Hírmorzsák 2022-07-05 (10:15)

Serge Ibaka marad a Bucksnál. Kevin Durant piaca még alakulóban van. Akár őszig is elhúzódhat a Durant-saga, ha a Nets nem kap számukra megfelelő ajánlatot. A Raptors nem biztos, hogy adná Scottie Barnest Durantért. Egyelőre nincs nagy mozgolódás Kyrie Irvingért. A Nets nem biztos, hogy elcseréli Joe Harrist. Otto Porter Jr. 2 évre 12,4 millió dollárért írhat alá a Raptorshoz. Joe Prunty lesz Nate McMillan legfőbb segítője. Tyler Dorsey privát edzésen járt a Mavericksnél.

Az Egyesült Államokban nemzeti ünnep volt az elmúlt nap, így ennek megfelelően visszafogottan szivárogtak a hírek, pletykák is.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Serge Ibaka marad a Bucks játékosa, egy évre hosszabbított a 2021-es bajnokkal.

Adrian Wojnarowski (ESPN) információi szerint a Nets egyelőre azon van, hogy elhintse ligaszerte, hogy milyen csomagot is várnak Kevin Durantért cserébe, és erre nagy hatással volt Rudy Gobert cseréje is. Durant piaca még mindig alakulóban van, és néhány csapatnak különösen kreatívnak kell lennie az ajánlataival, meg kell mutatniuk, hogy miként tudnak játékosokkal és draftjogokkal is szolgálni a Nets számára. Mint ismert, Wojnarowski már korábban is hangoztatta, hogy 4-5 első köröst, több draftjog kicserélésére jogot, valamint egy All-Star kaliberű játékost kérhet a Nets a sztárjáért.

Brian Lewis (New York Post) szerint az sem elképzelhetetlen, hogy az edzőtábor kezdetéig sem fog megoldódni Durant helyzete, amennyiben a Nets nem kap érte olyan ajánlatot, amit megfelelőnek találnak. Noha a játékos hangoztatta, hogy a Sunshoz, esetleg a Heathez kerülne, a hívások sereglenek több másik csapattól is. A ligán belül többen is úgy gondolják, hogy a Raptors lehet képes a legjobb ajánlat megtételére, ugyanakkor Torontóban hezitálnak azt illetően, hogy feladják-e Scottie Barnes játékjogát Durantért.

Lewis azt is megjegyezte, hogy Kyrie Irving piaca ugyanakkor eléggé lagymatag, és egyedül a Lakers tűnik reális opciónak az esetében. Adrian Wojnarowski úgy tudja, hogy egyelőre a Lakers sem próbálkozott agresszívan megszerezni Irvinget, ami idővel változhat ugyan, de egyelőre nincs komolyabb mozgolódás Irvingért.

Arra is kitért Lewis a cikkében, hogy a Nets nem feltétlenül tervezi elcserélni Joe Harrist, mert az azt mutatná, hogy egy hosszabb újjáépítésbe fognak, miközben csak egy retool a tervük.

Ugyancsak a Netshez kapcsolódó hír, hogy Alondes Williams aláírhatta a two-way szerződését a csapatnál. Keith Smith (Spotrac) arról számolt be, hogy Cole Swider 2 évre szóló two-way megállapodást kötött a Lakersszel. Mindkét megállapodásról lehetett már hallani a draft utáni órákban, de csak az elmúlt nap során váltak hivatalossá.

Josh Lewenberg (TSN.ca) arról adott hírt, hogy Otto Porter Jr. milyen feltételekben egyezhetett meg a Raptorsszal: a Warriorstól érkező wing 2 évre 12,4 millió dollárért írhat alá, és a megállapodás második éve játékosopciós – ebből következik, hogy a szerződése beleférhet a luxadós MLE-be is, a jelek szerint nem akarnak egyelőre hard cap-et.

Adrian Wojnarowski számolt be róla, hogy a következő szezontól Joe Prunty lesz Nate McMillan legfőbb segédedzője, továbbá a Hawks edzői stábjához csatlakozik Mike Longabardi is. A Hawks stábjában azért volt szükség változtatásokra, mert Chris Jent a Lakershez szegődött Darvin Ham legfőbb segítőjének.

Krysten Peek (Yahoo! Sports) számolt be róla, hogy Tyler Dorsey privát edzésen járt a Mavericksnél. A 26 éves hátvéd az elmúlt idényben az Olympiakoszt erősítette, 2017 és 2019 között összesen 104 alkalommal lépett pályára az NBA-ben a Hawks és a Grizzlies színeiben.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus