Hírmorzsák 2022-06-30 (19:00)

Kivásárolják Kemba Walkert. LaVine maradhat Chicagóban. Wingekre vadászik a Lakers, de LBJ nélkül. A Dallas vezetősége azonnal tárgyal Brunsonnal, amint lehet. Csapattársai szeretnék, ha Tucker Miamiban maradna - a Heat lehívta Strus és Vincent opcióját. A Murray-csere részletei, háttere. Victor Wembanyama nem jön a G-Ligába. Brett Brown visszatér a Spurshöz. A Celtics Huertert nézegeti, a Cavs Tyus Jonest és TJ Warrent, a Nets O’Neale-t? A Raptors és a Suns is érdeklődik DiVincenzo iránt. RJ Barrett hosszabbíthat a Knicksszel. 

Megegyezett Kemba Walker és a Detroit Pistons a kivásárlásról - mivel a korábbi All-Star hivatalosan még nem a Pistons játékosa, csak a jövő héten véget érő moratórium után írhatják alá a megállapodást és kerül ki az FA-piacra. 

KC Johnson (NBC Chicago) szerint nem sokkal a magyar idő szerint éjfélkor induló szabadügynökpiac nyitását követően Zach LaVine és a Chicago Bulls ötéves, 215 millió dolláros szerződést fog kötni - állítólag LaVine már informálta is az érdeklődőket, hogy nem fog mással tárgyalni. 

A Lakers Otto Porter Jr.-t, Gary Harrist, TJ Warrent, Juan Toscano-Andersont és Josh Jacksont figyeli. Brian Windhorst (ESPN) szerint LeBron James idén nem vesz részt aktívan a folyamatokban, a következő hat hétben “megfigyelő” lesz. 

Délelőtt írtunk arról, hogy Jalen Brunson bejelentette, hogy a Heattel is találkozni fog, ám több helyi újságíró szerint a Miami nem beszélt meg vele találkozót mára. Marc Stein (Substack) szerint a Dallas Mavericks komplett vezetősége (Mark Cuban, Nico Harrison, Mike Finley és Jason Kidd) is New Yorkban tartózkodik, a tervek szerint nem sokkal a szabadügynök-piac nyitása után találkoznak Brunsonnal. 

Barry Jackson (Miami Herald) szerint a Miami Heat játékosai konkrétan lobbiztak, hogy PJ Tucker maradjon a csapatnál, ugyanakkor James Harden lemondott az opciójáról, ami azt jelenti, hogy a Philly a teljes mid-levelt be tudja neki ajánlani. Ha Tucker távozik, akkor a Heat TJ Warrennel, Kyle Andersonnal, Thaddeus Younggal, Nicolas Batummal vagy (kivásárlása után) Danilo Gallinarival próbálhatja meg pótolni. Az biztos, hogy Max Strus, Gabe Vincent és Ömer Yurtseven (egyelőre) marad a Heat kötelékében, garantálták szerződésüket a 2022-23-as évadra. 

Chris Kirchner és Sam Amick (The Athletic) szerint a Hawks egyelőre nem akar idő előtt hosszabbítani a két évig még szerződés alatt álló Dejounte Murray-vel, de hosszútávon gondolkodnak a Murray-Trae Young hátvédpárosban. Az Atlanta menedzsmentje eleinte nem is akarta elhinni, hogy egy 25 éves, jó szerződésű All-Star elérhető a piacon, ráadásul az első tárgyalások után a Spurs hosszú napokig nem jelentkezett - a San Antonio tárgyalt a Minnesotával is, de ők nem adtak volna fel ennyit Murray-ért, illetve a Knicks is érdeklődött, de az a vonal gyorsan elhalt, így fordultak ismét a Hawks felé is kötötték meg végül az üzletet. A szakírók szerint egyébként nem biztos, hogy John Collinst még az offszezonban sikerül elpasszolni, mert komoly értéket várnak vissza, de időközben két potenciális célpont, a Kings és a Trail Blazers már szerzett erőcsatárt, így elég szűk lehet a piaca. 

Brian Windhorst (ESPN) szerint egyébként Murray úgy informálta a San Antoniót, hogy nem kíván majd aláírni idő előtti hosszabbítást, ez is motiválta a cserét - a hátvéd időközben Twitterén egy érzelmes üzenetben mondott köszönetet és búcsúzott el San Antoniótól. 

Még egy Spurs-hír: a 76ers korábbi vezetőedzője, Brett Brown visszatér San Antonióba és újra korábbi mentora, Gregg Popovich segédedzője lesz. 

Bill Simmons egyébként annyit írt, hogy még nem érkezett el július 1-e, és a Spurs máris megkezdte a tankolást a jövő évi 1/1-ért és a francia unikornisért, Victor Wembanyamáért - aki egyébként nem jön át a G-Ligába, hanem marad Franciaországban, aláírt a Boulogne-Levallois csapatához egy évre. 

A Hawks közben megegyezett a Murray-cserébe bekerülő Danilo Gallinarival, hogy július 8-áig kitolják a határidőt, amikortól garantálttá válik a jövő évi szerződése, így az Atlantát és a Spurst nem szorítja ez a határidő, még tudnak csiszolni a trade-en. 

Közben Jay King és Jared Weiss (The Athletic) szerint a Boston Celtics azon gondolkodik, hogy felhasználva 17 milliós trade exceptionjét bejelentkezik a Hawksnál Kevin Huerterért. 

A Knicksnél Mitchell Robinson várható újraszerződtetése mellett RJ Barrett megtartása is napirenden van, kölcsönös az érdeklődés a játékos és a klub között, írta Jake Fischer (B/R). A cserecenter posztjára Taj Gibson visszahozása, illetve a two-way szerződéssel rendelkező Jericho Sims kontraktusának normál megállapodásra konvertálása mellett Isaiah Hartenstein és Andre Drummond is képben van. 

A helyi Sportsnet.ca szerint a Toronto Raptors Donte DiVincenzót nézegeti - eredetileg Pat Connaughton lett volna a célpont, de ő lehívta az opcióját Milwaukee-ban. Az arizonai szakíró, John Gambadoro szerint a Phoenix Suns is érdeklődik a szabadon igazolható hátvéd iránt. 

Chase Hughes (NBS Washington) szerint a korlátozás nélküli szabadügynök center, Thomas Bryant biztosan nem tér vissza a Wizardshoz. 

A Hornets egyelőre nem kommentálja Miles Bridges családon belüli erőszak-ügyét, ami tegnap este történt LA-ben - a csapat információkat gyűjt, utána ad ki érdemi közleményt. 

A Cavaliers érdeklődik TJ Warren és Tyus Jones iránt, a Brooklyn Nets pedig a Jazz mindenesét, Royce O’Neale-t nézegeti. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus