Hírmorzsák 2022-07-16 (9:00)

Keldon Johnson 80 millióért hosszabbít a Spursnél. KZ Okpala a Kings legújabb szerzeménye. Tampering miatt vizsgálhatják Jalen Brunson és PJ Tucker csapatváltását is. Russell Westbrook 14 év után új ügynököt kereshet magának. A Jazz hatalmas árat kér a Knickstől Donovan Mitchellért. RJ Barrett nem feltétlenül lesz döntő tényező Mitchell cseréjében. Bojan Bogdanovic iránt a Raptors érdeklődhet. Ben Simmons és a 76ers ügye nagy vihart kavarhat még. Luka Doncic nem folyt bele a Mavericks nyarába. Sean Marks hosszabbított a Netsnél. Ousmane Dieng csuklósérülést szenvedett.

Shams Charania (The Athletic) jelentette, hogy Keldon Johnson idő előtti hosszabbítást ír alá a Spursnél, a tehetséges kiscsatár szerződését 4 évvel és 80 millió dollárral toldják meg. Johnson a három szezonja alatt folyamatosan fejlődött, az elmúlt idényben már 17 pontot, 6,1 lepattanót és 2,1 gólpasszt átlagolt, miközben 39,8%-kal triplázott.

Chris Haynes (Yahoo! Sports) információi szerint KZ Okpala 2 évre szóló megállapodást kap a Kingstől. A játékos az elmúlt 3 év során összesen 63 alkalommal lépett pályára a Heatben, majd az előző szezonban a Thunderhez cserélték, most pedig az a Mike Brown lesz az edzője, akivel már dolgozott együtt a nigériai válogatottnál.

Marc Stein (Substack) információi szerint az NBA tampering miatt vizsgálódhat Jalen Brunson és PJ Tucker csapatváltása kapcsán is, mivel már a szabadügynökpiac nyitása előtt gyakorlatilag nyílt titok volt, hogy Brunson a Maverickstől a Knickshez, míg Tucker a Heattől a 76ershez fog igazolni. Mint ismert, Brunson még a piac nyitása előtti egy órában közölte a Mavericks vezetőivel, hogy a Knickshez tervez igazolni, és a szerződése részletei is meglehetős pontossággal ismertté váltak már ekkor, míg Tucker csapatváltásáról a piac nyitása után egy perccel tájékoztatta a játékos ügynöke Shams Charaniát.

Adrian Wojnarowski (ESPN) számolt be róla, hogy már nem Thad Foucher képviseli Russell Westbrook érdekeit. A játékosügynök és a kosaras 14 éves munkakapcsolatnak vetett véget, aminek az oka Foucher egy közleménye alapján, hogy kibékíthetetlen ellentétek vannak a két fél között. A nézeteltérést az okozza, hogy az ügynök szerint az lenne a legjobb Westbrook számára, ha maradna a Lakersnél és megtenne mindent, amit Darvin Ham kér tőle. Négy év alatt negyedszer cserélhetik el őt, ráadásul a piac azt mondja, hogy értéket kérnek azért, hogy valaki átvegye a szerződését, ezt követően pedig minden bizonnyal egy kivásárlás és egy újabb csapatváltás következhetne, mindez pedig véleménye szerint ahhoz vezetne, hogy még tovább csökkenjen az értéke. Abban is biztos ugyanakkor, hogy Westbrook az első lehetséges alkalommal be fog kerülni a Hírességek Csarnokába, és a visszavonulása előtt ismét be fogja bizonyítani, hogy helye van ott.

Dan Woike (The Los Angeles Times) úgy tudja, hogy Westbrook sosem kért cserét a Lakerstől, de ettől függetlenül nem feltétlenül lenne ellenére, ha másik csapathoz kerülne.

Tony Jones (The Athletic) információi szerint a Jazz hat első körös draftjogot, továbbá Quentin Grimes, Immanuel Quickley és Obi Toppin játékjogát kérte a Knickstől Donovan Mitchellért cserébe, a New York-iak viszont nemet mondtak erre. A hírek szerint a Knicksnek meglehetősen óvatos a hozzáállása, nem akarnak maguk ellen licitálni.

Tim MacMahon a minap ESPN-es kollégája, Zach Lowe podcastjében vendégeskedett, ahol szintén szóba került a lehetséges Mitchell-Knicks házasság. Korábban arról lehetett hallani, hogy a Knicks úgy szerezné meg a Jazz sztárját, hogy közben RJ Barrett is marad náluk, de a két szakíró szerint nem is feltétlenül fog rajta állni vagy bukni a csere. Kérdéses, hogy a Jazz egyáltalán akarja-e őt, mert hamarosan új szerződést kell neki adni, potenciálisan azt a maximumot, amire ő jogosult lehet. Az tűnik inkább valószínűbbnek, hogy a Jazz a következő időszakban olyan tehetségeket szeretne begyűjteni a draftjogok mellett, akik még egy ideig olcsók is maradnak.

Ugyanebben az adásban MacMahon arra is kitért, hogy Bojan Bogdanovic iránt a Raptors mutathat érdeklődést, és már hallott is ezzel kapcsolatos sugdolózásokat, de még nincs semmi konkrétum.

Lowe arra tért ki, hogy várhatóan nagy vihart fog kavarni a döntés, ami Ben Simmons és a 76ers ügye kapcsán születhet. Mint ismert, a csapat mintegy 20 millió dollárnyi fizetést tartott vissza amiatt, mert a kosaras nem játszott, viszont Simmons erre továbbra is igényt tart. A döntés akár precedenst is teremthet azokkal a játékosokkal kapcsolatban, akik azért nem játszanak, mert cserét akarnak kieszközölni, ezért most a 29 másik csapat nagy figyelemmel követi a történéseket. Hogyha egyoldalú döntés születik, akkor annak komoly utóhatásai is lehetnek, de ez talán elkerülhető, ha mindkét fél ugyanannyit kap.

MacMahon egy másik adásban, Brian Windhorst műsorában a Mavericks nyaráról beszélt, és ezzel kapcsolatban elmondta, hogy Luka Doncic nem akart mélyen belefolyni abba, hogy miket lép csapata – meghallgatják a véleményét, de nincs komoly szerepe a döntéshozatalban. Nyara jelentős részét egyébként is Európában tölti, és nem az a fajta játékos, aki szeret másokat csábítgatni, hogy igazoljon hozzájuk.

A Nets elég mozgalmas időszak közepén van, ugyanakkor úgy tűnik, hogy az egyik kulcsszereplő maradni fog, és továbbra is segíteni a csapatot ennek az átvészelésében, Kristian Winfield (New York Daily News) ugyanis arról számolt be, hogy Sean Marks GM július elején új szerződést kapott. A megállapodás pontos részletei nem ismertek, de azt tudni lehet, hogy Kevin Durant cserekérelme után született.

A Thunder bejelentette, hogy Ousmane Dieng csuklósérülést szenvedett, így emiatt számára idő előtt befejeződött a nyári liga. Dieng csuklójában egy apró csontdarab morzsolódott le, ugyanakkor a várakozások szerint az edzőtábor kezdetére teljesen fel fog épülni.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus