Hírmorzsák 2022-06-27 (9:15)

John Wall távozhat a Rocketstől, a Lakers és a Clippers is érdeklődhet. PJ Tucker a Sixersnél folytathatja. Bradley Beal öt évre aláírhat Washingtonban. John Collins atlantai karrierje lezárult, a Hawks szívesen megszerezné Deandre Aytont. Josh Hart szerződését garantálta a Portland. Miles Bridges Detroitba igazolhat?

Marc Stein számolt be róla, hogy John Wall és a Houston Rockets a kivásárlásról beszélget. Wall 2021 áprilisa óta nem játszott NBA-meccset, a Rockets az újjáépítésben nem ad neki szerepet, a játékos pedig múlt héten lehívta 47,4 millió dolláros opcióját, így igazából egyik félnek sem jó ez a helyzet. Tavaly is felmerült már a kivásárlás, de a két évre kifizetendő 90 millió dollár nem volt túl kelendő, most viszont a hírek szerint Wall hajlandó lenne valamennyit fizetni azért, hogy játszhasson. Stein szerint a Los Angeles Lakers, a Los Angeles Clippers és a New York Knicks is érdeklődik, de a Miami Heat neve is felmerült.

Wall korábbi csapattársa, Bradley Beal esetében viszont úgy tűnik, hogy nem lesz váltás. Ugyan a játékos korábban arról beszélt, hogy az alapján fog döntést hozni a jövőjéről, hogy hol lesz esélye nyerni, most mégis úgy tűnik, hogy marad Washingtonban, csak több pénzért: az ESPN úgy tudja, hogy Beal kilép a szerződéséből és aláír egy újat, amely öt évről és 248 millió dollárról fog szólni. Ezzel egyrészt már az előttünk lévő idényben is 6,3 millióval kaphat többet, mint ha lehívná az opcióját, másrészt 33 éves koráig leköti magát nagy pénzért.

A bajnokesélyesek egyik legérdekesebb választása mindenesetre PJ Tucker lehet, aki a hírek szerint távozik a Heattől - nem lép be 7,4 milliós szerződésébe ebben a szezonban.. Marc Stein szerint már múlt héten is az volt a legvalószínűbb, hogy a rutinos védőspecialista magasember a Philadelphia 76ersnél folytatja, most pedig már a legtöbb klubnál szinte biztosra veszik, hogy ez megtörténik és nagyjából három évre, harminc millió dollárért írhat alá korábbi csapattársa, James Harden mellé. Még nem zárható ki, hogy Pat Riley meggyőzni Tuckert a maradásról, de többet ő sem tud neki fizetni és a rivális kluboknál jelenleg nagyon meglepődnének, ha ez megtörténne.

A Phillynél egyébként átalakulás zajlik, De'Anthony Meltont már megszerezték a Memphistől és a hírek szerint Tobias Harrist, Mattisse Thybulle-t, Furkan Korkmazt és George Nianget is elcserélnék, ha erősíteni tudnák a keretüket Joel Embiid és Harden körül.

John Collinst végül nem cserélte el a draft estéjén az Atlanta Hawks, de a legtöbb forrás arról számol be, hogy ennek ellenére nem ölti már magára többször a klub mezét. A The Athletic szerint egy, Collinshoz nagyon közel álló személy úgy fogalmazott, hogy a játékos atlantai karrierje már lezárult, a csapat új állomáshelyet keres neki és szinte biztos, hogy még az offszezonban elcserélik. Ez már csak azért is érdekes, mert a felek tavaly írtak alá egy öt évre szóló szerződést, amelyből még négy szezon és több mint százmillió dollár hátra van - arról egyelőre nincs információ, hogy kit érdekel ez a lehetőség, de arról már volt szó, hogy a San Antonio és Dejonte Murray lehet a "túloldal."

Az Atlanta egyébként állítólag erősen érdeklődik Deandre Ayton iránt, de csak akkor, ha a center aláír a maximum fizetésénél olcsóbban - erre azért nagy összegben nem érdemes fogadni, szinte biztos, hogy több klub is megadja neki a kért összeget, nem szorul rá arra, hogy pénzről mondjon le és a Hawks azért nem számít fő bajnokesélyesnek sem.

Portlandben garantálttá vált Josh Hart szerződése, a játékos szűk 13 millió dollárt fog keresni a következő szezonban. A hírek szerint a Blazers komolyan számol is vele, alapembernek tekinti, miután Hart a Portlandbe cserélése óta 20 pontos átlagot hozott több mint öt lepattanóval és négy gólpasszal.

A végére pedig Miles Bridges maradt, aki a közösségi oldaláról eltüntette, hogy ő a Charlotte Hornets játékosa és több forrás is azt állítja, hogy a Detroit Pistonsba vezethet az útja. Bridges tavaly visszautasította a Hornets négy évről és 60 millió dollárról szóló szerződésajánlatát, most pedig jóval többet kaphat a várakozások szerint, akár maximum közeli összeget is

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus