Hírmorzsák 2022-07-06 (9:00)

A Raptors jó ajánlatot tehet Durantért, de olyan sokat kér a Nets, hogy szinte biztosan több csapatot kell bevonni. A Brooklyn leigazolta TJ Warrent és Edmond Sumnerst. Thomas Bryant a Lakersnél folytatja, Gorgui Dienget és Isaiah Robyt a Spurs szerezte meg. A Suns megtartotta Bismack Biyombót. Nem eladó a Blazers. Chet Holmgren remekül debütált, Josh Giddey is dicsérte. Mike Brown még nem tudja, hogy mit várjon Keegan Murray-től. Will Hardy egy egymásért küzdő, kemény csapatot akar faragni a Jazzből, akár harmadára csökkentené az edzésidőt, ha azt megfelelő intenzitással dolgoznák végig a játékosok.

Átmenetileg csendesedni látszik a Kevin Durant-ügy, mivel a Brooklyn egyáltalán nem siet, ugyan folyamatosan a tárgyalások és a helyzetfelmérések, de mivel jó eséllyel többcsapatos cseréről lesz szó, hosszabb időt vehet igénybe ennek megtervezése - idő pedig van, a csapatot innentől nem érdekli, hogy Durantnek mi a jó, ők majd akkor és úgy fognak dönteni, amikor és ahogy nekik a legmegfelelőbb. Adrian Wojnarowski azt jelentette, hogy információi szerint jelen pillanatban a Toronto Raptors ajánlja a legegyszerűbb megoldást a Brooklynnak, de a Nets annyira gigacsomagot akar főleg draftjogokból, hogy egy csapat ezt aligha tudja teljesíteni.

A Nets közben igazolgat: egyrészt megszerezte az Achilles-szakadás miatt a teljes előző szezont kihagyó korábbi Pacers-hátvédet, Edmond Sumnert, másrészt egy évre megegyezett az elmúlt két idényben gyakorlatilag alig látott TJ Warrennel, aki 2020-ban még remek játékosnak tűnt, azóta viszont folyamatosan sérülésekkel bajlódott.

Szintén hosszú sérülésből és két, jelentős részben kihagyott szezon után kap új lehetőséget Thomas Bryant: a Washingtontól távozó center a Los Angeles Lakersszel egyezett meg egy évre. Bryant utoljára 2020-ban volt komoly játékos, akkor nagyon hasznos ötösnek számított, akire támadásban is lehetett feladatokat bízni, de utána szétszakadt a térde és igazából azóta nem nagyon láttuk.

A Phoenix Suns visszaigazotla veterán centerét, Bismack Biyombót, bár a részletek még nem láttak napvilágot - JaVale McGee biztos és Deadre Ayton valószínűsíthető távozása miatt nagy szükségük is lehet az ő játékára. Biyombo januárbam igazolt Phoenixbe, védekezésben és lepattanózásban pedig abszolút hozzá is tudott tenni.

A San Antonio Spurs leszedte a waiverről az OKC által kitett Isaiah Robyt: a 24 éves játékos tavaly 10 pont és 5 lepattanó körül átlagolt, eddigi három szezonját a Thundernél töltötte. Szintén a Spurs igazolása Gorgui Dieng: ő járt már San Antonióban, a tavalyi szezont az Atlantánál játszotta végig, most pedig visszatér Texasba, a hírek szerint egy szezonra szerződtették.

Ha már OKC: remekül kezdett a nyári ligában az 1/2-es Chet Holmgren, aki az első meccsén 24 perc alatt 23 pontot, 7 lepattanót, 4 gólpasszt és 6 blokkot jegyzett. A fiatalt a második szezonjára készülő Josh Giddey dicsérte nagyon, aki szerint Holmgren rengeteget segíthet neki, elöl szét tudja húzni a pályát (4/6 hármast süllyesztett el) és a gyűrű körüli befejezéseknél is lehet használni, közben pedig hátul légelhárítóként működik, ő hátvédként sokkal magabiztosabb védekezésben, ha tudja, hogy egy ilyen játékos van mögötte. Mint mondta, a kémia már most alakul közöttük, pedig csak most játszottak együtt először és bár Holmgren körül nagy a felhajtás, ami nagy terhet is jelent, de úgy érzi, hogy a magasember jól kezeli a helyzetet. 

Szintén csillogott a nyári liga eddigi meccsein Keegan Murray, a Sacramento Kings 1/4-ese, akiről Mike Brown, a csapat új vezetőedzője azt mondta, hogy egyelőre fogalma sincs, hogy mit várjon tőle. Brown szerint Keegan jól passzol, jól vezet labdát és jól is dob a posztjához képest, de hogy ez az első évében mire lesz elég, azt ő még nem tudja, egyelőre csak azon gondolkozik, hogy hogyan fejlődhet a legtöbbet a játékos és hogyan veheti az előtte álló akadályokat. Murray szerint ő még tanul, most ez a dolga, de nagyon motivált és nagyon szeretné, hogy végre valami olyat rakjanak össze Sacramentóban a mostani keretükből, amire régóta nem volt példa a csapatnál.

A Portland Trail Blazers (és a Seattle Seahawks) tulajdonosa, Jody Allen közleményben tisztázta, hogy egyik klubja sem eladó. Erre azért volt szükség, mert Adrian Wojnarowski múlt hónapban jelentette, hogy információi szerint a Nike alapítója, Phil Knight és a Los Angeles Dodgers résztulajdonosa, Paul Smolinsky egy 2 milliárd dolláros ajánlatot tett a Blazersért - ennek tényét meg is erősítette a csapat, de kijelentették, hogy nem adják el a klubot. Allen hangsúlyozta, hogy az ő célja a Blazersszel és a Seahawksszal is az, hogy bajnokcsapatot építsenek, amire a közösségek büszkék lehetnek és bár később eljöhet az a pont, amikor eladja őket, de erre még évekig nem fog sor kerülni.

A Utah Jazz új vezetőedzője, Will Hardy arról beszélt, hogy számára három dolog fontos: az önfeláldozás, a keménység és a szenvedély, ezekre akarja építeni az új csapatot, amelyet a klub tájékoztatása szerint Donovan Mitchell köré kell felhúzni. Hardyt most mutatta be a Jazz és a tréner elmondta, hogy olyan csapatot akar, amely megérti, hogy ez az egész többről szól, mint a játékosok összessége, ki kell lépni a komfortzónából és tenni egy lépést előre, nagyon mély győzni akarásra van szükség és meg kell küzdeniük a nehézségekkel - mentalitásban, hozzáállásban szeretné elsősorban "magáévá tenni" ezt a társaságot. Ami érdekesség, az az, hogy Hardy abban gondolkodik, hogy gyökeresen megváltoztatja az eddigi metódust: a 90 perces edzések helyett szezon közben szerinte 30 perces gyakorlások is elegendőek lehetnek, a lényeg az, hogy a jó szokások és a megfelelő érzések kialakítása miatt maximális sebességgel és intenzitással kell dolgozni az edzés időtartama során

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus