Spurs és a Pacers tudna minden további nélkül annyit fizetni neki, amennyit kér, a Hawks ugyan érdeklődik, de nincs ennyi pénze, míg a Phoenix állítólag jelezte a többi klub felé, hogy tartani fogják az esetleges ajánlatokat. A sign-and-trade tűnik az egyetlen megoldásnak, de egyelőre nincs semmi konkrétum, a körülmények afelé mutatnak, hogy bár van törés a játékos és a Suns között, de lehet, hogy a szezon előtt nem adódik igazán jó lehetőségük és nekifutnak együtt a 2022-2023-as idénynek.

A Kyrie Irving - Brooklyn Nets ügyről Kevin Durantet kérdezték, a játékos pedig azt válaszolta, hogy ez nem az ő dolga, egyáltalán nem folyik bele ebbe az egyeztetésbe és nem is akarja, hogy köze legyen hozzá. Mint mondta, ez Irving döntése, a karrierjük egyik legfontosabb pillanata mindig az, amikor szabadügynökök és döntést kell hozniuk, de ezt senki nem befolyásolhatja, mindenkinek magának kell határoznia. Ő ugyanolyan kapcsolatban van Irvinggel, mint eddig, vár és meglátja, hogy mi történik. Damian Lillard mindenesetre szívesen bekapcsolódna valamibe: olyan képet posztolt a közösségi oldalán, amelyen ő és Durant Blazers-mezben áll egymás mellett...

A The Salt Lake Tribune forrásai szerint Will Hardy lehet a befutó a Utah Jazz vezetőedzői posztjára. A klub több mint tizenöt jelöltet hallgatott már meg Quin Snyder lelépése óta és a helyi portál úgy tudja, hogy a Boston Celtics segédedzője került a sor elejére. Hardy a mögöttünk hagyott idényben került a Boston stábjába, előtte több mint tíz évig a San Antonio Spursnél dolgozott videóelemzőként, majd segédedzőként

Az Oklahoma City Thunder GM-je, Sam Presti bejelentette, hogy a csapat lehívja Luguentz Dort opcióját, így 1,9 millió dollárért megtartja a játékost a következő szezonra. Ha ez nem történik meg, akkor ezen a nyáron korlátozott szabadügynök lett volna Dort és az OKC kezében lett volna a sorsa, hiszen minden ajánlatot tarthatott volna az együttes hosszabb távra is, így viszont egy olcsóbb szezon után, 2023 nyarán korlátlan szabadügynök lesz a játékos és szabadon eligazolhat.

Presti arról is beszélt, hogy valószínűleg továbbcserélik a nemrég megszerzett JaMychal Greent, akit a Denver Nuggetstől húztak be a napokban - jó játékosnak tartják Greent, de mivel az újjáépülés közepén vannak, így most az asset-gyűjtés a legfontosabb, érte is valami ilyen jellegű értéket szeretnének kapni.

Szintén lehívta egy játékosa olcsó opcióját a Rockets: a texasiak 1,8 millióért megtartották Jae'Sean Tate-et. Tate a csapat legjobb védője volt wing poszton és tavaly már egy meccs híján mindig kezdett, amikor pályára tudott lépni, 26 perc és 11 pont felett átlagolt, fontos építőkockája ő a jelenlegi Houstonnak.

Arról már tegnap beszámoltunk, hogy a Spurs garantálttá tette Zach Collins szerződését, most pedig úgy tűnik, hogy Gregg Popovich ugyanolyan lendülettel folytatja a munkáját, mint eddig - ugyan voltak pletykák arról, hogy visszavonul, de állítólag személyesen hívta fel a San Antonio összes draftoltját, hogy köszöntse a csapatban.

Pat Riley nagyon elismerően beszélt a Miami Heat elsőkörös választottjáról, Nikola Jovicsról. A 19. születésnapját most betöltő szerb játékosról azt mondta a Heat elnöke, hogy rendkívüli tehetség, magas, hosszú, kellően gyors és atletikus, ráadásul az alapképességei is megvannak ahhoz, hogy az ő csapatukban fontos szerepet töltsön be. Riley szerint a mindent váltós védekezésükbe és a pozíciók nélküli kosárlabdájukba tökéletesen illik Jovics, akivel kapcsolatban ugyan a védekezés még kérdőjel, de ő úgy látja, hogy ebben a korban ez mindenkire igaz és Jovicsnak is megvannak a szükséges alapjai, a többi fejben dől el. Éles fejlődési görbére számít, sokat vár tőle - amúgy lejjebb akartak cserélni a drafton, de őt nem tudták bent hagyni. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus