Hírmorzsák 2022-07-04 (10:15)

Goran Dragic a Bullsban folytatja. A Warriors sztárjai nem elleneznék Kevin Durant visszatérését, de nem valószínű, hogy ez megtörténik. A Suns és a Heat is folyamatos kapcsolatban áll a Netsszel. A Suns és a Jazz egyeztetett Deandre Aytonról. LeBron James nagyon szeretné Kyrie Irvinget a Lakersnél tudni. A 76ersnél és a Mavericksnél is felmerült Irving megszerzésének a lehetősége. A Jazz hiába kérte, a Timberwolves nem adta Jaden McDanielst. Donovan Mitchell nem eladó. Sam Hauser új szerződést kapott a Celticsnél. Maxi Kleber és Frank Ntilikina is marad a Mavericksnél, John Konchar pedig a Grizzliesnél. Isaiah Roby szabadon igazolható. Alakul a Rockets és a Hornets edzői stábja is.

Shams Charania (The Athletic) számolt be róla először, hogy Goran Dragic egy évre 2,9 millió dollárért a Bullsban folytatja a pályafutását. Chicagóban már az előző szezon során is próbálkoztak a megszerzésével, de akkor végül a Nets mellett tette le a voksát, hogy egykori mentora, Steve Nash kezei alatt játszhasson, és ezzel az igazolással az is eldőlt, hogy továbbra sem állhat össze az NBA-ben a Doncic-Dragic szlovén tandem.

Marc J. Spears (Andscape) értesülései szerint a Warriors érdeklődhet Kevin Durant iránt, és egy olyan csomaggal próbálkozhatnának, amiben Jordan Poole, James Wiseman, Jonathan Kuminga és Moses Moody négyeséből többen is a Netshez kerülnének, míg Andrew Wiggins egy harmadik csapathoz. Marcus Thompson II (The Athletic) információi alapján nagyon valószínűtlen, hogy a Warriors cseréljen egykori játékosáért, ugyanakkor Stephen Curry, Klay Thompson és Draymond Green sem ellenezné ezt a lépést, ha mégis megtörténne ez. Korábban Jake Fischer (B/R) arról adott hír, hogy talán egy csapat van, amelyikkel nem kell számolni Durant kérőjeként, és ez a Warriors.

Adrian Wojnarowski (ESPN) arról számolt be, hogy a Suns és a Heat is folyamatos kapcsolatban áll a Nets vezetőivel, ugyanakkor nem valószínű, hogy bármelyikük is tudna úgy cserélni Durantért, hogy ne kelljen harmadik, esetleg negyedik csapatot is bevonni az üzletbe. A Nets nagyon eltökélt azt követően, hogy látta, milyen értéken kelt el Dejounte Murray és Rudy Gobert, utóbbiért gyakorlatilag öt első körös draftjogot lehetett kapni, és ennek fényében lövik be Durant értékét. Wojnarowski szerint a Nets négy-öt első körös mellett négy további pickcserére is jogot szerezne, továbbá egy All-Star szintű játékost is begyűjtene. Az alapján, hogy kik lehetnek elérhetők, hogyan lehet tető alá hozni egy üzletet, arra lehet számítani, hogy ez egy összetett megállapodás lesz, aminek az összerakása időbe fog telni. A Nets tudja, hogy az idő az ő oldalukon áll, nem csupán a nyári szezon áll a rendelkezésükre, hanem Durantnek négy évre még szerződése is van, úgyhogy érte mindenképpen egy monumentális csomagot várnak Brooklynban.

Brian Lewis (New York Post) szerint a Nets nem sietteti Durant cseréjét, és nem is folytatnak még előrehaladott tárgyalásokat egyetlen csapattal sem, míg a ligán belül az az általános vélekedés, hogy a Raptors is jó eséllyel indulhatna a megszerzéséért. Két csapatnak lehet reális esélye úgy cserélni Durantért, hogy ahhoz ne kelljen bevonni további résztvevőket, a Raptorsnak és a Pelicansnak.

John Gambadoro (Arizona Sports 98.7.) úgy tudja, hogy a Suns érdeklődik ugyan Durant iránt, de nem akarják teljesen kicsontozni a keretüket a megszerzése érdekében. Gambadoro azt is megjegyezte, hogy a Suns egyeztetett a Jazz vezetésével Deandre Ayton sign&tradejéről, arról azonban nincs információ, hogy ezen a vonalon történt-e előrelépés, és az általánosságban elmondható, hogy sok csapat nem akar nagy pénzt fizetni egy centernek.

Marc Stein (Substack) információi szerint LeBron James nagyon szeretné, ha Kyrie Irving a Lakershez kerülne, és ennek hangot is ad a csapaton belül. A Lakers megpróbálja őt elhozni Russell Westbrookért és draftjogokért, mivel James állítólag mindenki másnál szívesebben látná Irvinget a Lakers mezében. Ian Begley (SNY.tv) értesülései alapján a Lakersnél optimisták Irving megszerzése kapcsán, és úgy érzik, hogy közel az áttörés.

Shams Charania arról beszélt, hogy a Lakers mellett a 76ersre és a Mavericksre sem árt odafigyelni, mint potenciális kérők, és a 76ers-vonalat Brian Lewis is megerősítette. John Clark (NBCS Philadelphia) információi szerint a 76ersnél felmerült ugyan Irving megszerzésének a lehetősége is, de még odáig sem jutottak el, hogy felvegyék a kapcsolatot a Netsszel, csak házon belül vitatták meg ezt a lehetőséget. Brad Townsend (The Dallas Morning News) a Mavericks érdeklődését igyekezett cáfolni, szerinte csak egy kétségbeesett csapat cserélne Irvingért, és a Mavericks nem ilyen.

Jon Krawczynski (The Athletic) értesülései szerint a Jazz Jaden McDanielst is meg akarta szerezni Rudy Gobert cseréjében, de a Timberwolves ragaszkodott hozzá. Danny Ainge a hírek szerint először McDanielst, négy első köröst, több pickcserére jogot, valamint második körösöket kért a centerért. Pár órával a megállapodás előtt a Timberwolvesnál úgy érezték, hogy elakadtak a tárgyalások, ezért készen álltak arra, hogy inkább Clint Capela vagy Myles Turner irányába forduljanak, de végül meg tudtak egyezni a Jazz-zel McDaniels bevonása nélkül is. A Timberwolves a csere nyélbeütése előtt érdeklődött Kevin Durant iránt is, de a Nets All-Star szintű játékost és draftjogokat akart, ők ugyanakkor Karl-Anthony Towns és Anthony Edwards játékjogát sem akarták feladni.

Adrian Wojnarowski arról számolt be, hogy a Jazz jelezte a többi csapatnak, hogy ne is keressék őket Donovan Mitchell miatt, a hátvéd nem eladó. A Jazz Mitchell köré akar építkezni, és elkötelezettek eziránt, a csapat alapköveként tekintenek rá.

Sam Hauser új szerződést kapott a Celticstől, 3 évre 6 millió dollárért írhatott alá – a megállapodás első két éve teljesen garantált.

Az elmúlt nap során több játékos sorsáról is dönteni kellett ligaszerte, akiknek garantálttá válhatott a szerződése. A Mavericksnél Maxi Kleber 9 milliós szerződése garantálttá vált, és ugyanez lesz a helyzet a mai nap után Frank Ntilikina 2 milliós szerződésével is, Marc Stein szerint őt is megtartják. A Grizzliesnél John Konchar 2,3 milliós szerződése vált biztossá azzal, hogy tegnapig nem tették szabadlistára. Sokáig úgy tűnt, hogy a Thunder megtartja az 1,9 milliós szerződéssel rendelkező Isaiah Roby-t, de végül szabadlistára tették, mielőtt garantálttá vált volna a fizetése.

A Rockets három segédedzőt is kinevezett az elmúlt nap során, Lionel Hollins, Mike Batiste és Mahmoud Abdelfattah is Stephen Silas munkáját fogja segíteni, és várhatóan Jeff Hornacek, Will Weaver és DeSagana Diop helyeit veszik át, akik eddig nem kaptak új szerződést. A Hornets edzői stábja is alakul, Tyrone Corbin és Bob Beyer is Steve Clifford stábjában kap helyet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus