Hírmorzsák 2022-07-10 (10:00)

Damian Lillard szerint a ligából hiányzik a karakter, a büszkeség, a szenvedély és a küzdőszellem azért, ami a mez elejére van írva, máshol nem okozna neki akkora örömet a bajnoki cím, mint Portlandben. John Wall olyan csapatot keresett, ahol nem kell vezérnek lennie, mert nem akar már az lenni. Darvin Ham elégedett a Lakers keretével, Rob Pelinka viszont még erősítést ígér. A Nets csak pickekkel együtt venné át Russell Westbrookot Kyrie Irvingért. A Jazz nem akarja elcserélni Donovan Mitchellt, de senki sem érinthetetlen. Michael Porter Jr. 100%-osnak érzi magát. James Wiseman ma este visszatérhet. Megsérült Jaden Ivey és Dyson Daniels is. Matthew Dellavedova a Kingsnél próbázik, de Quinn Cook és Shabazz Muhammad is szóba került.

Ahogy arról már beszámoltunk, Damian Lillard hosszabbított Portlandben, így bár sokan arra számítottak a szinte teljesen kiült előző szezonja alatt/után, hogy máshol fogja folytatni, továbbra is marad annál a csapatnál, amely draftolta. Lillard erről most azt mondta, hogy ha valami olyasmit tenne, ami ellentétes saját magával és végül nyerne, akkor persze nem lenne boldogtalan, mert a bajnoki cím mindenkit boldoggá tesz, de nem töltené el akkora örömmel, mintha ezt Portlandben tenné meg. Amíg van esélye arra, hogy bajnok legyen, addig azért fog küzdeni, csak azt nem szeretné, hogy csodákra legyen szükségük ahhoz, hogy ezt elérjék - ha reális sanszuk van odaérni a végén, aztán nem jön össze, akkor azzal együtt tud élni

Azt is hozzátette, hogy szerinte a ligából most hiányzik a karakter, a büszkeség, a szenvedély és a küzdőszellem, nem csak azért a névért, ami a mez hátulján van, hanem azért is, ami az elején. Szerinte ő olyan ember, aki figyel arra, hogy hogyan hat az emberekre és hogy nem úgy tesz, hogy kötődik, hanem valóban kötődik, ennek köszönheti azt is, hogy tisztelik - nem egyszerűen a sok dobott pontjának, hanem annak is, hogy hogyan viselkedik.

A Blazers vezetőedzője, Chauncey Billups szerint a portlandi piaccal és ezzel a franchise-zal nagyon hálásak lehetnek, hogy van ilyen játékosuk, mint Lillard. Szerinte a mai ligában a szupersztárok már nagyon mások, mint az ő idejében, most mindenki maga akarja megmondani, hogy hol akar játszani és mi történjen a karrierjével és ha egy sztár nem akar egy csapatban játszani az aláírt szerződése ellenére, akkor meg fogja oldani, hogy ne kelljen ott játszania. Ami pedig a csapatokat illeti, kétféle létezik, az egyiknek már van egy szupersztárja, a másik pedig ilyet akar igazolni. Nekik szerencsére van egy ilyen játékosuk Lillard révén, aki ráadásul ott is akar játsznai és vállalja, hogy a most zajló sok változáson is átvezeti a klubját, ami óriási dolog. Lillard egyébként azt is elmondta, hogy reméli, hogy az ő példája, lojalitása, viselkedése a következő generációk számára is példát fog mutatni, mert mint mondta: a meghozott döntésekkel a játékosoknak kell együtt élnie, nem újságíróknak vagy akárki másnak, aki kívülről próbálja befolyásolni az eseményeket.

Az viszont nem segít a Blazersnek, hogy az 1/7-es Shaedon Sharpe-nak szakadás van a vállában, amely miatt immár hivatalos, hogy a nyári ligában nem játszhat tovább - másfél-két hét múlva vizsgálják majd meg újra, addig pihenés és rehab vár rá.

Szintén megsérült az 1/5-ös Jaden Ivey, akinek tripladobás közben álltak alá és kiment a bokája, róla egyelőre nem tudni többet, de a Detroit edzői stábja szerint nem számítanak komolyabb kihagyásra. Illetve az 1/8-as Dyson Daniels is megsérült, a New Orleans fiataljának is a bokája ment ki, róla is holnapra tudhatunk pontosabbat.

Ha már nyári liga: a teljes előző szezont kihagyó James Wisemannel kapcsolatban az a várakozás, hogy ma este végre visszatér és ott lesz a pályán a Golden State Warriorsban. A center márciusban a G-League-ben már játszott, de azóta sehol sem lépett parkettre, mert újra előjöttek a hosszú kihagyását okozó térdfájdalmai, de most úgy érzi, hogy ismét megpróbálkozik a játékkal - és persze nem mellesleg az orvosi stáb is zöld utat adott neki

Az még mindig a nyári ligához kapcsolódik, hogy a Sacramento Kingsnél ott van Matthew Dellavedova, aki a csapattal edz, mert lehet, hogy a Kings visszahozná őt az NBA-be - sérülés miatt kopott ki a ligából, tavaly pedig otthon, Ausztráliában játszott inkább kevesebb, mint több sikerrel. A hírek szerint a Kings Quinn Cookkal és Shabazz Muhammaddal is szemezget.

Szintén sérülésből térne vissza Michael Porter Jr., aki hátfájdalmak miatt csak kilenc mérkőzést játszott az egész előző szezonban, de az alapszakasz vége felé már egyre komolyabb munkát végezhetett a műtéte után és most úgy érzi, hogy egészséges. Azt mondta, hogy 100%-os állapotban várja az edzőtábor kezdetét, áldásnak érzi, hogy ennyire felépült és nagyon izgatott, hogy újra kosárlabdázhasson.

A Los Angeles Lakers vezetőedzője, Darvin Ham azt mondta, hogy elégedettek a jelenlegi keretükkel és nem akarnak különösebb cseréket végrehajtani - reagálta mindezt arra, hogy több egybehangzó sajtóértesülés szerint LeBron James és Kyrie Irving újra szeretne együtt játszani és sok híresztelés szól arról, hogy Russell Westbrookot ide-oda elpasszolná a LAL. A Nets egyébként a hírek szerint nem akarja elcserélni a két játékost, csak akkor lennének nyitottak az üzletre, hogy Irvingért cserébe nemcsak Westbrook, hanem több draftjog is érkezne Los Angelesből - ők egyelőre Kevin Durantet próbálják a lehető legnagyobb értékre váltani, Irving helyzetét csak utána oldanák meg. Hammel egyébként egyetértett Rob Pelinka, a Lakers GM-je is, bár ő hozzátette, hogy még nem végleges a keret, további erősítéseket terveznek - Eric Gordonnal és Buddy Hielddel hozták őket szóba, de konkrétumokat nem árult el.

A Utah Jazz GM-je, Justin Zanik ismét elmondta, hogy nem akarják elcserélni Donovan Mitchellt. Rudy Gobert és Royce O'Neale elboltolása után ők úgy érzik, hogy Mitchell körül kell új csapatot építeniük, de felröppentek már olyan pletykák, melyek szerint Mitchell aggódva nézi, hogy mi történik körülötte. Zanik most azt mondta, hogy természetesen gyorsan változnak a dolgok a ligában és senkire sem mondhatja azt, hogy érinthetetlen, de jelen pillanatban nem áll szándékukban elcserélni Mitchellt - a hírek szerint sokan érdeklődnek náluk a játékosért, a legélénkebben a Miami Heat, de ezzel az üzenettel is azt jelezte a csapat, hogy ha valakinek kell Mitchell, akkor az nagyon drága lesz.

A végére pedig John Wall maradt, aki azt nyilatkozta, hogy fontos érv volt a Los Angeles Clippershez igazolása mellett, hogy itt nem neki kell a hátán vinnie a csapatát. Úgy fogalmazott, hogy nem kell Batmannek lennie minden este ahhoz, hogy nyerjenek és a karrierje ezen pontján ez már fontos szempont, mert nem is akarja ezt a szerepet felvállalni. Mint mondta, az elmúlt három éve élete eddigi legsötétebb időszaka volt, elveszítette az anyját, a nagyanyját és elszakította az Achillesét, kereste önmagát. Olyan csapatot keresett, ahol nem a 2016-os és azt követő énjét várják, nem kell szupersztárnak lennie, akin folyamatosan ott van a nagy nyomás és a Clipperst találta meg, mert szerinte itt a kirakós egy darabja hiányzott, amit ő hozzá tud tenni: nekik kellett egy irányító, ő az, neki ennyi elég.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus